Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ne e mubetoto da se raduva druze, i brat mi bese so polozitelno, cekase potpis isto kako nea, posle 3 meseci cekanje, na kraj go odbija, toa se sluci na 3ti maj. Nekade na kraj na januari go dobi toj status pa posle pocetok na maj go odbija, pisuvav ovde isto na forumot. Taka da za zal deckoto pogore e vo pravo, so dokumenti preku prv bratuced mnogu tesko. I jas sum so istite dokumenti, veke godina sum na doplnitelna, ama kako i da e i mene ke me odbijat... toa si e realnosta
Pa odnesi potvrda od nekoe zdruzenie, zgolemisigi shansite

Член од
24 септември 2011
Мислења
27
Поени од реакции
15
Pa odnesi potvrda od nekoe zdruzenie, zgolemisigi shansite
nema nikakvi sansi, samo govorat site od zdruzenia , sranja govorat, ajde eden neka mi pusti screenshot sto e dobil so zdruzenie. Ovie tuka samo lazat, demek biduvalo. se e frlanje pari, se smenija rabotite, i btw, nosev od zdruzenie, doplativ 60 eu, frleni pari se toa[DOUBLEPOST=1528192790][/DOUBLEPOST]
nema nikakvi sansi, samo govorat site od zdruzenia , sranja govorat, ajde eden neka mi pusti screenshot sto e dobil so zdruzenie. Ovie tuka samo lazat, demek biduvalo. se e frlanje pari, se smenija rabotite, i btw, nosev od zdruzenie, doplativ 60 eu, frleni pari se toa
jas vi kazuvam nase licno iskustvo so brat mi kako se odvivaat rabotite, pa vie sega svatete me kako sakate, bitno, toa e realnosta, rabotite se mnogu promeneti

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
nema nikakvi sansi, samo govorat site od zdruzenia , sranja govorat, ajde eden neka mi pusti screenshot sto e dobil so zdruzenie. Ovie tuka samo lazat, demek biduvalo. se e frlanje pari, se smenija rabotite, i btw, nosev od zdruzenie, doplativ 60 eu, frleni pari se toa[DOUBLEPOST=1528192790][/DOUBLEPOST]
jas vi kazuvam nase licno iskustvo so brat mi kako se odvivaat rabotite, pa vie sega svatete me kako sakate, bitno, toa e realnosta, rabotite se mnogu promeneti
Vo sporedba so lani promeneti se rabotite no na podobro, lani site so stari dokumenti,potvrdi,bratucedi,tetki ,vujkovci,i slicno gi redea na dopolnitelna ili odbivaa, no sega dobivaat polozitelno od Sovetot

Член од
29 декември 2015
Мислења
119
Поени од реакции
176
Добро не ми е јасно како може некои исти луѓе толку негативно да пишуваат цело време дека не давале Бугарски пасоши со потврда. Еве јас сум само со потврда и моментално сум на положително чекам потпис на указ. Пред мене 3 месеци поднесоа еден другар и една другарка исто само со потврда. Цела процедура они беа пред мене 3 месеци. Еве минатиот месец го потпишаа указот на другарката. Сакам да кажам сите што чекаат пасош и процедурата им оди во добар правец да не слушаат искомплексираниве што немаат што да прават и само пишуваат глупости.[DOUBLEPOST=1528195435][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 191769
Izvini od koja godina e ovaa prepiska 11695/201?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Vo sporedba so lani promeneti se rabotite no na podobro, lani site so stari dokumenti,potvrdi,bratucedi,tetki ,vujkovci,i slicno gi redea na dopolnitelna ili odbivaa, no sega dobivaat polozitelno od Sovetot
Абе вие мајтап си играте овде или што??[DOUBLEPOST=1528196956][/DOUBLEPOST]
Добро не ми е јасно како може некои исти луѓе толку негативно да пишуваат цело време дека не давале Бугарски пасоши со потврда. Еве јас сум само со потврда и моментално сум на положително чекам потпис на указ. Пред мене 3 месеци поднесоа еден другар и една другарка исто само со потврда. Цела процедура они беа пред мене 3 месеци. Еве минатиот месец го потпишаа указот на другарката. Сакам да кажам сите што чекаат пасош и процедурата им оди во добар правец да не слушаат искомплексираниве што немаат што да прават и само пишуваат глупости.[DOUBLEPOST=1528195435][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 191769
1% со потврда ќе добијат државјанства, зборуваме за 50 000+ преписки

Член од
6 мај 2018
Мислења
57
Поени од реакции
13
Kolku vreme cekale ukaz od viceto ?

Член од
24 септември 2011
Мислења
27
Поени од реакции
15
iskompleksirani :), haha me nasmea stvarno, se sto napisav, realno zboram, prasaj patalec, ne gatalec, pa svatete me kako sakate, sho jas ne sum daval pari i ne sakam da mi izleze demek?, pa da ne moze da kazam sto mi se sluci, kakvo iskusvo imav, ili veke ako ste podnele i avtomatski ako zboreme pozitvno, demek ke vi dadat pasosi po brza postapka, ccc, znaci toa mu e majkata, samo pozitivno da govoram, pa ne mi trebaat nikakvi dokumenti, ograniceni mozocinja, toa ke ti kazam, pozz[DOUBLEPOST=1528198984][/DOUBLEPOST]
iskompleksirani :), haha me nasmea stvarno, se sto napisav, realno zboram, prasaj patalec, ne gatalec, pa svatete me kako sakate, sho jas ne sum daval pari i ne sakam da mi izleze demek?, pa da ne moze da kazam sto mi se sluci, kakvo iskusvo imav, ili veke ako ste podnele i avtomatski ako zboreme pozitvno, demek ke vi dadat pasosi po brza postapka, ccc, znaci toa mu e majkata, samo pozitivno da govoram, pa ne mi trebaat nikakvi dokumenti, ograniceni mozocinja, toa ke ti kazam, pozz
vaka ke vi kazam, site sho cekate potpis na ukaz, posle 90-100 dena od koga ke se smeni deka cekate potpis, ke dobite odgovor dali vi e otkazano ili potpisano, a ako potekloto ne vi e direktna vrska, mnogu mali sansi da pominete, taka na brat mi mu se sluci, i na grupata so bea so nego, taka da jas ke bidam iskompleksiran so vi kazuvam kako stojat rabotite i negativno ke govoram,[DOUBLEPOST=1528199296][/DOUBLEPOST]
iskompleksirani :), haha me nasmea stvarno, se sto napisav, realno zboram, prasaj patalec, ne gatalec, pa svatete me kako sakate, sho jas ne sum daval pari i ne sakam da mi izleze demek?, pa da ne moze da kazam sto mi se sluci, kakvo iskusvo imav, ili veke ako ste podnele i avtomatski ako zboreme pozitvno, demek ke vi dadat pasosi po brza postapka, ccc, znaci toa mu e majkata, samo pozitivno da govoram, pa ne mi trebaat nikakvi dokumenti, ograniceni mozocinja, toa ke ti kazam, pozz[DOUBLEPOST=1528198984][/DOUBLEPOST]
vaka ke vi kazam, site sho cekate potpis na ukaz, posle 90-100 dena od koga ke se smeni deka cekate potpis, ke dobite odgovor dali vi e otkazano ili potpisano, a ako potekloto ne vi e direktna vrska, mnogu mali sansi da pominete, taka na brat mi mu se sluci, i na grupata so bea so nego, taka da jas ke bidam iskompleksiran so vi kazuvam kako stojat rabotite i negativno ke govoram,
i uste edna rabota, posrednikot sto ni bese, koga mu se smeni na brat mi deka ceka potpis na ukaz, mi vikase 100% izleva do kraj na letoto, nikoj ne odbivat koga ke dojde takov status... :D smesno neli

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2017
Мислења
178
Поени од реакции
127
Cisto info za 2014, momentalno se do kaj 41XX/2014.
Ima vo taa stotka kup smeneto od dopolnitelna na finalna.
Bratu siguren si??? I jas cekam tolku ko tebe. I sum 56xx, sledsm broevi no samo kaj eden ima promena kah drugite okolu 100 nema inaku broevite se megjy 30/2014 i 6000/2014, siguren si

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Дечки за оние од почетокот на 2015-та интервју што бевме ставени на дополнителна со запирка за некој ден ке знам што всушност значи тој статус, и кога би дошле на ред за нас со ваков статус. Направив скриншут од статусот на преписката, и заедно со со бројот на преписката, ке се прати на вработена во Министерство за Правосудието (роднина на моја роднина) па така ке имам информација од прва рака. Затоа дотогаш не ми праќајте пораки, и стрпливо чекајте, кога ке имам информација ке споделам овде.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Кога беше на интервју? Кој датум?

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
Дечки за оние од почетокот на 2015-та интервју што бевме ставени на дополнителна со запирка за некој ден ке знам што всушност значи тој статус, и кога би дошле на ред за нас со ваков статус. Направив скриншут од статусот на преписката, и заедно со со бројот на преписката, ке се прати на вработена во Министерство за Правосудието (роднина на моја роднина) па така ке имам информација од прва рака. Затоа дотогаш не ми праќајте пораки, и стрпливо чекајте, кога ке имам информација ке споделам овде.
Bravo sekoja cest sto resi da spodelis i so nas!!!

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Bratu siguren si??? I jas cekam tolku ko tebe. I sum 56xx, sledsm broevi no samo kaj eden ima promena kah drugite okolu 100 nema inaku broevite se megjy 30/2014 i 6000/2014, siguren si
Da siguren sum, promenite pocnuvaat od 4104/2014, 4107/2014, 4108/2014 itn. Tie se sega na finalna.
Prviot sleden koj seuste e na dopolnitelna e 4177/2014. Znaci do tuka e presekot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom