Исто и јас..од 200 до 1900 страни...Јас сум 3 месеци на финална, а жена ми од почетокот на декември..Дебилана, немам што да кажам. Али сепак сум оптимист дека на крајот се ке се заврши како што треба. Број 18хх/2014Koga dojdov na forumov imase okolu 200 strani. Docekav 1900 strani, kosa ke mi pobele i od utre vleguvam vo 4ti mesec finalna...
![]()
a moze li da mi kazete dali e podobro da apliciram preku konzulat vo Bitola, koja e postapkata, bidejki planirav so posrednik, (vo momentov imam original bugarski izvod od baba mi izvaden od Bugarija od kade sto e rodena)jas da ve prasam,zosto vi se tie pisrednici,nemozam da razberam.
jas aplucirav bez posrednik preku ambasadata vo skopje,sega sum na dopolnitelna so voena kniska i licna karta na dedimi,a 9 meseci bev na finalen pregleda moze li da mi kazete dali e podobro da apliciram preku konzulat vo Bitola, koja e postapkata, bidejki planirav so posrednik, (vo momentov imam original bugarski izvod od baba mi izvaden od Bugarija od kade sto e rodena)
a ke moze ako ne ti e problem na kratko da mi kazes kako odese postapkata, treba da odis bugarija ili se dosega preku konzulat odese?jas aplucirav bez posrednik preku ambasadata vo skopje,sega sum na dopolnitelna so voena kniska i licna karta na dedimi,a 9 meseci bev na finalen pregled
jas seta rabota ja brkav preku ambasadata vo Skopjea ke moze ako ne ti e problem na kratko da mi kazes kako odese postapkata, treba da odis bugarija ili se dosega preku konzulat odese?
Super. Konečno počnaa so ukazite. Jas čekam od 2 februari. Fala na informacijaDecki 8660/2015 mi e brojot, do vcera cekav potpis od vicepretsedatelot od mart mesec sum na potpis za ukazot.
Denes mi e promenet statusot,potpisan mi e ukazot i ideme dajle vika treba da se zakaze za licno da go podignam udostoverenieto.
Znaci deka trgnala rabotata
So sreka na site, sekoj da si doceka
(Dokumenti inaku,od dedo i baba izvod od vencanie original na bugarski jazik od 1943 godina,vencani vo bugarska egzarhija
Ајде aјде.Зa убaвo некa е.Сo среќa дa си гo кoристиш држaвјaнствoтoDecki 8660/2015 mi e brojot, do vcera cekav potpis od vicepretsedatelot od mart mesec sum na potpis za ukazot.
Denes mi e promenet statusot,potpisan mi e ukazot i ideme dajle vika treba da se zakaze za licno da go podignam udostoverenieto.
(Dokumenti inaku,od dedo i baba izvod od vencanie original na bugarski jazik od 1943 godina,vencani vo bugarska egzarhija
Епа почна.Decki 8660/2015 mi e brojot, do vcera cekav potpis od vicepretsedatelot od mart mesec sum na potpis za ukazot.
Jove992 Да споделиш дали го предаде оригиналниот документ од егзархија или само копија заверена на нотар?Decki 8660/2015 mi e brojot, do vcera cekav potpis od vicepretsedatelot od mart mesec sum na potpis za ukazot.