- Член од
- 10 март 2018
- Мислења
- 16
- Поени од реакции
- 4
Аплицирај повеќе среќа можеби ќе имаш овај пат.Dali e pametno nanovo da se aplicira.cisto informativno
Аплицирај повеќе среќа можеби ќе имаш овај пат.Dali e pametno nanovo da se aplicira.cisto informativno
2-3 meseciKolku vreme se ceka na ovoj status?
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Znaci viceprezidentkata ne e potpishala nieden ukaz od oktomvri minatata godina .... Zosto I kako nikoj ne znae da kaze ... Trpenie veruvam deka pak ke potpishuva....bratuced vujko cico brat sestra teta ne vaziiiiii.... Dopolnete si gi dokumentiveнезнам зошто ти реприцирам но ај нека биде ко за инает,да ти кажам нешто одам преку него,тогаш кога се мислев да го ангажирам сите одеа со преку братучеди тогаш така беше и некој периот земаја но тој ме убедуваше и настојуваше да одам само со потврда ми рече дека братучедите за две три год.нема да важат нема да даваат преку нив ке даваат со потврди,тогаш незнаев што е тоа "потврда" но не ми се виде многу парично 35евра па си реков како документ ке го дадам и него додека го убедам братучедми да ми помогне но не сакаше пошто се слушаја гласини дека ке им ги одземале пасошите пошто биле добивани на "жими мајка се најмило балгарин сум" додека го чекав интервјуто почнав да читам по ФБ.И КАЈГАНА И други форуми како луге се плачат и жалат биле одбивани преку братучеди,сеуште за волја на вистината се прашувам от каде знаеше,човекот навистина имал врски......[DOUBLEPOST=1550976956][/DOUBLEPOST]
никогаш не сум рекол ке потпишат декември/јаноар пишувам мое мислење тие два месеци напротив секоја година пишувам исти постој да не очекувате премногу тие месеци пошто имаат премногу државни празници така да никој не работи во поголемиот дел,патем от месецов остана уште една недела ТИ ГАРАНТИРАМ,СИГУРЕН СУМ дека ни на овој форум ни на други нама да прочиташ за потпишан указ за нареднава недела,за март мислам крајот би требало да почнат ако АКО вестите от бугарија кој ги слушам се точни дека завршиле со проверки и претреси,ништо не не кошта само уште една недела е да видиме,јас велам овој месец нема укази за НИКОГО,да почекаме да видиме.....[DOUBLEPOST=1550977315][/DOUBLEPOST]
ТИ СИ СУГУРНО ОТ АМБАСАДАТА ИЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО,,едно впрози молја ви се,,,објаснете ми господине зошто јас а верувам и многу други овде чекаме потпис от вицепрезидентот,,,инаку сум а верувам и другите само САМО со потврда от БККС,зошто чекаме пренмогу за потпис...мерси за било каков одговор
А што да потпише кога 2015-2016 год. 90% беа на дополнителна. Тие од 2017-2018 год. добија или се во нормална постапка со нормален тек. Всичко иска процедура. Ќе биде за сите.Znaci viceprezidentkata ne e potpishala nieden ukaz od oktomvri minatata godina .... Zosto I kako nikoj ne znae da kaze ... Trpenie veruvam deka pak ke potpishuva....bratuced vujko cico brat sestra teta ne vaziiiiii.... Dopolnete si gi dokumentive
PA ova ako se evropski zakoni vrenosti, da nemalo ni rok, ni red, ni imas pravo na zalba , kogo ke go tuzis ministerstvoto za pravda ! Nikade nemozes da si pobaras pravdinata , se cudat na forumov deka sum so roditel bugarin , me pravat i kreminalec cim ne sum dobil , ovde drugarive vikaat da ne imas nesto problem so pravdata , odneseni dokumenti dokazano se ..... bati zivot i pasos i se po redSe pridruzuvam na ovoj tvoj komentar.Neznam kako da ja prekinam postapkata mi se odmili i cekanje i se dosega ke zemev druga eu licna karta....uzas
Mene mi se smeni za 20 dena.Kolku vreme se ceka na ovoj status?
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
i posle to gi zafrlija vo nekoj podrum, gi zaklucaja i sega ni kluco mu znaet nekoj kaj e nitu znat koj gi frlil,,, ni vo koja dupka se zagubeni, isceznati, ne mojt da gi najt....... 17000 prepiski.... tie istite od gore posocenite.[DOUBLEPOST=1551074283][/DOUBLEPOST]Минист'р Захариева пое ангажимент в нај-крат'к срок да б'дат преразгледани преписките, за които бјаха посочени конкретни примери за нарушенија от страна на дирекција „Б'лгарско гражданство”. Изразена бе и п'лна подкрепа относно използванијат от БККС научно експертен подход за удостоверјаване на б'лгарски произход чрез статистиката на Васил К'нчов за етническијат с'став на населението в Македонија, призната от международната Карнегиева анкетна комисија, както и данните на секретарја на Б'лгарската екзархија Димит'р Мишев. Беше прието предложението на представителите на БККС да се подд'ржа постојанен контакт между служителите на МП, ангажирани в процеса за придобиване на б'лгарско гражданство и организациите, с цел с'гласуване на позициите и недопускане на незаконос'образни откази в б'деште.
http://www.bkks.org/node/602
Jas bi pricekala da se videt so ce storet so zakonot sto se spremat da se menvet.So istiot dokument sum odbien
Кога ти се смени во финална?Од задолжителна година и кусур на финален преку МБП.... исксутва има некој до сега???
Nema pravilo,koga imaat potreba si otvaraat kompjuter i menuvaat statusi,normalno vo rabotno vreme.Dali znae nekoj koga gi menuvaa statusite od ministerstvo primer od zadolzitelna na finalna , od finalna na odobreno i dr... dali menjavaa sekoj den ili ednas vo nedelata ???