- Член од
- 5 јануари 2015
- Мислења
- 773
- Поени од реакции
- 1.643
Тука може да прашате за вашите предци кои служеле војска
Тука може да прашате за вашите предци кои служеле војска
2 - 3 небитни члена со рекла казала темата ја направиле практично бескорисна...
Верглању у празно, навреди... 90% од страниците назад небитни ствари, ирелевантни...
Како само не ви е мизерно по цел ден да седите на темава и да пишувате глупости , никад нема да ми стане јасно...И тоа секој ден, со месеци...
Како и да е, би замолил некој од членовите по порака или тука да постира линк од таа книгата каде беа наведени сите лица кои служеле бугарска војска во периодот пред 1920 година.
Се сеќавам дека имаше една долга листа во вид на книга или сл. каде беа наведени по региони, имиљата на оние кои служеле бугарска војска.
Барав назад ама безуспешно..
Па ако има некој линк или сл. да постира.
Благодарам
Не знам дали на ова мислиш или не!i mene mi treba
Здраво без дополнителна и другарот и јас од финална во њама категорични данни за наличието на взходјашт блгаринZdravo dali bese na dopolnitelna ili pravo odbien. Pozz
Со што документ бевте?Здраво без дополнителна и другарот и јас од финална во њама категорични данни за наличието на взходјашт блгарин
Dobro za tebe znaeme deka po vtor pat si odbien, dali I na drugarot mu bese vtor pat da e odbien?Здраво без дополнителна и другарот и јас од финална во њама категорични данни за наличието на взходјашт блгарин
Имам пишано пред една недела за мене. Јас со пасош од прв братучед и потврда од здружение со предок роден 1894 во село со 100% бугарско население и имало бг црква и училиште во селото а другар со пасош од чичко и исто со потврда.[DOUBLEPOST=1515964995][/DOUBLEPOST]Со што документ бевте?
Во министерството прв пат и јас и другарот.Dobro za tebe znaeme deka po vtor pat si odbien, dali I na drugarot mu bese vtor pat da e odbien?
Znaci ni sami ne znaat sto pravat, ti I so potvrda I so bratuced te odbivaat a drugi samo so potvrda ili samo so bratuced gi redat na dopolnitelna, mozebi zavisi kaj koj sluzbenik ke padni predmetot ili zavisi kako e raspolozen vo momentot, ili mozebi si frlaat paricka pa sto ke ti padniИмам пишано пред една недела за мене. Јас со пасош од прв братучед и потврда од здружение со предок роден 1894 во село со 100% бугарско население и имало бг црква и училиште во селото а другар со пасош од чичко и исто со потврда.[DOUBLEPOST=1515964995][/DOUBLEPOST]
Во министерството прв пат и јас и другарот.
Да, на овие мислев!Не знам дали на ова мислиш или не!
Во секој случај ќе ја постирам и страната на ДАБ каде може да се пребарува/најдат списоци на загинати,наградени од војните.
http://www.archives.government.bg/news-1-808-Интернет дост'п до данни за участниците и загиналите в'в војните
zosto da prasuvame za nasite predci koi sluzele vojska,ete jas sum so voena kniska od dedomi i pak kisnam na dopolnitelna.Treba da razberete deka ova e nekoj dogovor magju Bojko i onoj Zajko od murtino!!!!!!!!Тука може да прашате за вашите предци кои служеле војска
Абе кој ги врти зајко и разноразните политичари од фиром. Евентоално ќе земеш ако се ти е во ред.zosto da prasuvame za nasite predci koi sluzele vojska,ete jas sum so voena kniska od dedomi i pak kisnam na dopolnitelna.Treba da razberete deka ova e nekoj dogovor magju Bojko i onoj Zajko od murtino!!!!!!!!
koga go zede so potvrda drugarti?Не знаат ни они што прават реално, другар помина со потврда од Лазар, беше на дополнителна , врз основа на чичко му што има бг државјанство извадил потврда од Лазар и после 2 месеци помина. Не знам шо да кажам повеќе , богами лотарија е ова со државјанстата, буквално на кој сакаат даваат .