Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Abe zasto GI lazete lugeto za potvrdi so mnozinsko naselenie, Jas imav potvrda kade 100% naselenieto e popisano Bugarsko I toa Ohridsko Selo I pak Molbata Ne e uvazena, potvrdute spored mene nemaat nikakvo znacenje, neka se Javi Nekoj I neka prilozi dokaz, Deka samo so potvrda zel graganstvo, se somnevam Deka IMA takvi

Sent from my Xtouch using Tapatalk
so potvrdi nikoj nema zemeno drzavjanstvo NA FORUMOT POVEKETO SE POSREDNICI I GI LAZAT LUGETO DA VADAT POTVRDI potvrdite vo MP ne pominuvat a kamoli pak kaj JOTOVA

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
so potvrdi nikoj nema zemeno drzavjanstvo NA FORUMOT POVEKETO SE POSREDNICI I GI LAZAT LUGETO DA VADAT POTVRDI potvrdite vo MP ne pominuvat a kamoli pak kaj JOTOVA
Samo so potvrda i so tatko majka dedo i baba primaat dokumenti vo ambasada vo skopje 100 posto licno bev i prasav a za vo sofija neznam kako e

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Samo so potvrda i so tatko majka dedo i baba primaat dokumenti vo ambasada vo skopje 100 posto licno bev i prasav a za vo sofija neznam kako e

Za primanje CE GI primat no nema da ti Ja uvazat molbata , nema da dobies graganstvo , ako IMA Nekoj Sto taka so potvrda dobil neka kaze

Sent from my Xtouch using Tapatalk

Член од
18 јуни 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
DREXSEL pomos trazam od tebe
dedo mi bil bg vojnik 4 god ,Bil vojnik na bug tursk granica
da podadam molba do voin arxiv vo v Trnovo imam li sansi
so takvo udostvorenie,PREdmetot mi e vo postapka
preku vnuka od sestra mi
.

Член од
10 ноември 2017
Мислења
23
Поени од реакции
4
decki ve molam za pomos, i jas planiram da odam vo Strumica vo Bugarskiot klub da zemam potvrda so mnozinsko naselenie. Dali treba da nosam nekoj izvod od baba, prababa pa da go proverat nejzinoto selo so kakvo naselenie e ili pak treba moeto selo da go proverat kadesto jas ziveam??? Ne mi e jasno na koj osnov, kako sto?

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
DREXSEL pomos trazam od tebe
dedo mi bil bg vojnik 4 god ,Bil vojnik na bug tursk granica
da podadam molba do voin arxiv vo v Trnovo imam li sansi
so takvo udostvorenie,PREdmetot mi e vo postapka
preku vnuka od sestra mi
.
Ja imas li voenata kniska? I js sum isti slucaj. Na finalna sum so poteklo preku vujko a isto sakam da odnesam od dedo mi potvrda.

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277

ke gi primat dokumentite potoa ke ti barat dopolnitelni dokumenti dokument da se povrzes so dedo ili pradedo ama da imas star dokument PRIMER svidetelstvo voena kniska vencanica i dr kade ke pisuva deka liceto vrz osnova na koe dokazuvas deka si bugarin vo dokimentot pisuva deka e bugarin

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Прегледај го приврзокот 180214 EVE DA VIDIS KADE SE POLA TURCI I KAJ GI GLEDAS NEZNAM ???
Од која статистика е ова, на К'нчов?[DOUBLEPOST=1510519607][/DOUBLEPOST]
decki ve molam za pomos, i jas planiram da odam vo Strumica vo Bugarskiot klub da zemam potvrda so mnozinsko naselenie. Dali treba da nosam nekoj izvod od baba, prababa pa da go proverat nejzinoto selo so kakvo naselenie e ili pak treba moeto selo da go proverat kadesto jas ziveam??? Ne mi e jasno na koj osnov, kako sto?
Јави му се на Лазар Младенов и договори се со него, инаку ти треба твој извод, од мајка и татко, од дедо или баба и од прадедо/прабаба по линија на дедо или баба. Ке ти каже тој што ти треба.

Член од
18 јуни 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
DREKSEL nemam nisto od nego , Mislam da trazam od Trnovo,
inaku seloto kade sto e roden toj majkami tatko mi i jas so popisot
na Kncev se site bugari,Majka mi ima svidetelstvo za zavrseno
osnovno skolo i pise oti bila bugarka, Mislene daj,[DOUBLEPOST=1510519807][/DOUBLEPOST]seloto e radovisko

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Prvo treba da imas posmrtnica od predok roden pred 1918 I povrzise so predokot so izvodi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom