Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Sukhoi-27

Гостин
Дали некој има информација до каде се стигнати со прегледување на тие што однеле дополнителни документи? Ако има некој таква информација нека сподели.

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Ситуацијава е нова или ја имате сретнато и порано:
Преписката № 2000/2014.
С'вет'т по гражданството не е уважил молбата.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Ситуацијава е нова или ја имате сретнато и порано:
Преписката № 2000/2014.
С'вет'т по гражданството не е уважил молбата.
Не е нова[DOUBLEPOST=1434057013][/DOUBLEPOST]
do koj broj se stignati ?
Не се внесени сите ама би требало да излезат во соопштение до кај 3000 за кратко време.

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
имам слушнато ако чичкото од кој шо ти го носиш документо има пасош појче од 5 години, можи да ти користи...
За произход? Нема врска, не е точно, имам пријател кој го одбија со пасош од чичко земен во 2007 год. Чиста измислица! Од очај ќе почнете да зборувате и дека со пасош од прв комшија даваат произход. Дај прифатете ја реалноста дека се работи по закон, а не по нечии желби.

Член од
24 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
6
Jas imam proishod od 2010, pokasno podnesov za bg pasos, tek vo 2013. Sega dokumentite se vrateni na dopolnitelna proverka, a jas nemam ni eden dopolnitelen dokument za da prilozam, osven strikomi so ima bugarski pasos. Znaci toa nesto ili celata procedura mi propadna, i nema da dobijam pasos, ili ako ima nekoj so posreduva od tuka na taka neka kaze, ke se dogovorime

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@alex_ris човече ти будала си или што, земи прочитај што ти напишав и јас и уште неколку членови наназад, и разлистај по форумов аман, аман више по сто пати истите прашања, ретардирани ли сте, алооо, ви кажааа не пуштаат со чичковци и братучеди,.!!! пак они досаѓаат, замараат, ја трупаат темава со непотребни постови, ЗНАЕШ ШТО АЛЕКС РИС, РЕАЛЕН ОДГОВОР Е ДЕКА ЌЕ ТЕ ОДБИЈАТ! ама никој на форумов нема да ти го каже директно, пошто не сме такви, не сме грубијани тука гледаме да ја ублажиме работава, се надеваме зашто само тоа ни остана, надежта последна умира, ПРОБАЈ ти кажаа сите пробај си ја среќата, најверојатно ќе те одбијат ама тоа е, сите сме во иста вреќа позз

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
вака дечки само што добив порака од петар колев но неможам да му ја дешифрирам(несум политичар) вели "законот помина во парламентарна комисија сега треба да се гласа во сала" знае ли некој што значи ова????

Член од
24 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
6
@Barbarai Pa podobro realno da mi kazes deka ke me ODBIJAT otkolku da mi kazes probaj vidi ili ne znam so, i da mi objasnuvas deka nadezta posledno umira, i so toa da izgubam edno cudo vreme.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ama moze I da ne te odbijat, sekogas postoi I takva Sansa, Zatoa probaj si ja srekjata, I tolku od mene.

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
@Barbarai Pa podobro realno da mi kazes deka ke me ODBIJAT otkolku da mi kazes probaj vidi ili ne znam so, i da mi objasnuvas deka nadezta posledno umira, i so toa da izgubam edno cudo vreme.
Друже ... Како можеш да се потпреш на лик како Barbarai кога првиот пат ти вика и тоа со големи букви ,, ЗНАЕШ ШТО АЛЕКС РИС, РЕАЛЕН ОДГОВОР Е ДЕКА ЌЕ ТЕ ОДБИЈАТ! ,, за у следен пост да ти каже: Ama moze I da ne te odbijat, sekogas postoi I takva Sansa, Zatoa probaj si ja srekjata, I tolku od mene.,,
Не знам може Зоки Заев му е идол па користи негови финтици у ова менување ставови, али небитно. Пациенти на форумов имало и ќе има.
Зашто најдов за потребно да реплицирам.
Да препрочиташ наназад 20-30 страници ке видиш дека овде 80% немаат вистинско инфо, све се рекла казала искомплексирани типови што само реплицираат, лупаат во празно. Зошто, нее мој проблем.
Секако има и луѓе на место што кога имаат корисно инфо го споделуваат.
Што можам ја да ти помогнам : Спомнаа неколкумина наназад одбиени се барања поднесени врз основа на прв братучед, чичко и сл. Али, никој не спомна дека се тоа барања поднесени пред години а одбиени пред неколку месеци и сл. Битно секој се прави паметен па лупа што ќе стигне, најбитно му е он учествувал у некаква дискусија на форум !!!! За него животно искуство и достигнување на векот.
Да не ја тупам, преку посредник од МКД којшто воедно и работи и живее во Софија знам дека од пред 2-3 недели околностите за добивање пасош се олеснети и пуштена е таа таканарешена сребрена линија за братучед, вујко, чичко и сл. Веројатно овие олеснувања се во насока на законот којшто сите овде го очекуваат. Другарче мое врз основа на прв братучед поднесе пред 10 дена, му примија документи и све беше ОК. Здравје боже се спремам и ја да поднесам следната недела по истиот основ. Па, со малку верба и среќа се надевам сите што имаме желба ќе успееме во нашите намери.
Поздрав
кцкдсцкд

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
@Pepibe Toa znaci deka predlogot za izmena na zakon e prifaten i deka se stava na glasanje
Lp Alex
знам,така пишува,,,само ме интересира уште низ колку илјади комисии ке помине законот????ке биде ли оваа година или другата???

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
знам,така пишува,,,само ме интересира уште низ колку илјади комисии ке помине законот????ке биде ли оваа година или другата???
Nema vece potreba od komisijsko glasanje. Lp Alex ubavo kaza -''predlogot za izmena na zakon e prifaten (od komisijata) i deka se stava na glasanje'' - vo sobranie, so 2 citanja. Toa znaci se cita zakonot, amandmanite, promenite itn i za seto toa pratenicite davaat svoe mislenje, se postavuvaat prasanja i na istite se dava odgovori. Toa se pravi 2 pati, t.e ima 2 citanja na zakonot vo paralament. Na kraj, po 2te citanja, zakonot, se glasa i se izglasuva, vo ovoj slucaj amandmanskite promeni 554-01-20, predlozeni na 04.02.2015.
Dnevno ima, ponekogas i do 50 amandmanski diskusii i glasanja na zakon, sto znaci nema mnogu zadrzuvanja okolu citanjeto i diskusii. Poentata mi e, citanjeto ne trae so denovi, nedeli.

Член од
2 мај 2015
Мислења
46
Поени од реакции
34
lugje ne znam kolku ke mi veruvate no se olesni procedurata.....primaat so dok od srebrenata niza (bratucedi ). Ova mi go kaza i posrednikot a i eden prijatel pred nekoj denbese bg i istoto mu go kazale..... E sega edinstven problem e za tie sto nemaat ni bratuced so bg pasos. Sto stana so tie izmeni? Ili pa zaedno se vo eden ist zakon (toj sto site cekame da se izglasa). Nekoj sto e poupaten neka kaze info za toj del

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom