Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Со документи од брат на дедо што е бугарски државјанин и живее во Софија (по таткова линија). Имам прабаба и прадедо (нивните родители) што се починати во Софија ама за нив не однесов никаков документ.
Dali pradedoti bil Bugarski drzavjanin ?

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
Denes i mene mi se mena vo dopolnitelna.
Intervju 02.08.2016
Finalna od 05.2016
Denes dopolnitelna
Brakata ja preteraa

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Со документи од брат на дедо што е бугарски државјанин и живее во Софија (по таткова линија). Имам прабаба и прадедо (нивните родители) што се починати во Софија ама за нив не однесов никаков документ.
Odnesisi potvrda od klub i plus od pradedo i ili prababa za sekoj slucaj vo arhivite vo sofija mene mi ja najdoa babami za 30 evra ima luge tamu sto mozat da baraat imaa alobodno vreme samo ime prezime i maticen broj i ke ti dadat prepis,a za izvod jas ne uspeav da se snajdam kako se vadi posto neli za pocinati e potesko ako se snakdez za vadenje izvod izvestime pozz i so sreka

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Роден во Егејска Македонија, за време на војните пребегал во Бугарија, добил државјанство, таму работел и умрел.
Togas vo opstinata kade sto pocinal ke izvadis posmrtnica, najdobro zamoligi rodninite sto gi imas tamu da izvadat

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Штое тоа ПОГОЛЕМ БРОЈ И КОГА Е ТОА УТРЕ? Информација од ЧИСТАЧКАТА или од.......?:facepalm:
Паметен, да не кажам кој ми кажа...
И кај мене стигна ново бројче, со нов пин на меил.
Штета што преку телефон не можам да пратам принтскрин.
Дали на некој му има излезено ваков статус
Молбата ви е разгледана, за нејзино уважување ќе биде разгледана од советот за граѓанство.
Еден вели дека сум на задолжителна, имате нешто?????

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ungarija denes go izdade milionitiot pasos na Ungarcite nadvor od maticnata drzava od okolnite zemji. Bugarija treba da uci od niv kako se sakaat sonarodnicite, a ne da se izivuvaat so nas I da ne odbivaat,treba samite so sebe da odlucat dali ke ne smetaat za Bugari ili ne za da si znaeme na sto sme I za dzabe da ne si go gubime vremeto I parite. Nemozi od edna strana nema Makedonski narod I jazik tie se Bugari a od druga strana dokazete deka ste Bugari I ke ne odbivaat za drzavjanstvo.[DOUBLEPOST=1510837062][/DOUBLEPOST]
Молбата ви е разгледана, за нејзино уважување ќе биде разгледана од советот за граѓанство.
Jas bi rekol deka, celoto tvoe dosie sega ke odi na odlucuvajne kaj sovetot,pa ili ke dobies drzavjanstvo ili ke te odbijat ili na dopolnitelna.Po sve izgleda svrsi rabota so novite dokumenti da ne te prekratet.

Член од
4 септември 2017
Мислења
8
Поени од реакции
9
И мене ми се сменило во ДОПОЛНИТЕЛНА. Треба да носам документ до 09.03.2018. Да ве прашам дечки, дополнителни документи треба лично да носам? Пошо сум во Катар, имам година дена до истек на договорот тука, неможам порано да користам одмор

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
И мене ми се сменило во ДОПОЛНИТЕЛНА. Треба да носам документ до 09.03.2018. Да ве прашам дечки, дополнителни документи треба лично да носам? Пошо сум во Катар, имам година дена до истек на договорот тука, неможам порано да користам одмор
Ne mora licno,duri mislam deka I po posta mozi da I'm gi pratis na Ministerstvo za pravda

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Ако имаш толку јака врска капа до земја,и тогаш те следам со 100% сигурност до крај :cuc:

Член од
19 март 2015
Мислења
107
Поени од реакции
52
: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 09.03.2018
isto i mene .So star dokument od dedo Ooriginalot ne mi go zedoa i ne mi go pobaraja.Sega nez so dokument da nosam..intervju septemvri 2016..

Член од
6 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
13
Zdravo momci deneska promena na status od finalna vo segasniot na koj sto pisuva da se dostavat dokumenti od vshozdast bugarin pravev muabet so posrednikot ni kaza da dostavam dokument od dedo koj so e roden do 1918 god i site drugi izvodi od dedo mi majka mi i od mene seto toa da se povrze i taka kje bilo se vo red vase mislenje nekoj da spodeli iskustvo kje pomine li toa vo bugarija i kolku vreme bi se cekalo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom