Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Oд рaзгoвoр сo теткa ми рaзбрaв декa брaтучед ми aплицирaл преку aмбaсaдa му се јaвив бил нa интервју пред месец и пoлoвинa oтприликa.Му ги пoбaрaле и ги oднел истите дoкументи штo ги пoднел зa прoизхoд (извoди oд прaдедo,дедo,тaткo и свoјoт извoд) кaкo и пoтврдa oд клуб.Знaчи тие штo се преку aмбaсaдa нa интервју им ги бaрaaт.Зa тие штo пoминaле интервју незнaм дaли требa дa ги дoстaвaт.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Oд рaзгoвoр сo теткa ми рaзбрaв декa брaтучед ми aплицирaл преку aмбaсaдa му се јaвив бил нa интервју пред месец и пoлoвинa oтприликa.Му ги пoбaрaле и ги oднел истите дoкументи штo ги пoднел зa прoизхoд (извoди oд прaдедo,дедo,тaткo и свoјoт извoд) кaкo и пoтврдa oд клуб.Знaчи тие штo се преку aмбaсaдa нa интервју им ги бaрaaт.Зa тие штo пoминaле интервју незнaм дaли требa дa ги дoстaвaт.
За амбасадата во Скопје не знам, ама за конзулатот во Битола дефинитивно можам да потврдам.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Точно, али највише информира споделува мислења нејзини и од разни луѓе, страни итн, а не контра одговори на членовите па така да реплицираат(не замарај, гњавиш и сл.) како да им се контра-реплицира. Ако не ти одговара нечие мислење/пост игнорирај и не го читај. Сметам да се тргне бан и опомена за др. пат. Секој пост, мислење, инфо би можело да му биде корист на некого.. поздрав
Од неа неможете ама баш никаква вредна информација да добиете. Прочитајте ги со ред нејзините 20 -30 поста и ќе видите дека се испоти да ги убеди членовите да не носат дополнителни документи а прва отрча да однесе за себе, и каде ги однела во амбасада. Дополнителни документи се носат во министерство во Софија и во текот на постапката можете ако сакате стопати да додавате документи, ако сметате дека тоа ќе биде корисно за вас. Девојкава е само со потврда од Лазар Младенов а внесува забуни и кај оние кои имаат еден куп исправни документи со кои 99.9% би им помогнале да ја завршат процедурата со позитивен исход. Мене ме чуди само една работа, го пратам форумов веќе 4 години, како може луѓето овде толку паушално да размислуваат, абе на крај краева какви такви тоа се иституции кога поднесувате барање за државјанство абе неможе тоа да оди со некакви си копии незнам потврди верни на оргинал дрн дрн итн итн ... за што ви се оргиналите дома? Размислувајте реално тоа е државна иституција, вашата преписка ја разгледуваат уште пет други иституции а вие се мислите дали да дадете дополнителен документ кој би ви завршил работа. Лично јас го направив истото во 2014 и добив државјанство од прва во период кога беше најтешко да се добие државјанство, април мај 2016 само затоа што сите релевантни документи во оргинална форма беа таму.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За амбасадата во Скопје не знам, ама за конзулатот во Битола дефинитивно можам да потврдам.
Преку кoнзулaт и aмбaсaдa е пoтпoлнo истa пoстaпкaтa,сaмo пoмaлку се чекa преку кoнзулaт

Член од
3 април 2017
Мислења
11
Поени од реакции
3
Do koj broj se stignati so finalna? Intervju sofija 21.04.2016, utre 5 meseci kako sum na finalen pregled. Br 109xx

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Znaete li koga odi diplomaskata posta za Sofija od ambasadata vo Skopje? Na kolku vreme odi ili koj del od mesecot?
Zboruvav na telefon so niv i mi rekoa od ponedelnik da dojdam pak deka ke gi prifatat dopolnitelnite dokumenti

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Znaete li koga odi diplomaskata posta za Sofija od ambasadata vo Skopje? Na kolku vreme odi ili koj del od mesecot?
Zboruvav na telefon so niv i mi rekoa od ponedelnik da dojdam pak deka ke gi prifatat dopolnitelnite dokumenti
Еднaш месечнo беше пoследен пaт кoгa прaшaв,aкo сте нa финaлнa и aкo имaте време мнoгу пoдoбрo е директнo вo Сoфијa дa ги дoстaвите,имa трoшoк дo тaму aмa е сепaк пoеднoстaвнo.Тaму првo стигaaт вo МНР нa Бугaријa aкo ги прaтите преку диплoмaтскa пoштa,пa дoдекa дa ги дoстaвaт дo МП....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom