palekrstic
Модератор
- Член од
- 14 ноември 2016
- Мислења
- 2.041
- Поени од реакции
- 5.540
Можеш преку амбасада.Незнам како ти пишува на статусот во моментов?Ако ти пишува дека удостоверението Ти е испратено во амбасада,тогаш одиш од 10 до 12часот со претходно уплатени 50 лева ми се чини во Уни банка кај нас,две слики и копија од пасош.Jas podnesov dokumenti vo Sofia 1juli 2016...
Dokumenti... izvodi od 2 babi, dedovci, roditeli i potvrda deka se izjasnuvam za bugarin... mislam deka imav i potvrda od klub...
Vrz osnova na toa sredivme odma da mi izdadat proishod... toa go zemav oktomvri/noemvri 2016... odma posle toa bev na intervju vo b.ambasada vo Skopje dekemvri 2016... od togash kako mi se menuvaa tocno statusite na stranata tocno neznam, znam deka slucajno proveriv pred 2 meseci deka mi e potpishan ukaz... bev spremen use odamna da krenam race, plus pa I aferava kapak na se... dadov okolu 800e do sega...
Sega treba da odam da go podigam ukazot ...
Ima li nekoj drug nacin da se zeme vo Skopje ambasada? Ne mi se brza...
Pozdrav do site
Кога ќе го подигаш указот ќе те прашаат за адреса и ЕГН и ќе ти излезат за некои 4-6 месеци.Па после со адресата и ЕГН то одиш во Софија да се сликаш за пасош и лична карта.