Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Мое лично мнение според тоа што се случува, е дека на крај сепак се‘ ќе излезе добро. Штом има Бугари во Албанија, да не збориме за Бугари во Македонија. Ќе се средат работите. Само на форумов најцрно се зборува, а на било кое место да зборам за бугарски пасош, сите се со позитивен став во врска со давањето гражданства. Но голема трансформација ќе и се случи на Македонија, најпрво името ќе се смени и со тоа се бриши македонскиот идентитет, што е од полза на сите наоколу. Тие случувања се неминовни. Бугарската агенда е промакедонска, тие со сите сили се борат на легален начин да ги придобијат Македонците, но како и да е, отсекогаш сме биле еден народ колку и да сме привидно одделени; кај нас навистина историјата е фалсификувана и мора тоа да го признаеме :) како што и Грците и Бугарите треба да признаат кои делови од нивната историја се факсификати. Сепак ме радува кога видов што говорат статистиките, дека сега процентуално има повеќе одобрено отколку пред неколку години[DOUBLEPOST=1510767982][/DOUBLEPOST]
a_landzhev@justice.government.bg
ај питај го Ланджев, досеа три пати го имам контактирано и во рок од неколку дена враќа
Mozit da prestanis politiki da mesas ovde, neznam jas dali si grkoman pa se radvis sto imame korumpirani politicari sto ne prodadoa I ne samo imeto tuku I golema Albania ke ne napraet.Ako tebe toa te raduva da go vidis sopstveniot narod na kolena uzivaj,no nemoj nas da ne draznis I nerviras ovde, podobro ne mesaj politiki uste ednas ke ti kazam,drzise za temata.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
24
Поени од реакции
13
Дечки дали нашите прадедовци ги има заведено некаде во некоја институција во мк каде имаат служено војска во бг, која год. и тн? Јас имам некои податоци ама немам година и полк а исто така пак имам повеќе луѓе низ институциите кои можат да дојдат до тие доверливи инфо. ако воопшто ги има некаде? Ве молам за одговор итно ми е. Позз

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Оваа отиде Албанија да разговара со претставници на бугарското малцинство, овие ја потсетија да им дава полесно државјанства.
http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/1690753
Говорихме и за други нешта, св'рзани с б'лгарско гражданство, с това, че при нас предстои една реформа, за да може да се с'крати този период, да се улесни процедурата, каза оште Илијана јотова...С приемането на закона за малцинствата очакваме улеснение на процедурите, за един паспорт хората трјабва да чакат четири години, посочи Ценај...Жена от Требишта каза, че чака за б'лгарски паспорт четири години, но до момента нјама резултат...
мака мачат со Албанија веке со години почнува да ми пага жал веке за бугариве баш ке ги прашам бугарите што очекуваат или што имаат от таму чисто от љубопитност,тешко ми е да поверувам дека ги МОЛАТ за пасош.НАВИСТИНА ВО ШТО Е ФИНТАТА СО ОВА...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Mozit da prestanis politiki da mesas ovde, neznam jas dali si grkoman pa
Н
Дечки дали нашите прадедовци ги има заведено некаде во некоја институција во мк каде имаат служено војска во бг, која год. и тн? Јас имам некои податоци ама немам година и полк а исто така пак имам повеќе луѓе низ институциите кои можат да дојдат до тие доверливи инфо. ако воопшто ги има некаде? Ве молам за одговор итно ми е. Позз
нема, но без година и полк нема да те услужат ни во Бугарија[DOUBLEPOST=1510793756][/DOUBLEPOST]Ај утре пуштаат поголем број. Со среќа на сите

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
Vcera izvadiv potvrda od Lazar Mladenov vrz baza na mojot pradedo sto e roden vo 1914g vo selo so 100% bugarsko naselenie, pa me interesira koga ke ja nosam vo ministerstvoto za pravosudie, pokraj nea, treba i molba i izvodite so koj se povrzuvam so nea, a istite izvodi treba da bidat prevedeni i legalizirani?, kolku kosta prevodot i legalizacijata?

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580

Attachments

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Kako ce se izvede slednava situacija.Na primer imas zakazano intervju vo dekemvri 2018g ama sega vo januari go izglasuvaat zakonot za skratena ppostapka i ce prezakazuvaat li>Znae li nekoj?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Kako ce se izvede slednava situacija.Na primer imas zakazano intervju vo dekemvri 2018g ama sega vo januari go izglasuvaat zakonot za skratena ppostapka i ce prezakazuvaat li>Znae li nekoj?
Prvo ne e toa zakon tuku naredba vo ministerstvoto,nema potreba od zakon,dali e izdadena naredbata nikoj neznae,no imase proekt od naredbata na sajtot od MP spored koj intervjuto ke se vrsi vo isto vreme so podavajneto na barajneto vo MP ,dodeka za tie sto veke go podale barajneto I veke dobile datum si ostanuva isto koga sto ti e zakazano.Toa bese predlogot kako ke reset neznaeme.

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Н

нема, но без година и полк нема да те услужат ни во Бугарија[DOUBLEPOST=1510793756][/DOUBLEPOST]Ај утре пуштаат поголем број. Со среќа на сите
Штое тоа ПОГОЛЕМ БРОЈ И КОГА Е ТОА УТРЕ? Информација од ЧИСТАЧКАТА или од.......?:facepalm:

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Еве да ви кажам дека денес од финална (бев помалку од 2 месеци) ми се смени статусот во: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 09.03.2018

Знае ли некој дали можам јас да извадам умреници од прабаба и прадедо во Софија и што документи ќе ми требаат?

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Еве да ви кажам дека денес од финална (бев помалку од 2 месеци) ми се смени статусот во: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 09.03.2018

Знае ли некој дали можам јас да извадам умреници од прабаба и прадедо во Софија и што документи ќе ми требаат?
kazi nesto pojke okolu tvojov slucaj, so sho dokumenti si biden pa da te stavat na dopolnitelna?

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294

So sto dokumenti si ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
kazi nesto pojke okolu tvojov slucaj, so sho dokumenti si biden pa da te stavat na dopolnitelna?
So sto dokumenti si ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Со документи од брат на дедо што е бугарски државјанин и живее во Софија (по таткова линија). Имам прабаба и прадедо (нивните родители) што се починати во Софија ама за нив не однесов никаков документ.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453

aman vise sekoj den na dopolnitelna sekoj den loso i loso

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319

Ccc do koga vaka
Druze koga bese na itervju

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom