- Член од
- 13 август 2020
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 2
Ke mi odgovori li nekoj fala vi
Kade bese na intervjuzdravo na site
samo da informiram deka na brat mi mu izleze drzavjanstvoto, cekase od Oktomvri 2019 za potpis i sega pisuva deka dokimentot e ispraten vo konzulatot vo skopje.
fala vi na site na informciite sto gi spoduvavte do sega golema pomos bevte site. Na site da vi izlezat pasosite sto poskoro.
Зависи кога ти е часот за подигање на државлјанството дали ке имаш време истиот ден да завршиш работа за матичен, адреса и да се сликаш или ке мора да останиш да дозавршиш работа другиот ден не треба да чекаш 10 дена ,а за то поколку време ке го земиш пасошот зависи од тебе колку ке платиш . поззСе сликаш истиот ден кога го земаш државјанството,или кога земаш поднесуваш за матичен па после 10 дена се сликаш ?
Јави се во конзулат и кажи им дека сакаш да закажеш интервју.Zdravo na site ako moze pomos fala vi ako mi pomognete toj sto znae . Dokumentite mi se sredeni se prevedni na bugarski . Sega kako da zakazam intwrvju preki konzulat bitola ambasada pomos fala vi
Batko odma li zakazuvat vo momentot za intervju konzulat bitola i kako da zakazam fala ti mnogo na odgovorotAh pale samo da znaes kolku ke ni nedostasuvas na forumot .... Sekoja tvoja objava bese docekana so rados tolku ukazi promeni vo statusi .... Ti posakuvam se najdobro .... Edna i edinstvena. @palekrstic <3
Neznam brat nekoj poupaten neka ti kazi preku abazada neznam jas sum preku sofijaBatko odma li zakazuvat vo momentot za intervju konzulat bitola i kako da zakazam fala ti mnogo na odgovorot
Cestito ajde belki ke trgne rabotata@palekrstic - konecno mozes da me smenis na spisokot
DOPOLNITELNA
Denes posle 1 godina i 4 meseci na Dopolnitelna imam promena na status sega sum na “FINALNA”. Se nadevam sega brzo ke dojde potpis
pozz
Третиот тромесечен извештај од комисијата за државјанство на Вице, завршува на крајот од септември.Ako si posloboden teraj .....tuka sme I nie da te nadopolnuvame.....mislam deka poaleden ukaz bese br 126 so polozitelno nekade sredina na oktomvri ....I so Intervju 5 Maj 2018....a finalna vo pravo si ...
20 February...
Наша драга Пале, ФАЛА ТИ ОД СРЦЕ за времето посветено и поминато овде, ФАЛА ШТО ПОМОГНА НА МНОГУМИНА.Почитувани форумџии,другари и другарки,
Ете и моето патешествие помина.
На 11 ти Август бев да си го подигнам државјанството и да се сликам за пасош и лк.
На 9 ти имав закажано ПЦР тест во Систина,на 10 ти го земав тестот на англиски и Македонски со печат,фискални и картонче со баркодови.На граница беше се ок ,и брзо поминавме.Докторката ни задржа еден примерок било кој,ако сакате МК ако сакате англискиот.Термин за подигнување имав во 9 и 55.На вратата има лица од обезбедување кои ја бараат резервацијата и пасошот,и ве проверуваат на скенер ,за оружје.
Треба да носите со вас доказ за уплата на такса за државјанство во износ од 51 лев,можете во било која банка,мене посредникот ми уплати во easy pay ,тие си соработуваат,и треба да носите една слика не две,на која отпозади ќе си го напишете името и презимето.Плус носете си едно ливче со напишана адреса на Бугарски ,зошто на шалтер ќе ви даде службеничката со ливче за пополнување,на кое треба да напишете ваше име и презиме,дата на подигнување,адреса на која ќе се пријавите и потпис.
Откако влегов на шалтер бр.4 службеничката не беше таму,и ја чекав 15 мин.Кога се симна носеше повеќе досиеа меѓу кои беше и моето.
Ми ја зема сликата ,ја прикачи електронски на едно официјално известие до сите државни институции во кое пишува дека Пале Крстиќ го подигнала државјанството на 11.08.2020.Потоа тоа известие излегува во систем во општина и во систем на МВР.
Потоа ми го отпечати државјанството и го предадов на посредникот. Тој направи копија и плус направи копија од пасош со плус копија од страната каде што е направен влез во БГ.Изводот мој преведен и заверен и венчаницата му требаа за во општина копии,а за во МВР оригинал само изводот.
Потоа тој се упати сам во општина за да среди за адреса и ЕГН да ги земам во истиот ден.Така и беше ,најчесто се завршува и порано работа,но кај мене беше баксуз што системот каснел и матичниот број ми излезе во 15 часот.Од општина даваат уверение за адреса и матичен број,а колку платил таму искрено незнам.Такса е 30 лева,но пак ќе речам тие си соработуваат и затоа и го ангажирав посредникот.
Потоа со копија од државјанството, извод преведен во оригинал и заверен(само за увид го бараат после го враќаат),копијата од пасош и уверението за адреса и ЕГН се упативме во МВР.
Како што реков ,треба известието да стигне и во системот на мвр за да може да ви се испринта вашето барање за пасош и лк ,и на барањето отпозади стои вашата слика што сте ја дале во Министерството за правда.Значи се е поврзано.Јас немав среќа па немаше систем во МВР и мораше да преспијам за да се сликам утредента.
Така и направив.Иако чекав 3 саати во ред поради големите гужви,се се заврши во најдобар ред.Јас одбрав брза постапка за 3 дена пасош и лк.За тоа платив 116 лева,може и со картица на ваше име.
Тоа е накратко моето искуство за подигнување на пасош.
Посредникот за таа услуга комплет зема од 220 до 250 евра.
Воедно,во овој пост сакам да се откажам од модераторското место од причина што навистина немам повеќе време,а чуствувам одговорност кон сите членови на форумот.
Додека бев отсутна видов дека можете супер и без мене,така што како мој совет е да ги следите секојдневно новините и информациите што се споделуваат на форумот,користете ги и моите постови,упатства и совети,бидете упорни и не губете надеж,доколку се е во ред со вашите документи, се е поднесено во оригинал и навреме,тогаш се ќе биде во ред.
Јас морам да си ги довршам работните обврски и здравје да се подготвувам со моето семејство за заминување во странство.
Ми беше многу мило што можев да го споделам со сите ,моето искуство и знаење и на тој начин да помогнам на некој друг.
@Нuкола еве ќе те замолам официјално да ме одјавиш од модераторското место.
Јас ќе останам и понатаму член на форумот, повремено ќе се најавувам,но за мене ќе биде полесно ако не сносам одговорност .
Ете @Bibo може да си продолжи со списоците,доколку сака.
Како и да е верувам дека ќе се снајдете супер.
СО СРЕЌА НА СИТЕ И ВИ ПОСАКУВАМ СИТЕ ДА СИ ДОЧЕКАТЕ ПАСОШ ВО РАКА!!!!
Ве поздравува Пале Крстиќ![]()
intervju zakazuvaat od denes za utre, i samo lekarsko i neosuduvan ne treba da se postari od 6 meseci , a izvodite moziЈави се во конзулат и кажи им дека сакаш да закажеш интервју.
Инаку, преводите не треба да бидат постари од 6 месеци, така да со оглед на тоа дека закажуваат интервју за година дена, пак ке треба на ново да ги извадиш документите и преводите.
Ако не сум во право нека ме поправи некој
Zdravo batko sakam da prasam za intervju bitola konzulat preku roditel i brat dokumenti .kako se zakazuva fala ti mnogu odma li se odi na intervju ili se ceka godina ili pomalku odprilika tocno odma li se odrzuvat intervjuto fala ti pozdrav . Posrednikot mi dade broj 058058555 da se javam da zakazamintervju zakazuvaat od denes za utre, i samo lekarsko i neosuduvan ne treba da se postari od 6 meseci , a izvodite mozi
Druze mu se voshituvam na tvojot optimizam daj boze da e taka vo toj slicaj do dekemvri ke ja iscistat 2020 polozitelno Mart April .Третиот тромесечен извештај од комисијата за државјанство на Вице, завршува на крајот од септември.
Со ова темпо, ја завршуваат положително цела 2019, таман до тој извештај.