Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Колку време одприлика се чека до излез на пасош, на 17 јануари треба да одам на интервју со документ татко ми има бугарски пасош?
Sent from my iPhone using Tapatalk
1.5 do 2 god spored poslednite informacii od denot na intervju

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Колку време одприлика се чека до излез на пасош, на 17 јануари треба да одам на интервју со документ татко ми има бугарски пасош?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa da recime nekade okolu Mart 2019 ke go imas pasosot vo raka najrano

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
некоја новост за тие што сме на Проверка от вицепрезидентот?

Член од
1 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
29
некоја новост за тие што сме на Проверка от вицепрезидентот?
Od kad si na provernu..ja sam od 22 decembra...tj ne na proveru vec...Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Член од
1 декември 2015
Мислења
20
Поени од реакции
17
Zdtavo. Ako ima nekakva informacii so se sklucuva so nas vratenite na dopolnitelna od 2014god so NE NEMA a vo protokolot za dopolnitelni dokumenti molam za odgovor. Jas sum preku bt samo od vujko dokumenti bez start dokumenti bez potvrda

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Pa togas im istekuva rokot na prvite sto gi pratija na dopolnitelna i ima luge sto nosele samo potvrdi pa ke vidime dali ke im dadat na niv

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Togas im istekuva rokot ama toa ne znaci deka togas ke znaat dali gi odbike ili ne. Ke znaat togas koga povtorno ke bidat razgledano od sovetot po drzavjanstvo, a toa moze da se sluci i posle edna godina :)

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Od kad si na provernu..ja sam od 22 decembra...tj ne na proveru vec...Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Па ти не си на проверка от вицепрезидентот, твојот статус е друг, ти си за да ти потпишат и да добиеш указ. Иначе и јас бев од март до мај 2017 со статус како твојот и еве веќе од мај 2017та до сега сум на Проверка от вицепрезиеднот....

Член од
1 март 2017
Мислења
42
Поени од реакции
29
Па ти не си на проверка от вицепрезидентот, твојот статус е друг, ти си за да ти потпишат и да добиеш указ. Иначе и јас бев од март до мај 2017 со статус како твојот и еве веќе од мај 2017та до сега сум на Проверка от вицепрезиеднот....
A jel svako ide na proverku ili en

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Имало некој Баже од Битола ,за брзо време вадел пасош..имате некакво инфо за ликот??

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Имало некој Баже од Битола ,за брзо време вадел пасош..имате некакво инфо за ликот??
Pasos i opsto se vadi sa brzo vreme. Imase za 24h ama mnogu skapo. I drugite rokovi ne se dolgi sto te kosta da pocekas edna nedela ili mesec a ke platis minimalna taksa za pasosot

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Денеска бев софија, доставив дополнителни крштеница и венчаница заедно заведени со потврда сите три. Жив човек нема у правосудие. Проозходи биле до 7ми дата, кој 7ми не знам. И за тие што се на дополнителна со запирка исто требало да се донесат документи... претржно тие што носеа беа со потврди само и за ова роковите се до тогаш да предадеш документи, а не значи дека тогаш ќе биде разгледано... како и да е, мора да се надеваме :)

Член од
8 јануари 2018
Мислења
9
Поени од реакции
1
Дали некој контактирал со архивата во Велики Трнов онлајн? Колку кореспондираат со пошта?

Член од
12 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
15
Sto lupate samo gluposti koga ne znaete nisto barem ne zborete...so meseci i godini ke gi razgleduvale kako pa da ne sekoj so ima data do datata ili posle toa treba veke da se znae dali mu e odobreno ili ne samo treskate gluposti...pisete nesto pozitivno

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom