Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2018
Мислења
94
Поени од реакции
27
Prijateli, ubav den denes :) potpisano drzavjanstvoto. Avgust intervju Bitola, potpis cekav od pocetok na fevruari, denes promena vo potpis. Poteklo dvajcata roditeli so bg drzavjanstvo. Sega kazuvajte za ponatamu, vo Sofija treba da go zemam ama dajte informacii kade i sto ponatamu. Inaku roditelite se vodat na adresa vo Blagoevgrad, dali ke moze i jas da se pisam tamu. Site da si docekade potpisuvanje na ukaz sto pobrzo.
so kakvi dekument imashe povorzano. i ot koja godina si direkno ti potpisa ili beshe na proverka ot vispresidenta

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
8 јуни 2018
Мислења
79
Поени од реакции
51
FCED32B7-0D12-4B7B-BC13-5362AEAD7551.png zdravo ima li nadez... intervju februari 2017 sofia ... januari 2018 mi se smeni vaka i od togaj neke da mrdne..????? poteklo roditel

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Полека друже. Пред некој месец ти се сменило. Ке се смени за месец-два најкасно во издаден указ.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Тoa е зa Гермaнијa,не зa целaтa ЕУ.А и штo менувa тoa?
да ги прашаш таму тие не мене зашто знам дека пак нема да ми веруваш,а за мене нешто менува а за тебе незнам што би сменило!

Член од
9 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
38
Здраво, дали може да ги напише некој чекорите како се менува статусот по ред?
Благодарам!

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Здраво, дали може да ги напише некој чекорите како се менува статусот по ред?
Благодарам!
1.Образувана преписка бр. ХХ/20ХХ,преписката се намира в процедура по задолжително согласуване.
2.По преписката ви предстои да бде извршен финален експерт преглед, преди да бде разгледана по советот за гражданство.
3.Советот по гражданство ја уважил вашата молба, преди издавание на указ од Вицепрезидентот на Р. Бугарија
Или после финален може да те стават на дополнителна со запирка или без и вака гласи
Преписката е разгледана од советот за гражданство. Извадена е за дополнителна проверка.....
Подле овој статус не се знае колку се чека а кога ќе те разгледаат пак те враќаат на статусот под точка 2,па за некој месец точка 3
Ако се иде како треба следно е
4.Вашат молба е вклучена во указ бр...., потребно е да си закажете термин, или ако си преку конзулат ќе ти пишува да понесеш две слики паспортен формат.
Е сега после точка 3 може и да те стават на
5.Проверка од вивепрезидент ма Р. Бугарија, што никој незнае и за секого е индивидуално.
Од проверка или статус под точка 4,или Отказ
Тие се статусите.

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Vcera bev u sofija da go zemam ukazot nemase guzva moze 4/7 duse dur cekav nesto se desava nema guzve kako porano da znaete SE PLAKA 50LEVA U BANKA, DVE SLIKE ,KOPIJA OD PASOS I PASOS ZA PODIGANJE

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Na moja vnuka duri sega i se smeni statusot ceka potpis , od 2013 so tatko i dedo, baba bugari , znaci celi 5 god. cekase ....i se odmili cekajki ama vazno pocnale da cepkaat po nesto kolku za informacija vi pisuvam, inace preku ambasada Sk.

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
Na moja vnuka duri sega i se smeni statusot ceka potpis , od 2013 so tatko i dedo, baba bugari , znaci celi 5 god. cekase ....i se odmili cekajki ama vazno pocnale da cepkaat po nesto kolku za informacija vi pisuvam, inace preku ambasada Sk.
Druze i jas sum na isto derze site ni se smeat me prasuvaat sto bidnalo so pass cetri godini i eden mesec od itervijoto i oste na dopolnitelna.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom