Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Ovie

Aj neka vi so sreka i ne znam zosto se zamarate koga imate uste edna ipol godina najmalku da cekate. I ovie sto cekaat proishod zamaraat na forumot a imaat uste 3 godini da cekaat. Luge idete otspijte 2 - 3 godini i ostavete gi lugeto koi se od 2012 i 2013 godina da spodelat nesto korisno a ne da tropate se edno isto
Ne ti si najkompetenten tebe ke te slusame a nema da slusame luge pisrednici i sto rabotat do petar kolev vo makedonsko bugarsko zdruzenie.
Cccc..svasta.
Narode ljubomora i zavist ve napadnala mnogu bre. Ako mozete da pomognete tuka na lugeto pomognete ne tuku odmagajte. Kade ste trgnale so ovaa kultura vo evropa!

Vaka zakonot ke se izglasa do sredinata na maj najkasno taka mi kazaa .
Site sto podnele poteklo i sto cekaat ke bidat odobreni koga ke se izglasa zakonot tie brojki bile staveni na kup za potpis sto se i bile na dopolnitelna so poteklo plus. Bugarija nema sansi da ne dade drzavjanstvo na nas toa go znaeme site .

I SITE STO NE SE PODNELE DOKUMENTI ZA POTEKLO OD RODNINI PODNESETE NE CEKAJTE DA VE VRATAT ZATOA STO EDNAS KOGA KE SE PROVERE BROJCETO NE OCEKUVAJTE POSLE BRZI REZULTATI ; A I ONIE STO SE VRATENI A NE PODNELE OD RODNINI PIDNESETE I NE CEKAJTE DA VE PREKRATAT .
najnormalno onie so poblisko poteklo imaat prednost toa da go znaete.

Strpete se uste nekoja nedela i ke videte sto ke se sluci!

Ima mnogu brojki i najnormalno deka ke se ceka prethodnata vlada ima napraveno kasa popara treba lugeto da sredat mnogu raboti da bideme srekni sto se ke se sredi popoleka da ne trazeme preku leb pogaca. Jas gledam kolku sto mozam da pomognam ovde na lugeto a vase e dali ke veruvate. Aj pozz.

Последно уредено:
Член од
20 април 2015
Мислења
16
Поени од реакции
6
Od kade znaes deka krajot na maj ke se glasa zakonot? Ako e taka duri da stapi na sila uste vreme bi trebalo da pomine.
Ne ti si najkompetenten tebe ke te slusame a nema da slusame luge pisrednici i sto rabotat do petar kolev vo makedonsko bugarsko zdruzenie.
Cccc..svasta.
Narode ljubomora i zavist ve napadnala mnogu bre. Ako mozete da pomognete tuka na lugeto pomognete ne tuku odmagajte. Kade ste trgnale so ovaa kultura vo evropa!

Site sto podnele poteklo i sto cekaat ke bidat odobreni koga ke se izglasa zakonot tie brojki bile staveni na kup za potpis sto se i bile na dopolnitelna so poteklo plus. Bugarija nema sansi da ne dade drzavjanstvo na nas toa go znaeme site .

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
ajde so sreka da e .... oficijalno ja pocnaja 2014, da se nadevame deka 90% ke si dobijat pasos

kazanoto na @reading deka mozno e da ja zapocnat 2014 bez da ja zavrsat 2013 se ispolni :)
Кога викаш ја почнале 2014, мислиш на тие што биле на интервју во 2014 и што добиле бројче во 2014 така?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Вчера бев да си го подигнам указот.Мојот постредник се виде со Петар Колев.Разбрав дека процедурата на почетокот при подавање за происход ќе биде видно скратена и олеснета.За тие што се на дополнителна од 2012 и 2013 и што немаат ништо доставено се уште не можат да одлучат затоа што претходната влада имала направено тотален хаос.Затоа кој има брат,сестра,братучеди подавајте што побрзо.
Zdravo Marlon,
So sekoj pocit kon tebe, za kakov haos stanuva zbor kaj 2012 i 2013? Ima totalno jasna i cista situacija. Koj mozel, imal stari dokumenti, podnel, i dobil ili ce dobie i tie se na eden kup a site nie ostanati staveni na drugo kupce, tie sto ja cekaat promenata vo zakonot.
Edno prasanje; I togas sto mislite? zosto ce se glasa promenata vo zakonot so stav „4. владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми.“ ? Ili potocno bi bilo dokolku se postavi prasanjeto, ZA KOGO se voveduva ovaa forma vo zakonot? Sekako za haosot, vtoroto kupce podonositeli za bugarsko drzavjanstvo koi sto ne mozat da najdat dokumenti za poteklo i ne mozat istoto da go dokazat, no isto taka, i site onie koi sto znaat deka nemaat dokumenti i potpisuvaat izjava za bugarska samosvest.
Malku povnimatelno vo iskazuvanjeto na mislenjata sto ce bide i kako ce bide. Nekako mnogu od rakav se vadat i pisuvaat ovde zaklucoci. Ostavete neka kaze vremeto. Kako god da e, naskoro, za 1, 2 meseci site sto cekame ce doznaeme i tocno znaeme.
P.S. I ne gi pravete sluzbite tolku nekompententni.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Zdravo Marlon,
So sekoj pocit kon tebe, za kakov haos stanuva zbor kaj 2012 i 2013? Ima totalno jasna i cista situacija. Koj mozel, imal stari dokumenti, podnel, i dobil ili ce dobie i tie se na eden kup a site nie ostanati staveni na drugo kupce, tie sto ja cekaat promenata vo zakonot.
Edno prasanje; I togas sto mislite? zosto ce se glasa promenata vo zakonot so stav „4. владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми.“ ? Ili potocno bi bilo dokolku se postavi prasanjeto, ZA KOGO se voveduva ovaa forma vo zakonot? Sekako za haosot, vtoroto kupce podonositeli za bugarsko drzavjanstvo koi sto ne mozat da najdat dokumenti za poteklo i ne mozat istoto da go dokazat, no isto taka, i site onie koi sto znaat deka nemaat dokumenti i potpisuvaat izjava za bugarska samosvest.
Malku povnimatelno vo iskazuvanjeto na mislenjata sto ce bide i kako ce bide. Nekako mnogu od rakav se vadat i pisuvaat ovde zaklucoci. Ostavete neka kaze vremeto. Kako god da e, naskoro, za 1, 2 meseci site sto cekame ce doznaeme i tocno znaeme.
P.S. I ne gi pravete sluzbite tolku nekompententni.
Mnooguuuu tocno!!!! :oleee:
Sekoj broj e vo razlicno kupce i se ceka spored zakon sto ke mu dade bojko.
Jas znam t.e mi kazaa deka taa tocka sto ja kaza od zakonot za onie bez poteklo deka ili ke ima pak samodeklaracija za bugarin /ka ili pak ke se vadi nekoj dokument od zdruzenie tocno ne se znae.
Ama i sekoja pocit za @Marlon76 dosta se razbira i da kompetenten e da zboruva sekoja cest!

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Jas znam t.e mi kazaa deka taa tocka sto ja kaza od zakonot za onie bez poteklo deka ili ke ima pak samodeklaracija za bugarin /ka ili pak ke se vadi nekoj dokument od zdruzenie tocno ne se znae.
Ama i sekoja pocit za @Marlon76 dosta se razbira i da kompetenten e da zboruva sekoja cest!
Iskreno ne znam, no sekako dava logicka ideja za takvo resenie ! Pozdrav

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
Cccc..svasta.

Ima mnogu brojki i najnormalno deka ke se ceka prethodnata vlada ima napraveno kasa popara treba lugeto da sredat mnogu raboti da bideme srekni sto se ke se sredi popoleka da ne trazeme preku leb pogaca. Jas gledam kolku sto mozam da pomognam ovde na lugeto a vase e dali ke veruvate. Aj pozz.
Vie stanavte eksperti
A Ljubomora li? Kogo napadnala? Pa ti stana i vidovita da ne ja zamaenuvas Baba Vanga gospod Bog dusa da i prosti

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Луѓе, разберете веќе еднаш. Тоа за зборување на јазикот не е доволно, треба да имаш и бугарска самосвест, и бугарско потекло, и да зборуваш бугарски или некој негов дијалект, а не само едно од тие работи. Бугарското потекло сите ќе го докажуваат, никој нема да се извлече само со владеење на македонски јазик. Разликата е во тоа што начинот на докажување на потеклото ќе биде значително олеснет, многу многу олеснет, ама сепак ќе има пополнување документи, заверки на нотар и по некој лев трошок, само со декларација веќе никогаш нема да дадат произход.

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Neka go izglasaat zakonot, pa ke bideme nacisto kako ke bide konecnata verzija. Inaku moze i da ima samo edno glasanje dokolku se dogovorat pratenicite. Ova mi go kaza karakacanov vo bitola. Ke bide poubrzano i olesneto vo sekoj slucaj.

Член од
20 април 2015
Мислења
16
Поени од реакции
6
Neka go izglasaat zakonot, pa ke bideme nacisto kako ke bide konecnata verzija. Inaku moze i da ima samo edno glasanje dokolku se dogovorat pratenicite. Ova mi go kaza karakacanov vo bitola. Ke bide poubrzano i olesneto vo sekoj slucaj.[/quote

Karakcanov za rok sto ti kaza koga bi bil glasan zakonit?

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
Decki kako se izgledite da pomines na dopolnitelna proverka so kopii od pasos i licna karta na prv bratuced....mislenja
jas imam podneseno uste od avgust 2014 od prv bratuced i uste sum na dopolnitelnata a do sea tuka na forumo nikoj ne dade so sigurnost deka od prv bratuced ke pomine...

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643

Vo maj mesec treba da se glasa, megutoa pratenicite vo tekot na debatata mozat da predlozat izmeni i dopolnuvanja na zakonot i da se odlozi glasanjeto i zatoa nikoj ne ja znae konecnata verzija moze da ima poveke amandmani, posle izglasuvanjeto odi na potpis kaj pretsedatelot na bugarija i izlaga vo sluzben vesnik i stapuva na sila po tri dena.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom