Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Da posredniko mi kaza posmrtnica da izvadam od para dedo ili baba okolu 1918 godina zaso???
Па затоа што кон крајот на 1918 Македонската територија е веќе дел од кралството на СХС.......дали можеби ќе бараат и ќе ги признаваат само документите(изводите) од предци родени до 1918 или ќе дозволат малку простор.....ќе видиме.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
Колку време ќе чекам и дали сигурно ќе добијам доколку таткоми има бг пасош?

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
со татко бугарин добиваш 100%, е сеа колку ке чекаш неможе никој со сигурност да ти каже. јас би рекол 1-1.5 ке чекаш сигурно.

Член од
25 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
7
Па затоа што кон крајот на 1918 Македонската територија е веќе дел од кралството на СХС.......дали можеби ќе бараат и ќе ги признаваат само документите(изводите) од предци родени до 1918 или ќе дозволат малку простор.....ќе видиме.
Neznam glavata mi puka :yid: mizerija deneska ke baram izvodi posmrtnci ama dali ke najdam do taa godina TESKO

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Cekajte malce, me ispobunivte!
Znaci tie so proishod pred sredina 2015 kade ne im pisuva vrz osnova na sto e daden i so intervjua do negde kraj 2015 -im baraat dokumenti da dokazuvaat i povrzuvaat!
Tie so brat, sestra, tetka im baraat od register na bg opstini dokumenti da se povrzat, ne se dovolni nasi izvodi za povrzuvanje.
Tie sto sme so stari dokumenti, povrzani so izvodi i dobien proishod na koj pisuva vrz osniova na sto e dobien, stavaat na dopolnitelna za DAPC i DANS i ne treba da nosat dop. dokumenti. Od DAPC baraat za site objasnuvanje ili ne?

taka????

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Da posredniko mi kaza posmrtnica da izvadam od para dedo ili baba okolu 1918 godina zaso???
за сите кои се починати бараат извод + посмртница
за сите кои се живи се бара извод

пример еве за мене како ми е поврзано потеклото
јас - за мене извод
татко ми - за него извод
(негова мајка) бабами - за неа само извод
(нејзин татко) прадедо со бугарска воена книшка - за него извод и умреница оти е починат.

Изводи и умреници вадат во матично од селото кадешто живеел ама доволно е да му знаеш име презиме и кога и каде починал и да појдиш во агенција ќе ти завршат работа за 1 ден тие ќе си побараат.

ДОПОЛНИТЕЛНО. Доколку предокот кој ти е со бугарски документ имал бугарско презиме во стариот документ пример Стоиков, а во документите извадени стои Стојковски, тогаш мораш и на нотар да појдиш со 2јца сведоци за да извадите потврда дека лицето Стоиков е исто со лицето Стојковски.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
за сите кои се починати бараат извод + посмртница
за сите кои се живи се бара извод

пример еве за мене како ми е поврзано потеклото
јас - за мене извод
татко ми - за него извод
(негова мајка) бабами - за неа само извод
(нејзин татко) прадедо со бугарска воена книшка - за него извод и умреница оти е починат.

Изводи и умреници вадат во матично од селото кадешто живеел ама доволно е да му знаеш име презиме и кога и каде починал и да појдиш во агенција ќе ти завршат работа за 1 ден тие ќе си побараат.

ДОПОЛНИТЕЛНО. Доколку предокот кој ти е со бугарски документ имал бугарско презиме во стариот документ пример Стоиков, а во документите извадени стои Стојковски, тогаш мораш и на нотар да појдиш со 2јца сведоци за да извадите потврда дека лицето Стоиков е исто со лицето Стојковски.
Мoже дa те зaмoлaм дa пишеш зa кoгo вaжи oвa?
Зa тие нa дoпoлнителнa
Зa тие сo стaри прoизхoди
Зa тие штo пoднесувaaт зa дa зaкaжaт интервју
Зa сите
Oк прoчитaв нaнaзaд,рaзбрaв

Последно уредено:
Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Cekajte malce, me ispobunivte!
Znaci tie so proishod pred sredina 2015 kade ne im pisuva vrz osnova na sto e daden i so intervjua do negde kraj 2015 -im baraat dokumenti da dokazuvaat i povrzuvaat!
Tie so brat, sestra, tetka im baraat od register na bg opstini dokumenti da se povrzat, ne se dovolni nasi izvodi za povrzuvanje.
Tie sto sme so stari dokumenti, povrzani so izvodi i dobien proishod na koj pisuva vrz osniova na sto e dobien, stavaat na dopolnitelna za DAPC i DANS i ne treba da nosat dop. dokumenti. Od DAPC baraat za site objasnuvanje ili ne?

taka????
да баш така. и Candy го добила истиот одговор од Бугарска амбасада вчера мислам кога одела да носи дополнителен документ (оригинален документ) и ја вратиле со зборови "не треба да носите дополнителни документи ".

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
да баш така. и Candy го добила истиот одговор од Бугарска амбасада вчера мислам кога одела да носи дополнителен документ (оригинален документ) и ја вратиле со зборови "не треба да носите дополнителни документи ".
Da ne treba se dodeka ne ti pobaraat. Ako ti povaraat ke ti pisuva online koga ke proveruvas. Ova se citirani zborovi od niv.

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Јас сум со мајка и татко со Бг Државјанство 2015 Декември интервју Образована преписка 08.2016 и сеуште така стои ... Така јас би ти рекол 2 год =D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom