Во ДАБЧ не можеш да носиш дополнителни документи, мора од почеток пак, всушност во ДАБЧ е почетокотAbe decki mene mi pisaa ovie od DABC:Otkaz so dokumenti od vujko i izvodi i kopija od licna karta i se kako sto treba. E sega prasanjeto mi e dali ako dostava dokumenti od dedo pradedo roden pred 1920god i od BKK moze da se sredi rabotata? I kolku vreme ima da gi dostava ovie dokumenti za da ne ja pocnuva od pocetok postapkata vo DABC?
Sent from my iPhone using Tapatalk
So sto dokumenti siСтатус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване
што е следно и за колку време би требало да излези
CestitkiСтатус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване
Сега треба да чекаш за потпис 1-2 месец.Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване
Jas te razbrav no samo te prasuvam so sto dukumenti ti e proishodi.zs eve ovoj so vujko go odbile I demek so potvrdi ili rodnini poveke ne davale .toa me interesirasefala na cestitkite amaizgleda ne se razbravme, ovoj status mi e od dabc, inace seuste cekam proishod, pa prasubam posle ovoj status za kolku vreme treba da dobijam proishod
nisto nema,cetiri meseci cekam na finalnaZdravo nesto novo ima nekoj so promeni pd 2014.pozz
finalna ja vikas По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.?nisto nema,cetiri meseci cekam na finalna
Zdravo koj mesec bese na iterviju.nisto nema,cetiri meseci cekam na finalna
Oд Септември пa нaтaму,не вo Септември.А пoгoтoвo не нa 1ви.Некa се усвoи и дa гo изглaсaaт пa мaкaр и у Нoември/Декември. Трaе тaa пoстaпкa.ete dojde i septemvri da vidime kakvi promeni kje donese i ovoj mesec,osven temperaturni promeni
До кај 2067 кога целото законодавство ќе го изреновираат, ретачираат, обноват, променат и сите можни варијанти на закони изгласаат... ќе добиеме државјанства (ваљда). И да не заборавам партијата од Нарнија кога ќе дојде на власт се ќе биде лесно. И онaка се живее 1000 години, па 50-100че чекање не е страшноOд Септември пa нaтaму,не вo Септември.А пoгoтoвo не нa 1ви.Некa се усвoи и дa гo изглaсaaт пa мaкaр и у Нoември/Декември. Трaе тaa пoстaпкa.