- Член од
- 6 октомври 2017
- Мислења
- 42
- Поени од реакции
- 13
Da bev tocno cela godinaBese prethodno na dopolnitelna ili ne?
Da bev tocno cela godinaBese prethodno na dopolnitelna ili ne?
[DOUBLEPOST=1551295448][/DOUBLEPOST]Добро е штом се смени кај тебе. Јас сум 2 месеца по тебе исто преку амбасада се надевам дека ке се смене за некој месец и кај мене. Пиши ако имаш други промениКонечно промена и кај мене.
Интервју 04.12.2017 во амбасада Скопје.
Образувана преписка на 11.01.2018 бр.3xx/2018 .
26.02.2019 промена од задолжителна во Финален преглед.
Документи -потврда од БККС со предок роден 1912.
Mateo. . Bugarska egzarhija pred 1919ta...site sto se rodeni pred taa godina imat osnov za poteklo.... Statistika na Vasil Kncov... Posle 1918 vo mkd nastapuvat srbite udbashite..... Pa zatoa kaj nekoi od izvodive od ov gi menuvaat na ic I na ski... Se se toa period ..... Batko citaj malce ..... Ne ja tupiOva so godinive mi nema vrska.da bil pred 20,19,18,17.....blage veze nema
Не кажвам[DOUBLEPOST=1551298542][/DOUBLEPOST]Знаеш некој ќотек што има изедено?
Немој те моламNavodno imalo potpisani ukazi posle 10ti mesecov. Odnosno odkocena e rabotata ama kako ke odi ne se znae. Navodno pritisnati se od EU da go reguliraat izdavanjevo. Nemam poveke detali
Preeska pisav deka drugar moj zede so potvrda od бккс.dokumenti od babite.ednata 1933,drugata 1940Mateo. . Bugarska egzarhija pred 1919ta...site sto se rodeni pred taa godina imat osnov za poteklo.... Statistika na Vasil Kncov... Posle 1918 vo mkd nastapuvat srbite udbashite..... Pa zatoa kaj nekoi od izvodive od ov gi menuvaat na ic I na ski... Se se toa period ..... Batko citaj malce ..... Ne ja tupi
So kakvi dokumenti bese?Da se pofalam i jas denes od finalna na polozitelno tocno za 28 denovi kako mi se cini na arno ide rabotata
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
после него ќе седиш и чекаш неопределено време , како и стотина други на форумов , или потпис или отказ на државјанството...Што точно значи овој статус, дали значи дека е одобрено ? И што следи после него ?
Uste eden macenik/ka kako nas ke si cekas potpis plus i ke se nerviras[DOUBLEPOST=1551306165][/DOUBLEPOST]Што точно значи овој статус, дали значи дека е одобрено ? И што следи после него ?
Leleee kolku se raduvavme i nie so ovoj status hahaha.....Zdravo deneska promena od finalna na polozitelno dokumenti potvrda od strumica i preku vujko i bratuced kolku vreme se ceka so ovoj status
Alooooo odneaov od pradedo izvod roden pred 1912 godina. Ni toa ne pomogna. Toj izvod go dostaviv na dopolnitelnaPrijatele preku cicko ne e zakonska Norma, od mart 2017god konzulatite ne primaat dokumenti po taa linija, a shtom tie ne primaat... znaci imat dobieno instrukcii od Sofia.... Toa shto do togash dozvoluvaa da pominat I takvi prepiski beshe zatoa sto gledaa niz prsti, no veke ne go pravat toa. Posrednikot trebalo do Sega 5 pati da te izvesti za da si izvadish dokument po dedova ili pradedova linija zatoa shto toa e edinstvenata zakonska linija... Linija ta brat sestra, cicko, vujko, bratuced, tetka, ne se vo sklop so zakonot I ako nekoj ima aplicirano so takvi dokumenti poditno treba da go smeni po dedova linija.roden pred 1919god.
Ako si dostavil gol izvod bez poteklo kade ima opishano 3 ili 4 izvodi nisto ne si napravilAlooooo odneaov od pradedo izvod roden pred 1912 godina. Ni toa ne pomogna. Toj izvod go dostaviv na dopolnitelna
Aman i mene mi se smeni vo istiot status krajot na januari i mislam gotovo so ova zimam pasos zarem ima uste zaebanciiпосле него ќе седиш и чекаш неопределено време , како и стотина други на форумов , или потпис или отказ на државјанството...