Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
na dopolnitelna sum so zapirka i ne mi pisuva deka treba da dostavam star dokument.Apliciram so star dokument.Se konsultirav so posrednici mi rekoa tie sto trebalo da dostavat im pisuvalo a nie sme bile staveni poradi druga proverka pa nekako i ima logika.Vednas otkaki me stavija na dopolnitelna se javiv vo ambasadata i tie mi go rekoa istoto ako trebalo da dostavam ke mi pisuvalo.[DOUBLEPOST=1514978419][/DOUBLEPOST]i tie sto se so zapirka i tie sto im pisuva da dostavat dokumenti site sme vo toj spisok !!!
I mene posrednikot mi vikase ne treba da nosis orginali, ti pisuva vo proishod vrz osnova na sto si go dobila, pa ete sum si na dopolnitelna...

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
na dopolnitelna sum so zapirka i ne mi pisuva deka treba da dostavam star dokument.Apliciram so star dokument.Se konsultirav so posrednici mi rekoa tie sto trebalo da dostavat im pisuvalo a nie sme bile staveni poradi druga proverka pa nekako i ima logika.Vednas otkaki me stavija na dopolnitelna se javiv vo ambasadata i tie mi go rekoa istoto ako trebalo da dostavam ke mi pisuvalo.[DOUBLEPOST=1514978419][/DOUBLEPOST]i tie sto se so zapirka i tie sto im pisuva da dostavat dokumenti site sme vo toj spisok !!!
i jas sum so zapirka i toa preku brat, drugo vidi dali te ima vo protokolot i ako te ima procitaj gore na protokolot sto pisuva i sto treba da dostavis dokumenti. i ja se javiv vo ambasada toa bese pred nova godina i fino lepo kazaa samo so star dokument spored zakonot.

Член од
6 октомври 2014
Мислења
19
Поени од реакции
4
Сега ти бараат извод од брат ти(мора да биде преведен и легализиран на бугарски) и произходот(удостоверението) на брат ти од ДАБЧ.Инаку прв пат гледам на некој да му побараат да го достави удостоверението на брат од ДАБЧ,за ова ќе си прашаш во Министерството или некој ако има слично изкуство нека сподели тука на форумот.Однеси и копија од пасошот на брат и извод од родител/и исто така преведен/и и легализиран/и за да се поврзеш со брат ти тс да се докаже дека сте браќа.
Кога те вратија н
Сега ти бараат извод од брат ти(мора да биде преведен и легализиран на бугарски) и произходот(удостоверението) на брат ти од ДАБЧ.Инаку прв пат гледам на некој да му побараат да го достави удостоверението на брат од ДАБЧ,за ова ќе си прашаш во Министерството или некој ако има слично изкуство нека сподели тука на форумот.Однеси и копија од пасошот на брат и извод од родител/и исто така преведен/и и легализиран/и за да се поврзеш со брат ти тс да се докаже дека сте браќа.
Кога те вратија на дополнителна?
Pred 10 dena

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Zdravo ne mi e jasna koja e taa zapirka Eve go mojot status Sto treba da nosim sega Ako znae nekoj[DOUBLEPOST=1514987949][/DOUBLEPOST]
So zapirka e isto bidejki do toj moment pustaa so sekakvi dokumenti i posle smena na vlasta tie sto se najdoa vo momentot na resavanje bidejki ne se znaese kako da se resaat se staveni na dopolnitelna bez nikakvo baranje za dokumenti samo zapirka imaa ama pocetokot na oktomvri ispadna spisok ili protokol kade im se bara direkna vrska so bugarski rodnina da se dostavi dokument so rok do 2februar ovaa godina pa posle ovoj datum ke se znae dali ke se dava ukaz ili ne

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
So zapirka e isto bidejki do toj moment pustaa so sekakvi dokumenti i posle smena na vlasta tie sto se najdoa vo momentot na resavanje bidejki ne se znaese kako da se resaat se staveni na dopolnitelna bez nikakvo baranje za dokumenti samo zapirka imaa ama pocetokot na oktomvri ispadna spisok ili protokol kade im se bara direkna vrska so bugarski rodnina da se dostavi dokument so rok do 2februar ovaa godina pa posle ovoj datum ke se znae dali ke se dava ukaz ili ne
Рокот е индивидуален за секој апликант, но главно се до 02/02/2018

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ај некој нека ми одговори...
Брат ми поднесе пред мене околу ноември 2015
Беше на интервју октомври или ноември 2016, бројче му узлезе брзо, но ова ми е матно
Се сменуваше статутот до април 2017, и од тогаш му стои дека треба да го провери финална експертска комисија.
Сега ова го сметам дека е финална етапа, но ве читам, и велите дека се чека до три месеци, но еве се направи девет, имате некое објаснување?

tgdk

Go-Run
Член од
5 април 2017
Мислења
126
Поени од реакции
169
Bas taka...I jas spagam u toj protokol i drugar moj...Jas so brat on so sestra...I dvajcata sme so zapirka no sme vo prokolot...Na tie posle nas sto bile na intervju i izleguvaat so polozitelno a nie na dopolnitelna...

Член од
29 октомври 2015
Мислења
24
Поени од реакции
15
Zdravo ne mi e jasna koja e taa zapirka Eve go mojot status Sto treba da nosim sega Ako znae nekoj[DOUBLEPOST=1514987949][/DOUBLEPOST]
Оваа http://prntscr.com/hvks4f

Треба да однесиш документ врз база на кој си добил происход. крштениче, воена книшка, извод, свидетелство, и да се поврзиш со тој чоек со изводи.

Во превод се она што си однесол кога поднесе документи за происход во ДАБЧ, сега ти го бараат во министерство на правос'дието

Член од
6 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
13
Zdravo momci da prasam neso iam rok da dostavam dokumenti do 09 03 2018 sea planiram da podnesam potvrda od atrumuca so e dali imaa nekoj pominato so taa potvrda bidejki dr izlez nema pozz

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Македонија никаде не се спомнува, на прво место Молдавија, Украина, Русија...
http://www.monitor.bg/a/view/82813-Легализираме-по-цјала-гора-документи-на-ден/
Како бе така? Па нели по договорот ќе оди се подмачкано? Само јас лупав политички кога велев дека за нас е посебно штетен?
Со здравје да е животот, станавме mission accomplished

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom