Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ne ni kaza koj go izjavil toa, od nekoe intervju e toa?
Јулијан Ангелов на заседание на комисијата за политиките на блгарите в чужбина во однос на проблемите околу аплицирање за државјанство. Стенограми читам од заседанија, има доста интересни, го исклучив табот и заборавив кое беше за да постирам линк.

Член од
27 ноември 2017
Мислења
64
Поени од реакции
25
Јулијан Ангелов на заседание на комисијата за политиките на блгарите в чужбина во однос на проблемите околу аплицирање за државјанство. Стенограми читам од заседанија, има доста интересни, го исклучив табот и заборавив кое беше за да постирам линк.
Kogas bese toa?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Луѓе 2пати прашав никој не ми одговори ќе прашам уште еднаш, имам СВИДЕТЕЛСТВО од бугарско училиште од брат на мојот дедо, дали ако докажам дека сме во роднинска врска ќе ми послужи за добивање државјанство, на проверка од вицепрезидента сум .
Ако не го однесеш нема да знаеш дали може да ти помогне или не.
Секој случај што го разгледуваат е посебен сам по себе.

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
17

eve go linkot

http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/steno/ID/4118

Уствари ја што ме излажа посредувачот преку прв братучед да идам ја сркав кашата у старт.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
eve go linkot

http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/steno/ID/4118

Уствари ја што ме излажа посредувачот преку прв братучед да идам ја сркав кашата у старт.
Тоа беше Да, ова го знаат од поодамна вмро, добро се информирани само што никој не се осудува да излезе у јавност да го каже, што ќе рече, ќе се жали по медиуми "не им даваат на братјата од македонија пасоши преку сребрена линија"? Ќе го изедат жив, авто гол.
А и посредниците знаат, и тоа многу убаво.

Член од
29 ноември 2017
Мислења
2
Поени од реакции
11
Со происход од татко, сама си поднесов документи.
Интервју на 01.03.2016 во Битола, денес ми е сменет статус:
Образувана преписка N:XXXX/08.08.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ XXX от 2017 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Од каде треба да го подигнам указот, Битола или Софија?

Член од
27 ноември 2017
Мислења
64
Поени од реакции
25
Со происход од татко, сама си поднесов документи.
Интервју на 01.03.2016 во Битола, денес ми е сменет статус:
Образувана преписка N:XXXX/08.08.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ XXX от 2017 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Од каде треба да го подигнам указот, Битола или Софија?
E pa cetito neka e

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
Ccc pa i tie so dokumenti od brat gi redat na dopolnitelna sramota. Znaci nie so sme preku cickovci vujkovci nemame nikakva sansa za pasos. Koj cirkus. 99% ke ne odbijat.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Ccc pa i tie so dokumenti od brat gi redat na dopolnitelna sramota. Znaci nie so sme preku cickovci vujkovci nemame nikakva sansa za pasos. Koj cirkus. 99% ke ne odbijat.
ke vidime do februar so kako dali ke ja opravat ili ne posrednicinjava gi faka panika i lazat sve i sesto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom