- Член од
- 5 март 2017
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 3
со потврда сум[DOUBLEPOST=1499210361][/DOUBLEPOST]Со какви документи си?
Да, во Софија бевBlagojce kaj bese na intervju? Vo Sofija?
со потврда сум[DOUBLEPOST=1499210361][/DOUBLEPOST]Со какви документи си?
Да, во Софија бевBlagojce kaj bese na intervju? Vo Sofija?
Па затоа што кон крајот на 1918 Македонската територија е веќе дел од кралството на СХС.......дали можеби ќе бараат и ќе ги признаваат само документите(изводите) од предци родени до 1918 или ќе дозволат малку простор.....ќе видиме.Da posredniko mi kaza posmrtnica da izvadam od para dedo ili baba okolu 1918 godina zaso???
со татко бугарин добиваш 100%, е сеа колку ке чекаш неможе никој со сигурност да ти каже. јас би рекол 1-1.5 ке чекаш сигурно.Колку време ќе чекам и дали сигурно ќе добијам доколку таткоми има бг пасош?
Neznam glavata mi pukaПа затоа што кон крајот на 1918 Македонската територија е веќе дел од кралството на СХС.......дали можеби ќе бараат и ќе ги признаваат само документите(изводите) од предци родени до 1918 или ќе дозволат малку простор.....ќе видиме.
ako nemet od nimi do ta godina vidi od prababa, pradedo... tie set sigurno do 2018Neznam glavata mi pukamizerija deneska ke baram izvodi posmrtnci ama dali ke najdam do taa godina TESKO
за сите кои се починати бараат извод + посмртницаDa posredniko mi kaza posmrtnica da izvadam od para dedo ili baba okolu 1918 godina zaso???
Мoже дa те зaмoлaм дa пишеш зa кoгo вaжи oвa?за сите кои се починати бараат извод + посмртница
за сите кои се живи се бара извод
пример еве за мене како ми е поврзано потеклото
јас - за мене извод
татко ми - за него извод
(негова мајка) бабами - за неа само извод
(нејзин татко) прадедо со бугарска воена книшка - за него извод и умреница оти е починат.
Изводи и умреници вадат во матично од селото кадешто живеел ама доволно е да му знаеш име презиме и кога и каде починал и да појдиш во агенција ќе ти завршат работа за 1 ден тие ќе си побараат.
ДОПОЛНИТЕЛНО. Доколку предокот кој ти е со бугарски документ имал бугарско презиме во стариот документ пример Стоиков, а во документите извадени стои Стојковски, тогаш мораш и на нотар да појдиш со 2јца сведоци за да извадите потврда дека лицето Стоиков е исто со лицето Стојковски.
да баш така. и Candy го добила истиот одговор од Бугарска амбасада вчера мислам кога одела да носи дополнителен документ (оригинален документ) и ја вратиле со зборови "не треба да носите дополнителни документи ".Cekajte malce, me ispobunivte!
Znaci tie so proishod pred sredina 2015 kade ne im pisuva vrz osnova na sto e daden i so intervjua do negde kraj 2015 -im baraat dokumenti da dokazuvaat i povrzuvaat!
Tie so brat, sestra, tetka im baraat od register na bg opstini dokumenti da se povrzat, ne se dovolni nasi izvodi za povrzuvanje.
Tie sto sme so stari dokumenti, povrzani so izvodi i dobien proishod na koj pisuva vrz osniova na sto e dobien, stavaat na dopolnitelna za DAPC i DANS i ne treba da nosat dop. dokumenti. Od DAPC baraat za site objasnuvanje ili ne?
taka????
Da ne treba se dodeka ne ti pobaraat. Ako ti povaraat ke ti pisuva online koga ke proveruvas. Ova se citirani zborovi od niv.да баш така. и Candy го добила истиот одговор од Бугарска амбасада вчера мислам кога одела да носи дополнителен документ (оригинален документ) и ја вратиле со зборови "не треба да носите дополнителни документи ".
Јас сум со мајка и татко со Бг Државјанство 2015 Декември интервју Образована преписка 08.2016 и сеуште така стои ... Така јас би ти рекол 2 год =DКолку време ќе чекам и дали сигурно ќе добијам доколку таткоми има бг пасош?
Nema sto da se pise od zasedanieto na sovete po drzavjanstvo. Proveruvajte si gi brojcinjata site i ako ima promena denes ili od utre pisete tuka da znaemePisete sto ima novo od zasedanieto na sovetot
Vo 15:00 pocnuvaPisete sto ima novo od zasedanieto na sovetot