Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
Дечки прадедо ми што е бил војник во бугарија носи презиме Иванов, дедо ми исто Иванов додека пак татко ми и јас Јованов! Иста фамилија и живеевме сите во иста куќа, сега веќе прадедо ми и дедо ми се починати. Ќе се важи ли ако однесам документи и ги поврзам сите ?
Нотар не ти треба ако сите имиња се исправни во изводи за родени, таткоти може да е јовановски а дедо ти александровски и нема да има врска само битно е да се запишани во соодветни полиња во изводот, Изјава од нотар мислам само е потребна околу стари документи од црква ако на стариот документ не се согласува името со името во изводот тогаш се прави изјава на нотар

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
А може ли сето тоа посредникот да го однесе во Софија бидејќи јас живеам во странство?

D

Drexel

Гостин
А може ли сето тоа посредникот да го однесе во Софија бидејќи јас живеам во странство?
Ополномоштен посредник може, Лично присуство е само задолжително за закажување на интервју и неговото спроведување, Друго се може треќ да ти прави

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
kako da vi dokazam deka razlikata so preziminjata ne se resava na notar;treba da vi ostavam mobilen pa da razgovarame.jas go imav toj slucaj i se resava samo vo maticnoto!!!!![DOUBLEPOST=1509824937][/DOUBLEPOST]tuka poedinci vednas davaat odgovor,demek se znaat

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
kako da vi dokazam deka razlikata so preziminjata ne se resava na notar;treba da vi ostavam mobilen pa da razgovarame.jas go imav toj slucaj i se resava samo vo maticnoto!!!!![DOUBLEPOST=1509824937][/DOUBLEPOST]tuka poedinci vednas davaat odgovor,demek se znaat
јас имам проблем со презимиња на извод.
Колку време треба за исправка на документите?
Прадедоми на неговиот извод, умреница и бугарска воена книшка фигурира со тогашно фамилијарно презиме (Христов), а во бабами изводот истиот човек е запишан со сменето презиме = таткото на прадедоми + ски (Трајковски)

пишими во ПП контакт

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
I jas go imam istiot problem so preziminjata.duri i so dedo mi.na eden izvod Milco na drug Mihajlo.se pomiriv veke so dopolnitelna na naredniot protokol

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.374
Поени од реакции
1.241
Дали може преку вујко ми да извадам Бугарски пасош?
Он пред 10-15 години извади пасош,ама кога му дојде време да го обнови т.е продолжи не го направи тоа,и сеа му е истечен.Он живее во Италија,и има Италијански пасош,пошто 20 години е таму..
Прашањето е,дали преку него,постои теоретска шанса да извадам и јас?
И дали има врска презимето.. Ако завршува на ОВ и на СКИ на пример?

D

Drexel

Гостин
Дали може преку вујко ми да извадам Бугарски пасош?
Он пред 10-15 години извади пасош,ама кога му дојде време да го обнови т.е продолжи не го направи тоа,и сеа му е истечен.Он живее во Италија,и има Италијански пасош,пошто 20 години е таму..
Прашањето е,дали преку него,постои теоретска шанса да извадам и јас?
И дали има врска презимето.. Ако завршува на ОВ и на СКИ на пример?
Еве да скратам, Не постои теоретска шанса преку вујко да земеш, Еднаш пред неколку години наназад постоела, но денес не постои.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Еве да скратам, Не постои теоретска шанса преку вујко да земеш, Еднаш пред неколку години наназад постоела, но денес не постои.
Vistinata e nikoj neznae,lani nekolku meseci davaa na site,sega e strogo,ako podnesi sega duri da mu go razgledaat ke pominat 2 godini a dotogas mozda ke se premislat I pak ke davaat,zavisi kako ke mu tekne I kakov politicki interes ke ima toj sto ke e na vlast

D

Drexel

Гостин
Да не знае некој колку се чека за одговор од воен архив велико трново, Имам пра дедо кој служел во бугарска војска...Иако сум преку крштеница на дедо би сакал и овој документ од трново да го имам за “недај боже” па ако го најдат супер ама колку трае сето тоа

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
Posto eden od pointeresnite muabeti na forumov se prepiskive od strikovci,vujkovci braca,sestri...od sega pa nataka sekoj neka spodeli iskustvo(kako pominal prethodno) i za vo idnina

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
Epten me zbunivte edni vikaat na notar sega ti vo maticno... moze li da mi objasnis sto kako te molam

D

Drexel

Гостин
Epten me zbunivte edni vikaat na notar sega ti vo maticno... moze li da mi objasnis sto kako te molam
Можеш и во матична служба, али некои не разбираат дека за да се смени податок во матични книги прво треба да се поднесе за судска постапка и со добиеното судско решение се поднесува до матична служба за да се сменат податоци или име во матична книга, Нотарска изјава е по краток пат но признавам во последно време според искуство на некои членови не добиле позитивен резултат, но бидејќи секоја преписка е индивидуална за себе би ти препорачал да пробаш да не се каеш после што не си пробала.

Последно уредено од модератор:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
не верувај на све што ќе видиш на интернет
значи за тебе во интервјуто младенов заедно со маринела лажат дека имале средба и договориле што договориле со мп и тоа на национална буг.телевизија јавно..ТАКА

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom