jas ako go razbrav dobro ova, se predlaga samo olesnuvanje za rabota , vlez i studiranje vo bg, a ne kako dosega pasos i rabota vo evropa? ova na povekjeto sto baraat bugarski pasos ne mu e od korist voopstoПлан Б од брачата од ВеМеРо по стотти пат, сега веќе со предлог закон што има огромна веројатност да помине во парламент!!
Си легнаа на брашното конечно т.е. ја согледаа реалноста, на штета на кандидатите за бугарско државјанство. Олеснителна околност за нив е дека пак ќе лапаат пари од потврдите за да си ја финансираат партијата, само сега значително помалку од порано и највеќе од украинци, молдовци и нешто албанци.
Па нели 99% одговараат на интевју дека сакаат да живеат и работат во БГ, еве шанса со олеснета процедура. Шах-Мат
https://www.dnevnik.bg/politika/2019/06/13/3924711_vmro_predlaga_nov_lichen_dokument_karta_bulgarin/#comments-wrapper
https://www.parliament.bg/bills/44/954-01-39.pdf
Sekoj sto ke dobie dokument za poteklo od DABC ke dobie drzavjanstvo koe ke mu vazi samo vo Bugarija ke treba da RMBA za 200 e vo BGjas ako go razbrav dobro ova, se predlaga samo olesnuvanje za rabota , vlez i studiranje vo bg, a ne kako dosega pasos i rabota vo evropa? ova na povekjeto sto baraat bugarski pasos ne mu e od korist voopsto
I jas sum od janunari tamu,skoro 5 meseci,so kakvi dokumenti si ti,Dokumenti podneseni 2015, januari 2019 kaj vice prezidento uste kolku ke se ceka znae nekoj?
Znaci ne se zamaraj te so gluposti, ovoa e sosema nesto drugo... Nikoj na tebe ne ti brani da si podneses za pasos i da si ja teras procedurata... Ovoa e predlog do kolku nekoj saka da zivee i rabote vo bg a e od bugarski proishod toa da mu se ovozmoze..jas ako go razbrav dobro ova, se predlaga samo olesnuvanje za rabota , vlez i studiranje vo bg, a ne kako dosega pasos i rabota vo evropa? ova na povekjeto sto baraat bugarski pasos ne mu e od korist voopsto
Prvo bev so dokument od dedomi pa pred 8 meseci dadov dokument od bratmi i posle nekoe vreme mi se smeni za na potpis. Ima nadez znaes nesto ili...?I jas sum od janunari tamu,skoro 5 meseci,so kakvi dokumenti si ti,
https://www.mvr.bg/opp/административни-услуги/услуги-за-водачи/подмјана-на-свидетелство-за-управление-на-мпс-издадено-от-друга-д'ржава-с-б'лгарско[DOUBLEPOST=1560684233][/DOUBLEPOST]Има некој информации за процедурата за возачка???
Па тоа е, 99% од сите кандидати за б'лгарско гражданство изјавуваат дека сакаат да живеат и работат во бг, еве шанса сега со картата "б'лгарин" да го направат тоа. И до сега имаше олеснувања ама ова ќе биде најголемо олеснување ако се изгласа, сите права освен право на глас. И ќе биде со рок на важност 10 години.jas ako go razbrav dobro ova, se predlaga samo olesnuvanje za rabota , vlez i studiranje vo bg, a ne kako dosega pasos i rabota vo evropa? ova na povekjeto sto baraat bugarski pasos ne mu e od korist voopsto
Вистина? Никој не ти брани да си поднесеш за државјанство тоа е точно, а дали ќе ти дадат е сосема друго. А зошто тогаш си изјавил на интервју дека сакаш да живееш и работиш во бугарија, што не си кажал дека државјанството ти треба за работа во германија, шведска итн.Znaci ne se zamaraj te so gluposti, ovoa e sosema nesto drugo... Nikoj na tebe ne ti brani da si podneses za pasos i da si ja teras procedurata... Ovoa e predlog do kolku nekoj saka da zivee i rabote vo bg a e od bugarski proishod toa da mu se ovozmoze..
Sekoj sto ke dobie dokument za poteklo od DABC ke dobie drzavjanstvo koe ke mu vazi samo vo Bugarija ke treba da RMBA za 200 e vo BG
Исто како политичарине кај нас ти е исказов. По мене кажување на просечна плата ми е најневеродостојно претставување. Кажи минимална плата, и трошоци за основи работи за живот. А не научени се сите просечна плата од 2000 евра, тоа значи дека сите земаат 2000 евра плата или дека некој зема 5000 евра, некој 1500 некој 200 и просекот доаѓа на 2000 евра.
200€ плата за работа во Софија.
Дали си ти сериозен и колку ич не си појден во Софија на "посериозно"...?
Дај не фрлајте бројки од ракав само за да се чувствувате подобро.
Средната заплата в Софија надмина 1600 лв. (800 €).
Најниску е во Видин (350€), ама ти сигурно нема да одиш во Видин.