Samo so postojana licna karta mozis bidejki za nea ti treba egn i samo so tia mozat da ti naprat grazdanski dogovor koga ke ja vadis vizata treba da go prilozis proizhodot za postoqnno prebivavane zaedno so site drugi neobhodni dokumentiАј тука да прашам, дали доколку сакам да се вработам Бугарија како ел. Инжинер ми треба бугарски пасош, или само лична карта? (лична карта се вадеше само со происходот?) Моментално чекам од вицето потпис за граѓанство и ми се отчека веќе.
Drustvo kako da znam koj br.na ukaz sum potpis cekam veke 10 meseci ,intervju 05.05.2017,na zadolzitelna od 16 .06.2018, na forumot pisuvat deka se stignati so potpisi do 34 br. Na ukaz,kaj se gleda koj br.na ukaz sum jas,pozdrav.
Otkako go sledam forumot od minata godina, nikogas nemalo ukazi postajano sekoja nedela. Otrpilika 2 nedeli mescno ima ukazi, na pocetok na mesec i na kraj na mesec. Toa im e izgleda standardna praksa, oti dva pati mesecno zasedava komisijata sto gi odobruva drzavjanstavata. Taka sto ne e zakoceno, ama ne e ni nesto posebno zabrzano.uste denes ako nema lotpisani ukazi nesto povtorno se zakocilo i gospod da ni e na pomos
Kolku sto sledam poslednive meseci sovetot sekoja nedela raboteseOtkako go sledam forumot od minata godina, nikogas nemalo ukazi postajano sekoja nedela. Otrpilika 2 nedeli mescno ima ukazi, na pocetok na mesec i na kraj na mesec. Toa im e izgleda standardna praksa, oti dva pati mesecno zasedava sovetot sto gi odobruva drzavjanstavata. Taka sto ne e zakoceno, ama ne e ni nesto posebno zabrzano.
Zborot mi bese za komisijata na Vice prezidentot, taa se sostanuva dva pati mesecno, a ne na sovetot vo ministerstvoto za pravosudie, sto mislam deka e postojano telo.Kolku sto sledam poslednive meseci sovetot sekoja nedela rabotese
За документите си прав, но мислја, че се работи за трудов договор, којто сам по себе си е различен от гражданскијат.ПоздравSamo so postojana licna karta mozis bidejki za nea ti treba egn i samo so tia mozat da ti naprat grazdanski dogovor koga ke ja vadis vizata treba da go prilozis proizhodot za postoqnno prebivavane zaedno so site drugi neobhodni dokumenti
Ne znam od kade ti e taa informacija deka se sostanuvaat 2 pati mesecno,mozebi e taka koj ke gi znae.Zborot mi bese za komisijata na Vice prezidentot, taa se sostanuva dva pati mesecno, a ne na sovetot vo ministerstvoto za pravosudie, sto mislam deka e postojano telo.
Taka pisuva vo statutot za osnovanje i rabotenje na komisijata, go ima na web sajtot na prezidentot.Ne znam od kade ti e taa informacija deka se sostanuvaat 2 pati mesecno,mozebi e taka koj ke gi znae.
Ти реков да изгуглаш, а не да читаш 2500 страни.Пријателе, не ја гледам потребата да ме именуваш како оток и шупак. Од кога сум регистриран на форумот истиот го користам за да пријавам промена на мојот статус, како би помогнал на останатите членови во увид на нивните статуси. Читањето на сите 2500 страни не е можно поради непотребните преписки меѓу некои членови( како ние сега). Но, ти, место да ми го игнорираш прашањето ако ти беше глупаво, ми одговори навредливо. Најверојатно сега се осеќаш како поголем маж. Јас нема да те навредам, ке ти посакам среќа и тебе, а и на останатите членови. Тука ја завршвам дебатата со тебе. Поздрав
Potocno pisi deka zasedava najmalku 2 pati mesecnoTaka pisuva vo statutot za osnovanje i rabotenje na komisijata, go ima na web sajtot na prezidentot.
Ако личната карта ти е извадена врз основа на дозвола за постојан престој, тогаш да, можеш слободно да конкурираш за работа во Бугарија под исти услови како да си бугарски државјанин. На личната карта треба да ти пишува "постојанно пребиваване". Не "прод'лжително пребиваване", не "д'лгосрочно пребиваване".Ај тука да прашам, дали доколку сакам да се вработам Бугарија како ел. Инжинер ми треба бугарски пасош, или само лична карта? (лична карта се вадеше само со происходот?) Моментално чекам од вицето потпис за граѓанство и ми се отчека веќе.
Da. No spored toa kolku cesto/retko izleguvaat ukazi najverojatno ne zasedavaat pocesto od minimumot.Potocno pisi deka zasedava najmalku 2 pati mesecno
Toj 34 ukaz e mojot mi se pojavi koga mi go potpis na 2 april pred toa mislam deka ne mozes da vidisOtkako go sledam forumot od minata godina, nikogas nemalo ukazi postajano sekoja nedela. Otrpilika 2 nedeli mescno ima ukazi, na pocetok na mesec i na kraj na mesec. Toa im e izgleda standardna praksa, oti dva pati mesecno zasedava komisijata sto gi odobruva drzavjanstavata. Taka sto ne e zakoceno, ama ne e ni nesto posebno zabrzano.