- Член од
- 6 јануари 2015
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 1.249
I jas odnesov krajot na noemvri dopolnitelni dokumenti, i seuste sum na dopolnitelna. Zasega nema nikakva promena i kaj mene[DOUBLEPOST=1424375286][/DOUBLEPOST]230x-2013 na dopolnitelna proverka sum od juli mesec vo novebar imam dostaveni dukomenti se uste ne mi je promenet statusot ,dali ima nekoj slicen priblizno u ova grupa da mu je promenet statusot ,..
dali nekoj znae nekoj e-mell vo ministerstvoto da i pisam da ne treba da dostavam uste nekoj dukoment fala puno od napred na site.
I jas odnesov krajot na noemvri dopolnitelni dokumenti, i seuste sum na dopolnitelna. Zasega nema nikakva promena i kaj mene230x-2013 na dopolnitelna proverka sum od juli mesec vo novebar imam dostaveni dukomenti se uste ne mi je promenet statusot ,dali ima nekoj slicen priblizno u ova grupa da mu je promenet statusot ,..
dali nekoj znae nekoj e-mell vo ministerstvoto da i pisam da ne treba da dostavam uste nekoj dukoment fala puno od napred na site.
A dali prifakaat od sestra na dedo jas toa obnesov pred dva dena.inaku jas pak sum od 2012Добро, со 100% сигурност можам да ви потврдам дека барања за произходи со документи од браќа, сестри, братучеди, чичковци и вујковци само ги прифаќаат на шалтер, но не ги одобруваат. Сите кои поднеле во ноември во агенцијата се ОДБИЕНИ. Од 70 за кои знам сигурно, само тројца со дополнителни документи од татко, мајка, (пра)баба и (пра)дедо се одобрени. Да не ве лажат дека признаваат од братучеди или чичковци, тоа е измислица. Чекајте промена на закон.
Само по права линија т.е мајка, татко, (пра)баба и (пра)дедо, така бил законот. Иако, ни тоа не е гаранција, има случај на едно лице со свидетелство од мајка на бугарски јазик, исто одбиен. Сега како што е ситуацијата, браќа, братучеди и чичковци, никако. Ова е конкретна, проверена информација, не дозволувајте да ве залажуваат, не си давајте пари за џабе! Нема тркало на среќа или лото топчиња, веќе работат исклучиво по закон. Чекајте да се изгласаат измени.A dali prifakaat od sestra na dedo jas toa obnesov pred dva dena.inaku jas pak sum od 2012
Да, и пак имаат дискреционо право да те одбијат, дури и ако ги задоволиш условите. Барем така беше во нивниот закон за државјанство едно време. Познавам човек роден во Хрватска, мајка му е Хрватка, а го одбија. Брат му роден во Македонија, а му дадоа државјанство.ako ne davaat proishodi po prava linija,koja e garancijata deka so izmenite ke davaaat po tetki,bratucedi,cickovci ili so nekakvi administrativni kodeksi?Znaci li toa deka koga podnesuvame dokumenti e kako loto ili traba da se molime na boga ili pak ke ima pravila vrz koi ke bidat za site isti.Na primer da zemes hrvatsko drzavjanstvo e naglaseno da si hrvat po nacionalnost,da si nekoe vreme clen vo hrvatski kulturen ili sportski klub vo zemjata koja prestojuvas,da si katolik ( toa e pozelno),pa polagas hrvatski jazik itn.
Да, и пак имаат дискреционо право да те одбијат, дури и ако ги задоволиш условите. Барем така беше во нивниот закон за државјанство едно време. Познавам човек роден во Хрватска, мајка му е Хрватка, а го одбија. Брат му роден во Хрватска, а му дадоа државјанство.
Никоја држава не е должна никому да дава државјанство, секогаш зависи и од нејзината добра волја, проценка или интуиција да ви го одобри.
Pustiv eden link kade pisuva deka pratenicite na gerb patriotskiot frot abb se potpisaa na zakonot za Bugarite vo stranstvo polesno da dobivaat drzavjanstvo odnosno sekoj sto ima brat pratuced cico tetka do sesto koleno da dobijat pasos odnosno vesta e od 15 ovoj mesec samo treba da procitate i se ke vi bide jasno a ne da pisete od rakav.ako ne davaat proishodi po prava linija,koja e garancijata deka so izmenite ke davaaat po tetki,bratucedi,cickovci ili so nekakvi administrativni kodeksi?Znaci li toa deka koga podnesuvame dokumenti e kako loto ili traba da se molime na boga ili pak ke ima pravila vrz koi ke bidat za site isti.Na primer da zemes hrvatsko drzavjanstvo e naglaseno da si hrvat po nacionalnost,da si nekoe vreme clen vo hrvatski kulturen ili sportski klub vo zemjata koja prestojuvas,da si katolik ( toa e pozelno),pa polagas hrvatski jazik itn.
Luge dali ste pismeni pa procitajte go linkot i ne se glupirajteНишто не можам да ве разберам,едни добиле происход со крштеници од брат на дедо,а ти велиш чичко и тетки не може.Прва линија нели се и они ,деца на дедо ти или баба ти,проста реалност.Повеќето од нас тука верувам дека сме деца на родители кој се родени после 45'.Е како сега ќе доставиме док. Од прва линија на мајка и татко дека се бугари ,кога се југословени во документ,мислам стар.