Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
se
Би било добро да напише некој кој број на молба се преписките кои се на дополнителна од 2015г. за да имаме подобри информации.
Инаку 461/2016 е број на преписка кој е прв на дополнително од 2016
sega me zbunivte,jas sum 2××/2016 i sum na dopolnitelna i sum vo protokolot,a ti pisuvas deka 461/2016 e prv od 2016 sto e na dopolnitelna,od kade ???

Член од
6 август 2018
Мислења
36
Поени од реакции
12
2 слики, тоа да. Ќе треба да платиш и такса од мислам 50 лева.
Кога ќе дојдеш на шалтер, ако немаш платено такса (а да речеме ќе играш така) женичката таму ќе ти даде ливче со податоци како да уплатиш, јас за жал не знам да ти ги кажам - тие се тие трезорска сметка бла бла податоци. Одиш у банка и ги уплаќаш. Не се секирај што во тој момент „ти пропаѓа терминот“ затоа што не ти пропаѓа, ако се вратиш истиот ден веднаш по плаќањето на таксата ќе ти ги земе пак документите. Земи си обавезно и пасош и ископирај го мејлот кај што ти пишуе дека имаш закажано термин. Се враќаш кај нејзе со уплатена такса (у меѓувреме значи си нашол банка и си уплатил), двете слики пасош формат со бела позадина, пасошот на увид и копија од мејлот. Ќе ти даде ливче на кое треба да напишеш адреса. Јас гледам тука на форумов доста кажаа дека пишуваа некоја адреса у Софија, како некоја административна адреса била, па пиши ја и ти истатаа. Види на страна 2778 у форумов имаше мислам такво нешто. После тоа идеш у општина да пријавиш адреса и да ти издадат ЕГН (единен граждански број) и после тоа у полиција за да се сликаш. За повеќе информации околу овие последниве работи со ЕГН и сликање, оди на 2778 у форумов. Поздрав
П.С. СВЕ СЕ ПИШУВА НА КИРИЛИЦА И НИВНИТЕ БУГАРСКИ БУКВИ.
2 слики, тоа да. Ќе треба да платиш и такса од мислам 50 лева.
Кога ќе дојдеш на шалтер, ако немаш платено такса (а да речеме ќе играш така) женичката таму ќе ти даде ливче со податоци како да уплатиш, јас за жал не знам да ти ги кажам - тие се тие трезорска сметка бла бла податоци. Одиш у банка и ги уплаќаш. Не се секирај што во тој момент „ти пропаѓа терминот“ затоа што не ти пропаѓа, ако се вратиш истиот ден веднаш по плаќањето на таксата ќе ти ги земе пак документите. Земи си обавезно и пасош и ископирај го мејлот кај што ти пишуе дека имаш закажано термин. Се враќаш кај нејзе со уплатена такса (у меѓувреме значи си нашол банка и си уплатил), двете слики пасош формат со бела позадина, пасошот на увид и копија од мејлот. Ќе ти даде ливче на кое треба да напишеш адреса. Јас гледам тука на форумов доста кажаа дека пишуваа некоја адреса у Софија, како некоја административна адреса била, па пиши ја и ти истатаа. Види на страна 2778 у форумов имаше мислам такво нешто. После тоа идеш у општина да пријавиш адреса и да ти издадат ЕГН (единен граждански број) и после тоа у полиција за да се сликаш. За повеќе информации околу овие последниве работи со ЕГН и сликање, оди на 2778 у форумов. Поздрав
П.С. СВЕ СЕ ПИШУВА НА КИРИЛИЦА И НИВНИТЕ БУГАРСКИ БУКВИ.
Pishi mi vo poraka fb da ti gi pratam site postapki ne e tesko ic

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Јас сум 10ххх/2015 и сеуште на дополнителна со запирка (со крштеница од баба, прабаба и прадедо)

Член од
3 мај 2018
Мислења
47
Поени од реакции
38
se

sega me zbunivte,jas sum 2××/2016 i sum na dopolnitelna i sum vo protokolot,a ti pisuvas deka 461/2016 e prv od 2016 sto e na dopolnitelna,od kade ???
Да појаснам , броевите кои ги пишуваме 8533/2015 и 461/2016 се број на преписки нивните промени ги следиме зошто тие се по конзулски пат и тоа се броеви на образовани преписки кои се различни од бројот на молбата. Во протоколот се наредени предмети на дополнителна кои се по број на молба. јас сум со бр. на молба 86**/2015 бев на интервју на 01.02.2016г. и ме има во протолот, ама не си го знам бројот на преписката. Затоа напишав тие што се од 2015 и си го знаат и бројот на образовата преписка и бројот на молбата да напишат за да може полесно да следиме.

Член од
5 ноември 2016
Мислења
69
Поени од реакции
70
7014/2014 na dopolnitelna samo so od vujko dokumenti bez potvrda ..predstoi izdavajneto na uksz na viceprezidenta na r bugarija deneska smenet status
Od dopolnitelna direktno na predstoi izdavanje na ukaz ti se smeni?
Zdravo na site deneska promena i kaj mene polozitelno broj 61xx/2014..so dokumenti od arhivot bg.svidetelstvo od osnovno skolo.vencanica.site ovie dokumeti se od dedomi..i potvrda od strumica.iterviju maj.2014..na dopolnitelna od oktovri 2015..pozz do site .
od dopolnitelna direktno na polozitelno?

Член од
5 мај 2007
Мислења
97
Поени од реакции
48
Во протоколот сум и јас со бр 8348/2015 преку Софија нема промена кај мене со крштеница од баба.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Во протоколот сум и јас со бр 8348/2015 преку Софија нема промена кај мене со крштеница од баба.
Имаш правено интервју Јануари/2016 во Софија што значи си меѓу првите од 2016 вратени на дополнителна и би било добро кога ќе имаш промена на статус да споделиш!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
656
Поени од реакции
539
Кај мене досега е вака:
Интервју 1.6.2017 во Битола
1.9.2017 Задлжително сгласование
1.7.2018 Финален експертен преглед
1.10.2018 Положително.

Документи од прадедо преку друштво од Струмица