- Член од
- 11 декември 2011
- Мислења
- 82
- Поени од реакции
- 73
Значи на нотар и после превод на тој документ и плус преводи на сите изводи и умреници така?на МК нотар си го зедов октомври некаде 2016
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Значи на нотар и после превод на тој документ и плус преводи на сите изводи и умреници така?на МК нотар си го зедов октомври некаде 2016
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Нотар не ти треба ако сите имиња се исправни во изводи за родени, таткоти може да е јовановски а дедо ти александровски и нема да има врска само битно е да се запишани во соодветни полиња во изводот, Изјава од нотар мислам само е потребна околу стари документи од црква ако на стариот документ не се согласува името со името во изводот тогаш се прави изјава на нотарДечки прадедо ми што е бил војник во бугарија носи презиме Иванов, дедо ми исто Иванов додека пак татко ми и јас Јованов! Иста фамилија и живеевме сите во иста куќа, сега веќе прадедо ми и дедо ми се починати. Ќе се важи ли ако однесам документи и ги поврзам сите ?
Ополномоштен посредник може, Лично присуство е само задолжително за закажување на интервју и неговото спроведување, Друго се може треќ да ти правиА може ли сето тоа посредникот да го однесе во Софија бидејќи јас живеам во странство?
јас имам проблем со презимиња на извод.kako da vi dokazam deka razlikata so preziminjata ne se resava na notar;treba da vi ostavam mobilen pa da razgovarame.jas go imav toj slucaj i se resava samo vo maticnoto!!!!![DOUBLEPOST=1509824937][/DOUBLEPOST]tuka poedinci vednas davaat odgovor,demek se znaat
Еве да скратам, Не постои теоретска шанса преку вујко да земеш, Еднаш пред неколку години наназад постоела, но денес не постои.Дали може преку вујко ми да извадам Бугарски пасош?
Он пред 10-15 години извади пасош,ама кога му дојде време да го обнови т.е продолжи не го направи тоа,и сеа му е истечен.Он живее во Италија,и има Италијански пасош,пошто 20 години е таму..
Прашањето е,дали преку него,постои теоретска шанса да извадам и јас?
И дали има врска презимето.. Ако завршува на ОВ и на СКИ на пример?
Vistinata e nikoj neznae,lani nekolku meseci davaa na site,sega e strogo,ako podnesi sega duri da mu go razgledaat ke pominat 2 godini a dotogas mozda ke se premislat I pak ke davaat,zavisi kako ke mu tekne I kakov politicki interes ke ima toj sto ke e na vlastЕве да скратам, Не постои теоретска шанса преку вујко да земеш, Еднаш пред неколку години наназад постоела, но денес не постои.
Epten me zbunivte edni vikaat na notar sega ti vo maticno... moze li da mi objasnis sto kako te molamkako da vi dokazam deka razlikata so preziminjata ne se resava na notar;treba da vi ostavam mobilen pa da razgovarame.jas go imav toj slucaj i se resava samo vo maticnoto!!!!![DOUBLEPOST=1509824937][/DOUBLEPOST]tuka poedinci vednas davaat odgovor,demek se znaat
Можеш и во матична служба, али некои не разбираат дека за да се смени податок во матични книги прво треба да се поднесе за судска постапка и со добиеното судско решение се поднесува до матична служба за да се сменат податоци или име во матична книга, Нотарска изјава е по краток пат но признавам во последно време според искуство на некои членови не добиле позитивен резултат, но бидејќи секоја преписка е индивидуална за себе би ти препорачал да пробаш да не се каеш после што не си пробала.Epten me zbunivte edni vikaat na notar sega ti vo maticno... moze li da mi objasnis sto kako te molam
значи за тебе во интервјуто младенов заедно со маринела лажат дека имале средба и договориле што договориле со мп и тоа на национална буг.телевизија јавно..ТАКАне верувај на све што ќе видиш на интернет