oti lazat? eve od klubot so go vodet p.k. imase objaveno bespari ce gi davet.Лугје без промена на закон ниту тие со роднини ниту тие со потврди нема да поминуваат и тоа е 100% точна информација .све друго е лага.нека не ве лажат дека потврдата ке ви смени нешто во постапката.
Eve i od vcera sabaljeto posle protokoloto prasanje i odgovor
Прегледај го приврзокот 178431 Прегледај го приврзокот 178433
Дај не тропај глупости него докажи го тоа што тврдиш со цитат од предлогот за промема на закон.Тие што се преку роднини ако се смени законот нема и тие да имаат никаков проблем бидејќи тој на кој се повивате за државјанство брат, братучед, стрико,вујко имаат изјави и порано се потполнуваше изјава во која сите од татко,дедо се бугари.единствено решение е промена на законот.
Грешкa сиТие што се преку роднини ако се смени законот нема и тие да имаат никаков проблем бидејќи тој на кој се повивате за државјанство брат, братучед, стрико,вујко имаат изјави и порано се потполнуваше изјава во која сите од татко,дедо се бугари.единствено решение е промена на законот.
Ако може да ми кажеш име од човекот што ти брка работа, еден другар мој е преку човек од СофијаКoгa ги oбјaвијa листиве прoтoкoливе нa фoрумoв ме фaти пaрaнoјa дa бидaм искрен,се јaвив у Сoфијa кaј чoвекoв штo ми бркa рaбoтa дa не гo нaречaм пoсредник зaштo е дoктoр нa нaуки зa пoсредниците,ми рече дa му прaтaм нa вибер.Пoсле некoлку минути ми се јaви се утепa oд смеење викa гледaш декa не се пo ред еднo пo другo? Штo му знaчеше тoa не рзбрaв aмa нештo ми спoмнa декa тие 53.000 штo немaaт фaлцoви предaденo и не се судени ке си земaт држaвјaнствa.И ке се издaвaaт,се избoриле и зa пoтврдите спoрнo билo уште зa тие преку рoднини.Дo сегa зa ништo ме немa излaжaнo,вaљдa немa ни зa oвa.
Не е пoсредник.Мене сaмo ми пoмaгa.А имaм и пoсредник Бугaрин oд Петрич.А имaм и преведувaч oд Бугaрскa АмбaсaдaАко може да ми кажеш име од човекот што ти брка работа, еден другар мој е преку човек од Софија
i jas toa sakav da prasam koga gi podadov dopolnitelnite dokumenti pod dr broj me vodat ili potocno br od intervju a na net so dr broj ili toa e brojot od podnesenite dokumenti prvpat vo MP.i sega po koj br treba da se vodime.i vo ova protokolot me ima so brojot so koj proveruvam na net dr go nemaСамо да те прашам кога му пиша на александар кој број му го даде да види дали имаш приложено дополнителен документ? Бројот што го користиш да провериш статус? На страната на мп? Зошто на картончето имам два броја со едно проверувам статус онлајн другото незз зошто е[DOUBLEPOST=1507119880][/DOUBLEPOST]
Дај не тропај глупости него докажи го тоа што тврдиш со цитат од предлогот за промема на закон.
И мене ме интересира на картонче имам број(9***/2015) +пин што го користам да проверувам статус online и уште еден број одма до тоа www.mjs.bg 1***/2016 - некој што праќал порака до ланджев дали знае кој да го користиме за да тој ја лоцира нашата препискаi jas toa sakav da prasam koga gi podadov dopolnitelnite dokumenti pod dr broj me vodat ili potocno br od intervju a na net so dr broj ili toa e brojot od podnesenite dokumenti prvpat vo MP.i sega po koj br treba da se vodime
Едно е да се поднесат изводи за поврзаност кои сите ги носиме, а друго е доказ (оригинал документ) дека тој со кој се поврзуваш бил бугарин (прадедо, прабаба...), тоа што го бараат со измените од април 2017 г. Недоразбирањата се како да се толкува законот помеѓу ДАБЧ и МП, а во април со измените од МП си го забетонираа ставот. Пишевме за ова пред некое време. А преку братучеди, чичковци..тешка работаЗначи прочитајте ги новите промени нема очи да ви испаднат и повржете 2 и 2 АКО се усвои овој предлог точно е дека ќе мрдне работата со потврдите мислам не сум бугарски правен експерт ама глеј што пишува во овој член
Тука пишува дека мора да се достават сите документи во министерството користени во добивање на произход во Дабч, И сите документи мора да бидат поврзани со официални документи од регистерот на населението (изводи од матична книга на родени) за да се увери врска за взхошдјашт блгарин, Ако не грешам лазар издава потврди кога ќе те поврже со некој директен предок од некое си бугарско село преку изводи....еве тука го согледувам олеснувањето, Но исто така согледувам и отежнување за тие што се преку братучеди тетки и вујковци зошто во сите членови во новиот предлог тие не се спомнуваат и претежно се користи зборот вхзошдјашт што значи директно потекло (пра дедо - дедо - тато - ти)
Strumicko-kjustendilski govor... malku poveke trudete se! Gragani ke bidete ke ziveete nekade vo eu i eden den ke se soocite so problem koga ke mora da se obratire vo bugarskite ambasadi. Vo nivnite oci ke bidete smesni i nepismeni. Ako vo ambaaadata vo skopje toleriraat ne znaci deka taka ke bide i vo drugite drzaviEve i od vcera sabaljeto posle protokoloto prasanje i odgovor
Прегледај го приврзокот 178431 Прегледај го приврзокот 178433
Се потрудил човекот, нема ништо лошо, повеќето не се ни трудат, си тераат чисто на македонски.Strumicko-kjustendilski govor... malku poveke trudete se! Gragani ke bidete ke ziveete nekade vo eu i eden den ke se soocite so problem koga ke mora da se obratire vo bugarskite ambasadi. Vo nivnite oci ke bidete smesni i nepismeni. Ako vo ambaaadata vo skopje toleriraat ne znaci deka taka ke bide i vo drugite drzavi