Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2019
Мислења
8
Поени од реакции
33
Би сакал да прашам има доста поупатени членови тука,официјално рокот од интервју до указ или отказ е 1год,дали некогаш е постигнат овој рок дали успеале,секогаш гледам пробиен се чека со години,
Моја пријателка зема за 9 месеци од интервју лани.Значи се е до среќа,не гледам дека има други критериуми,читајќи од форумов.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Малку избегавте од темата,не трујте со непотребни коментари кои не се од помош на никој.

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
Vo ftornikot potpisan ukaz ....vcera podignat ukazot vo Bitola( podneseno za adresa...moralno e ).....53../2014.....na polozitelno od 18 09 2018......so krstelno od tatko
A kolku vreme se ceka posle za adresa preku konzulatot? Mi kazuvaa deka odelo nekolku meseci, ama me interesira sto ti kazaa tebe...inaku ukazot elektronski go prakale zatoa e brzo

Член од
10 февруари 2013
Мислења
191
Поени од реакции
106
Od obrazuvana prepiska denes se smeni vaka, sto znaci toa?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

M

mucu

Гостин
Od obrazuvana prepiska denes se smeni vaka, sto znaci toa?

Znaci deka tvoite dokumenti sega se so iljadnici drugi staveni na razgleduvanje....ke projde vreme i vreme dur gi razgledaat. Inace koga pravese intervju, i so sto dokumenti si?

EDIT: sega gledam 27mi si pravel intervju, jas pravev na 25ti i use mi e obrazuvana prepiska...cudno.

Член од
10 февруари 2013
Мислења
191
Поени од реакции
106
So original bg dokumenti od pradedo... + od zdruzenie..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom