Eден мал летен совет до сите. ПРЕСТАНЕТЕ да го тупите како “комшики на прозор" со констатации од типо леле леле леле....
Пошо и ја сум одамна у процедурава ќе почекам до исход на пасош, ваљда макс 6-9 месеци...инаку...инаку би поднел за виза у Германска амбасада ...али у меѓувреме ви треба мин Б1 германски или англиски јазик...зашто???
Кој од вас не е работел у странство не знае...германците оние за у сендвичарите поволностите ги даваат на нивните вработени германци, а после на сите останати... сум бил таму и знам како функционира сето тоа...сум бил и преку океанот и знам што значи заработување за живот у капиталистички системи...затоа... ВАМ ДРУГАРИ ВИ ТРЕБА ПРВО ЈАЗИК, А ПОСЛЕ ПАСОШ ИЛИ ВИЗА. ако ви е за живеење у странство... ако е за БГ ауто тоа е друго....
затоа летото фаќајте курсеви, јазици описменете се на тоа поле прво... да не ви биде крив Бојко, Јотова или друг некој од браќава што ќе р`мбате трета смена или по 12/14 смени часа за гола егзистенција у период од 3-5 години додека да застанете на здрава нога...
Инаку на положително сум од март оваа година
П.С Констатација од типот “абе таму ќе научам, ке идам на курс“ е самоубиствена од причина што физички нема да бидете способни да постасате