Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Aj nekoj od poinformiranite kolku ima od prilika od 2015 i 2016 na dopolnitelna staveni. Da si znaeme od prilika koa ke pocnat za kolku vreme ke ne razgledat.ovie od 2013/14 za 2 meseci gi razgledaa prilicno brzo ama nie so sme 2015/16 treba da sme pomalku.

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Како 15 месеци ,кога беше на интервју,да не си забораен некаде овично 1 до 3 месеци си на проверка од вицересидентот,досега по форумов нема таков случај
На интервју 12 јануар ми се чини 2016, положително февруар 2017, јули 2017 проверка от вицепрезидента...до ден денес, во септември им ја однесов оригинал венчаницата врз чија основа добив происход и положително, плус.. потврда од архивод за дедо ми бг војник, плус потврда од лазар..и еве ништо...
Не има повеќе на форумов.. 3,4 такви. Од кои едно девојче со мајка државјанин...

Член од
5 септември 2018
Мислења
47
Поени од реакции
55
На интервју 12 јануар ми се чини 2016, положително февруар 2017, јули 2017 проверка от вицепрезидента...до ден денес, во септември им ја однесов оригинал венчаницата врз чија основа добив происход и положително, плус.. потврда од архивод за дедо ми бг војник, плус потврда од лазар..и еве ништо...
Не има повеќе на форумов.. 3,4 такви. Од кои едно девојче со мајка државјанин...
Јас мислам дека си ја утнал што си ја носел во септември кога ке појде кај вицето не гибај

H

Haronmk

Гостин
Супер инфо за промената на 11300/2014 на финална! Ги гледам броевите нагоре што ги има без пин за проверка на сајтот, воглавно сите се завршени преписки, така да мислам до крај на месецов следна недела ги ставаат сите од /2014 на финална па од Октомври до Нова Година нас од 2015та, а ? :)

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Na intervju krajot na 2015 na dopolnitelna proverka seuste taka stoi skoro godina , ima nekoj sreknik neka se javi bar da se nadevame .....poteklo roditel

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Некој да сподели искуство со подигање на оригинал старите документи од правосудие каде што како , одбиен сум па планирам да одам да си ги земам

Член од
5 јули 2018
Мислења
237
Поени од реакции
193
Супер инфо за промената на 11300/2014 на финална! Ги гледам броевите нагоре што ги има без пин за проверка на сајтот, воглавно сите се завршени преписки, така да мислам до крај на месецов следна недела ги ставаат сите од /2014 на финална па од Октомври до Нова Година нас од 2015та, а ? :)
Abe so govores covek kakva nova godina nek pocnat uste ovaa nedela utepaame se cekajki . Ajde malku pozitiva

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Некој да сподели искуство со подигање на оригинал старите документи од правосудие каде што како , одбиен сум па планирам да одам да си ги земам
А зошто па тебе те одбиле со стари документи?

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
А зошто па тебе те одбиле со стари документи?
Се фатија за влакно имав казна во евиденција од сообраќајка која неможев да ја избришам и ми пишале дека сум бил осудуван , барем од прва да ме одбиеа кога подавав ќе знаев до сега уште 2 пати ќе поднесев и ќе ја избришев казната иначе 53**/2014 ми е бројчето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom