Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Pisi ni od tamu koga je bides ako e takva rabotata da ti piseme brojcinja da proveris ako si vo moznost.

A da ne ima tel nekade da se javime telefonski da prasame?[DOUBLEPOST=1548688211][/DOUBLEPOST]
Pisi koga ke te informiraat i jas cekam od juli, ako e za taka ke otidam i jas narednata nedela i ke proveram.

Ima broj ,dzvonev ne sakaat da dadat nikakvo info.... edvaj gi dobiv

Во 2018 г. дупло повеќе потпишани Укази споредено со најцрната 2017 г. и дупло помалку потпишани Укази споредено со 2016 г. Во 2018 г. дупло повеќе Откази споредено со 2017 г. и дупло повеќе Откази споредено со 2016 г.
Сега ќе следат промени на законите,а особено во делот за придобивање на државјанство по потекло па ќе видиме што како.
Тоа е накратко отчетот на вицепрезидентката.

Pisi ni od tamu koga je bides ako e takva rabotata da ti piseme brojcinja da proveris ako si vo moznost.

A da ne ima tel nekade da se javime telefonski da prasame?[DOUBLEPOST=1548688211][/DOUBLEPOST]
Pisi koga ke te informiraat i jas cekam od juli, ako e za taka ke otidam i jas narednata nedela i ke proveram.
Da ti pisam i moe brojce da proveris? Dali ke moze?

можно е да не ги ажурират на време податоците на интернет, јас знам за происходот го зедов од шалтер и после 1 месец се смени статусот на интернет , се надевам дека исто е и за указите ..

Decki eve i jas da spodelam info...Brojce 14xxx/2015,na intervju 4 Oktomvri 2016.Vo noemvri 2017 na finalna i vo dekemvri 2017 staven na dopolnitelna proverka so rok za dostavuvanje na dopolnitelni dokumenti 23.03.2018.Od deneska sum vraten na finalna proverka po dostavuvanje na originalna krstenica od Bg egzarhija od moj dedo.

некој во последно време да се пофали со потпишан указ ?

Jas ne ja znam tocnata adresa neli imalo promena , ako ja znae nekoj neka ja napise, ako ne ke go prasham posrednikot za tocnata adresa. Toj mi kaza moralo licno, ne mozam za drugo lice da proveram.[DOUBLEPOST=1548689730][/DOUBLEPOST]

Siguren si od juni intervju 2017?
Ne od juni intervju nrgo od juni sto cekaat potpis

Objaveni se izvestaite za posledniot kvartal Okt - Dek 2018, https://www.president.bg/docs/1548681914.pdf ovoj kvartal se odobreni 1800 drzavjanstva sto e pomalku od prethodnite kvartali koga imase po okolu 2500.
i godisnito izvestaj za 2018 https://www.president.bg/docs/1548682011.pdf za cela 2018 odobreni se 9300 drzavjanstva od koi poveke od edna tretina na makedonci okolu 3,600. Posledniot potpisan ukaz e so broj 182, mislam deka so toj broj bese ukazot sto go objavi eden clen pred 2 nedeli. Takao sto toa e se od 2018. Dali ima novi potpisani ukazi i odbreni drzavjanstva psole nova godina e prasanje od mislion dolari.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom