Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Prvo sramota e da ne vregas site tuka,tebe nikoj ne te vrega, vtoro nikoj za tebe ni banirajne spomna ni ti posaka tuku samata za sebe celo vreme si zboruvas I si posakuvas, znam deka problemite gi pravat lugeto zlobni I zatoa od mene ti e prosteno I ti posakuvam nikogas da ne dobies ban,da ti go potpisi onaa drzavjanstvoto I da se smiris,no treba da znaes deka nemas samo ti problemi vo zivotot, site si imaat svoi problemi I zatoa imaj malku custvo I prestani da vregas I provociras
Nisto pogresno ne kazuvam deka postoi pravna nepismenost e fakt i ako toa nekogo vrega neka si procita za da mu se razjasnat mnogu raboti.
Kamilata Jotova ke go potpise sigurno ukazot samo ke moram utre da gi posetam da vidam kako se :D
i kako sekogas ke napisam tuka vpecatoci dali losi ili dobri ke vidime utre :D

Член од
8 октомври 2017
Мислења
28
Поени од реакции
15
Nisto pogresno ne kazuvam deka postoi pravna nepismenost e fakt i ako toa nekogo vrega neka si procita za da mu se razjasnat mnogu raboti.
Kamilata Jotova ke go potpise sigurno ukazot samo ke moram utre da gi posetam da vidam kako se :D
i kako sekogas ke napisam tuka vpecatoci dali losi ili dobri ke vidime utre :D
Sestro, mavni kurvoazie edno na moja smetka

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
Dali e mozno da najdime nekoja informacija(na primer kolku prepiski se razgledani od 2015) i dali protokolot sto e objaven na 02.10 e konecen

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Знаје ли некој до каде се стигнати 2016
......
До кој месец

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Знаје ли некој до каде се стигнати 2016
......
До кој месец

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Ne se odi po red. Se zavisi koga dokumentite ti se pregledani od mvr i agencija za nacionalna sigurnost do togas ti stoi zadolzitelna. Koga tie ke gi vratat dokumentite so napisan doklad za niv vo MP odi na finalna i togas cekas da gi razglesa sovetot po drzavjanstvo

Член од
27 февруари 2013
Мислења
3
Поени од реакции
2
Здраво на сите!

Дали можи некој да ми објасни за следново прашање?
Јас имам бугарски пасош и работам во Австрија се е легално , пријавен престој, банка , здравствено итн. Е сега проблемот е во тоа што жена ми нема бг пасош и не смее да седи повеќе од 90 дена.
Дали некој бил во слична ситуација и го решил ова па ако можи да ми посочи што документи треба и каде да се поднесат за да може и таа да добие дозвола за престој и работна виза во Австрија?
Слушнав дека треба да имаш стан и незнам колку квадрати требало да биде во зависност од тоа дали ќе живееш само со жената или имаш и деца, дека треба венчаница од Бугарија да извадеме и незнам уште што. Ништо околу ова не ми е јасно и не можам да најдам никаде конкретно инфо.
Иначе државјанството го добив пред да стапиме во брак, незнам дали ова значи нешто?

Однапред благодарам за вашиот одговор.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Здраво на сите!

Јас имам бугарски пасош и работам во Австрија се е легално , пријавен престој, банка , здравствено итн. Е сега проблемот е во тоа што жена ми нема бг пасош и не смее да седи повеќе од 90 дена.
Дали некој бил во слична ситуација и го решил ова па ако можи да ми посочи што документи треба и каде да се поднесат за да може и таа да добие дозвола за престој и работна виза во Австрија?
Слушнав дека треба да имаш стан и незнам колку квадрати требало да биде во зависност од тоа дали ќе живееш само со жената или имаш и деца, дека треба венчаница од Бугарија да извадеме и незнам уште што. Ништо околу ова не ми е јасно и не можам да најдам никаде конкретно инфо.
Иначе државјанството го добив пред да стапиме во брак, незнам дали ова значи нешто?

Женa ти некa извaди визa,oдмa ке и дaдaт зaрaди зaкoнoт зa неделивoст нa семејствoтo oд стaрт ке и издaдaт 5 гoдишнa визa.У aмбaсaдa требa дa вaди.

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Здраво на сите!

Kakva viza vo koja ambasada bugarska ili makedonska ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Dali nekoj moze podetalno da mi objasni od koga ke izvadis d viza se odi vo bugarija i se zema vremena licna karta poslem istekuvanjeto na vremenata mozes da apliciras za postojana kakva e taa postojana licna karta i sto mozes so nejze dali mozes da zemes bugarska vozacka bugarska kola imot vo bugarija da sedis vo evropska unija neograniceno ??? so eden zbor kakvo fajde od nejze ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
oва е инфо од пред неколку дена.[/QUO
Вака ли побрзо со процедура кога една година се чека за интервју а кога ќе излезе указот?????е навистина не ми е јасно
[DOUBLEPOST=1509310612][/DOUBLEPOST]
I mojot posrednik e lopov ama ovojpat rece da ne vadam potvrdi bidejki gi vrakele i so potvrdi
Јас денес сам однесов 3 извода да ми преведат и легализираат во петрич.Цената е 25 евра од извод за 7 дена.Вкупно 149лева дадов.Значи посредникот си заработил 50 евра што е најнормално во твојот случај

Последно уредено:
Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
uste se krstite na tie bugarski pasosi,uste ne mozete da razberete deka vi preostanuva da cekate a megjuvreme da si brkate rabotna viza!!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom