Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
Катастрофа јас немам никаква промена во статус веќе 8 месеци :mad:

Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
Koga si bil na inter.i sto ti pisuva potocno
Имав пишано погоре ама еве пак По преписката Ви предстои да б'деизв'ршен финален експертенпреглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство интервју 07.10.2016 конзулат Битола, потекло преку татко

Член од
29 ноември 2017
Мислења
70
Поени од реакции
21
Zdravo decki bev na intervju vo bitola tamu ima edna nezdrava sekretarka na umrenicata od pradedomi i na izvodot imalo nekoja bela linija koja ne e do mene nego do maticno petacot ne im bil ok izgleda so pecat stembil i se zema da se dere vnatre demek falsifikat e mi vika na svoja glava potpisi i otidov kaj konzulot prekrasen covek pominav intervjuto moze da napravi problem nesto toa deka taa stvarno ne e dobra

Член од
1 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
29
Imam edno prasanje..posrednikot mi rece deka e bolje da se prijavim na privatna adresa i trazi mi 100e za toa. Kaze ako se prijavim na sluzbenata lego 6 ce me okaju na razgovori dali je tova istina ili me lazat

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Imam edno prasanje..posrednikot mi rece deka e bolje da se prijavim na privatna adresa i trazi mi 100e za toa. Kaze ako se prijavim na sluzbenata lego 6 ce me okaju na razgovori dali je tova istina ili me lazat
Ако те пријави на "негова" адреса, преводот и легализацијата на изводот да ти се во цената (20 евра), те однесе на сликање во Слатина со негова кола за да не плаќаш такси (15 евра) и ти ги земе со полномошно пасошот и л.к. и ти ги донесе или прати дома со што ќе ти заштеди едно одење во Софија (40/50 евра), вкупно 85 евра тогаш можеш и преку него да одиш, а таксите за ЕГН, ЛК и Пасош ќе си ги платиш ти. Е сега да не испадне за тие 100 евра имаш само адреса и сведок и да ти излезе плус превод, легализација, превоз итн. Прашај што се ти е вклучено во цената.

Член од
18 октомври 2017
Мислења
33
Поени од реакции
20
До јуни има одредени групи бројчиња кои мора да се разгледаат. Тоа тече во месеците март до мај, јас додавам уште еден месец фора значи јуни. Од кога ќе завршат со нив треба да излезе декрет со бројчиња кои ќе одат на дополнителни проверки. Значи овие месеци ќе има промени на.многумина.
Втората група ќе.има иста процедура со краен рок септември.
Ова беше решено во февруари...
Fatigoova ti koga si na intervju ili bese

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дa му пишеше нештo штo е кoнтрa негoвите стaвoви веднaш ке ти oдгoвoреше,a зa oвa штo си гo прaшaлa пoчекaј мaлку дa рaзмисли пa ке ти пише ;)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Дa му пишеше нештo штo е кoнтрa негoвите стaвoви веднaш ке ти oдгoвoреше,a зa oвa штo си гo прaшaлa пoчекaј мaлку дa рaзмисли пa ке ти пише ;)
Хахахах се изнасмеав, имам биоантена за негативни коментари... целосно си во право[DOUBLEPOST=1523983754][/DOUBLEPOST]
На положителна сум од фебруари

M

mucu

Гостин
Дали бугарска венчаница од прадедо се добар доказ за да земам пасош?

Член од
27 ноември 2017
Мислења
64
Поени од реакции
25
Brat od eden moj poznanik 19 meseci ceka ukaz,ne bil na proverka.Moze li takvo nesto da bide normalno?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom