Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 април 2018
Мислења
23
Поени од реакции
16
Здраво дечки, статусот ми е:
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. Уште колку време ќе чекам да ми се смени.
Интервју Софија крај на ноември 2017

Фала

• Ми се допаѓа
Reactions: b.g
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
A mozam li prevodot da go napravam tuka vo bitola i da go legaliziram vo ambasada za da ne gubam vreme vo sofija?
kolegi od forumot izvestia ne se prait vece legalizacija.
samo prevod i i zaverka od notar ne vo MK ----- SAMO vo Bugarija

"""@fatigoova - Спремај си извод на родени за во полиција, заверка од нотар, нормално и преводот и заверката да се направат во БГ."""

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
kolegi od forumot izvestia ne se prait vece legalizacija.
samo prevod i i zaverka od notar ne vo MK ----- SAMO vo Bugarija

"""@fatigoova - Спремај си извод на родени за во полиција, заверка од нотар, нормално и преводот и заверката да се направат во БГ."""
Мислам дека сеуште може да се направи легализација во конзулатот/амбасада и истите ќе важат во Бугарија.
fatigoova има предвид дека ако направиш превод во Софија тогаш мора и заверка на нотар во Бугарија а ако направиш предов во Македонија тогаш можеш да направиш легализација само во бугарски конзулат/амбасада во Македонија.

D

dimitars

Гостин
Мислам дека сеуште може да се направи легализација во конзулатот/амбасада и истите ќе важат во Бугарија.
fatigoova има предвид дека ако направиш превод во Софија тогаш мора и заверка на нотар во Бугарија а ако направиш предов во Македонија тогаш можеш да направиш легализација само во бугарски конзулат/амбасада во Македонија.
Samo sto cenata za legalizacija e 15 eur za 2 dena ili 30 eur za 1 den. A za prevod i notariqlno zaveren dokument vo bugarija cenata e 20 lv ili 10 eur.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Некој што бил на интервју Декември месец 2017 да му се сменило на финална ?
Јас бев на инт. 12.12.2017 и уште стои задолжитела. Ти кој датум си? Стигнати се до 5ти Ноември со промена во финална. За месец дена би требало и ни да влеземе

• Ми се допаѓа
Reactions: b.g
Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
edvaj cekam da dojde 01.01.2019 togas ke vidime kolku si stojat na zborot bugarite ,,,, i site pasosi za 6 meseci daj boze

Член од
17 ноември 2013
Мислења
70
Поени од реакции
94
Nekoj da ne znae Vanco od ohrid kaj ja premestil kancelarijata vo sofija, predhodno bese vo hotel Rila, a sega mu bila na drugo mesto?

Sent from my SM-J400F using Tapatalk

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Nie sto sme na dopolnitelna , sto odnesovme orginalni vo Sofija , sto posto gluvci gi imaat izgrizano dosega nepofateni

Член од
3 септември 2018
Мислења
9
Поени од реакции
2
Здраво. Некој со искуство за вадење на документи после указ и добивање на ЕГН во Софија
Инфо што јас имам е:
1. Извод преведен и легализиран
2. Адресна регистрација (службена адреса Софија )
3. ЕГН документот
... Друго што е потребно да имам во себе?

Исто така дали може да се поднесе за брзите постапки или за прв пат може само бавна постапка? Имам слушнато некаде инфо дека е само бавна за првиот пат. Фала на одговорот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom