7275/2016 probaj ako ti kazat ok ako ne pak okMislam deka ne davaat, da moze site ke si pomogneme...
Mora da mozi, toa e osnovno nacelo na EU.Me interesira nekoj da ima iskustvo zasto jas veke imam bg pasport a soprugata ne moze da dojde vo uk so mkd pasport mi treba bg viza dali moze da se napravi kolku vreme ke treba nekoj posrednik za toa
Moze da dojde vo UK so mk pasos. Potrebna i e samo turisticka viza na soprugata koja se vadi so zakazuvanje termin vo Skopje vo soravia. Baraj ja Buba taa posreduva za uk vizi.pozdravMora da mozi, toa e osnovno nacelo na EU.
https://bic-immigration.com/uk-immigration/eea-family-permit/
Prasaj direktno nekoj advokat ili agent tamu vo UK, oti bugarive samo pari ce ti zemat i zivcite ce gi iskinis.
Достави си уште сега на време, ама дирекно во Софија, зошто преку амбасада ќе чекаш плус два месеци додека ти ги достават документите во Софија.Zdravo, nov sum vo forumot ako nekoj ima slicno iskustvo neka mi kaze sovet. Podnesov dokumenti vo juni 2017 so izvodi do pra dedo, vo dekemvri 2017 bev na intervju. Na 24.01.2018 Obrazuvana prepiska se do denes.
Vo megju vreme najdov kopija od krstenica od na babami sestra no rodena vo Bugarija vo posmrtnicata pisuva. Dali da gi dostavam so molba ili da cekam?
Kako turist ima 6 mesecni i dvegodisni vizi. Prvite se okolu 200 evra a vtorite okolu 400 evra. No so takva viza ne moze da raboti i ne moze da prestojuva poveke od 90 dena mi se cini godisno, ako ne sum greska. Za reguliran dolgorocen prestoj na sopruznici na EU gragjani koi ne se EU gragjani ke treba da se konsultiras so advokat vo Anglija sto gi znae nivnite imigracioni zakoni.Me interesira nekoj da ima iskustvo zasto jas veke imam bg pasport a soprugata ne moze da dojde vo uk so mkd pasport mi treba bg viza dali moze da se napravi kolku vreme ke treba nekoj posrednik za toa
Jas sum 16 juni nema promenaVo red, jas cekam od juli. Ako ima nekoj od juni so promena neka pise
Kako turist ima 6 mesecni i dvegodisni vizi. Prvite se okolu 200 evra a vtorite okolu 400 evra. No so takva viza ne moze da raboti i ne moze da prestojuva poveke od 90 dena mi se cini godisno, ako ne sum greska. Za reguliran dolgorocen prestoj na sopruznici na EU gragjani koi ne se EU gragjani ke treba da se konsultiras so advokat vo Anglija sto gi znae nivnite imigracioni zakoni.
zakonski so mk pasos imame 90min dena pravo,inace jas ne si odam Po godina vreme i nemam problem,si odam avionski..i pak e do srekata[DOUBLEPOST=1548709102][/DOUBLEPOST]Kako turist ima 6 mesecni i dvegodisni vizi. Prvite se okolu 200 evra a vtorite okolu 400 evra. No so takva viza ne moze da raboti i ne moze da prestojuva poveke od 90 dena mi se cini godisno, ako ne sum greska. Za reguliran dolgorocen prestoj na sopruznici na EU gragjani koi ne se EU gragjani ke treba da se konsultiras so advokat vo Anglija sto gi znae nivnite imigracioni zakoni.
zakonski so mk pasos imame 90dena pravo,inace jas ne si odam Po godina vreme i nemam problem,si odam avionski..i pak e do srekata
Koj datum bese na intervju i so kakvi dokumenti? Za 2 meseca max bi trebalo na polozitelno dasi i posle cekas ukaz. Koso stojat rabotive tesko nas 1+ na dopolnitelna kisnime i valda 1 godina ke cekame za potpis :/ cekajneto na potpis ko uste edna dopolnitelna za 2018 dojde.Здраво!
На интервју бев октомври 2016 бев ставен на дополнителна година и 2 месеци денес ми се смени статусот во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гржданство! Некој да ми објасни што понатаму ве молам
Provereno vcera se e vo red mi veli edna postara ljubezna gospoga,samo treba da se ceka,na moeto prasanje sto e rabotata ,cekam 7 meseci mi veli deka nisto ne znae,i pak mi povtoruva treba da cekas,ne mi dade drug odgovor,ako nekoj drug ima ideno da prasa neka pisi.Dajte izraduvajte so nekakva informacija okolu ukazi. Tie sto cekate potpis ili ukaz i sto ke pominete do MP vo Sofija, pisete informacija tuka dali online sistemot kade sto gi proveruvame brojcinjata e azuren ili ne...
Jas sum 4 avgust 2016 intervju seuste na dopolnitelna nema red izgledaЗдраво!
На интервју бев октомври 2016 бев ставен на дополнителна година и 2 месеци денес ми се смени статусот во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гржданство! Некој да ми објасни што понатаму ве молам