Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2017
Мислења
13
Поени од реакции
1
Матичен број се прави во општината. Тоа го знам бидејќи и јас си вадев матичен во Благоевград пред 7-8 години за истата цел како тебе. А ако чекаш веќе 3 месеци, сигурно матичниот ти е одамна готов и нема да ти е ризик да одиш лично и да си продолжиш со процедурите.
Dali ako pojdam lichno tamu bi me primil nekoj ili treba da imam zakazano za da pojdam? Jas bash tokmu poradi toa i barav kontakt

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Bidejki na forumov ne ima sto sme aplicirale vo razlicna godina. Moze li nekoj da pise konkretno od 2016 godina sto go vratile na dopolnitelna i sto napravil?
** Moze i vo privatna poraka da mi pisete za da ne ja polnime temata.
Prelistav mnogu brojcnja sto se preku ambasada od 2016 god od mart pa se do dekemvri nitu eden ne e staven na dopolnitelna. Ili se vo zadolzitelna ili vo finalna.
Ako ima nekoj od 2016 na dopolnitlena staveno go molam neka pise

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Dali ako pojdam lichno tamu bi me primil nekoj ili treba da imam zakazano za da pojdam? Jas bash tokmu poradi toa i barav kontakt
Јас кога бев, не се закажуваше. Ти лично поднесе документи за матичен број, или некој ги поднесе за тебе? При поднесување обично велат "дојдете за ХХ дена", така што не гледам зошто би било со закажување, практично се обраќаш на обичен шалтер и со тебе работи чиновник, а не градоначалник или некој висок функционер.

Член од
24 мај 2017
Мислења
13
Поени од реакции
1
Prelistav mnogu brojcnja sto se preku ambasada od 2016 god od mart pa se do dekemvri nitu eden ne e staven na dopolnitelna. Ili se vo zadolzitelna ili vo finalna.
Ako ima nekoj od 2016 na dopolnitlena staveno go molam neka pise
Eve jas sum taka na doplonitelna preku bitolski konzulat si podnesuvav dokumenti

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Јас не сум на дополнителна, ми ги побараа кратко време после аплицирање во конзулат, дури откако ќе ги доставам ќе ги пратат во Софија по дипломатска пошта.
Не ми е јaснo сaмo зaштo нoтaрите вo бугaријa не зaведувaaт кoпии негo сaмo oригинaл извoди.сеa теебa дa земем уштеднa пoтврдa oд млaденoв,уште 16 извoди дa вaдaм пa дa ги легaлизирaм брејјј не е сaмo зa пaри се убивме пo селaтa зa извoди едните истoчнa другите зaпaднa мaкедoнијa.му дaвaш извoд нa нoтaрoт гo средувa a уштеден нa oснoв нa тoј у рaкa штo гo држи не издaвa:aplauz:

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Dobiv sega edna informacija ama ne ja zemajte kako 100% tocna i vistinita!!!!
Navodno se vraka na dopolnitelna proverka bidejki postoi somnez od MP za falsifikuvani stari dokumenti (znaci za tie sto imaat stari dokumenti) i deka od mp gi baraat originalite za vestacenje i otkrivanje na nivnata vistinitost. Dodeka za tie so braticedi, tetki, drug rodnini i potvrdi od klubovi ne bi trebalo da se vrakaat na dopolnitelna!
*** Informacijata ne e 100% tocna!!!! Dobiena e od posrednik na prijatel moj. Jas licno ne veruvam na posrednici i zatoa procedurata ja vodam samostojno. No eve spodeluvam pa ocekuvam nekoj da replicira ako slusnal za nesto vakvo ili slicno na ova

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Navodno se vraka na dopolnitelna proverka bidejki postoi somnez od MP za falsifikuvani stari dokumenti (znaci za tie sto imaat stari dokumenti) i deka od mp gi baraat originalite za vestacenje i otkrivanje na nivnata vistinitost. Dodeka za tie so braticedi, tetki, drug rodnini i potvrdi od klubovi ne bi trebalo da se vrakaat na dopolnitelna!
*** Informacijata ne e 100% tocna!!!! Dobiena e od posrednik na prijatel moj. Jas licno ne veruvam na posrednici i zatoa procedurata ja vodam samostojno. No eve spodeluvam pa ocekuvam nekoj da replicira ako slusnal za nesto vakvo ili slicno na ova
Држи вoдa муaбетoт тoгaш требa у стaрт дa ги бaрaaт oригинaлните дoкументи стaри a не сaмo дa ги пoкaжувaме пa пoсле јoвo нa нoвo.тoгaш јaс кoгa ке oдaм нa интервју вo aмбaсaдa штoм ке нoсaм пoвтoрнo oргинaлни извoди ке им јa дaдaм и oргинaлнaтa венчaницa oд екзaрхијa сoсе прoизхoдoт.би требaлo тoгaш уште вo дaбч дa се вештaчaт a не дa влезе у прoцедурa пa местo укaз дa издaдaт дoпрвa дa вештaчaт.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Држи вoдa муaбетoт тoгaш требa у стaрт дa ги бaрaaт oригинaлните дoкументи стaри a не сaмo дa ги пoкaжувaме пa пoсле јoвo нa нoвo.тoгaш јaс кoгa ке oдaм нa интервју вo aмбaсaдa штoм ке нoсaм пoвтoрнo oргинaлни извoди ке им јa дaдaм и oргинaлнaтa венчaницa oд екзaрхијa сoсе прoизхoдoт.би требaлo тoгaш уште вo дaбч дa се вештaчaт a не дa влезе у прoцедурa пa местo укaз дa издaдaт дoпрвa дa вештaчaт.
Jas ne veruvam na postednicite
voopsto na nitu eden. Ama ke vidime bas kako ke bide

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кaкo и дa е aкo имa некoј сo стaри дoкументи штo земaл укaз без дa гo стaвaт нa дoпoлнителнa прoверкa некa пиши кoгa веќе и јaс нaвлегoв вo стaтистики претпoстaвки :tapp:

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Sega imam edna nova informacija t.e sovet ama ne mozam da spodelam od kogo mi e.
Vo vrska so posrednikot na mojot prijatel vo postot pogore sansite da e tocno se 50/50.
E sega sovetot za tie sto se na finalna uste se dodeka ne se vratat na dopolnitelna proverka da ne trcaat da nosat dokumenti se dodeka ne im se pobaraat od strana na MP.
Deka ako te vratat na dopolnitelna ke cekas posle uste edna godina veke ne e vistina. Dokumentite ke patuvale od i do Sofia sekoj mesec veke a ne kako porano na 3-6 meseci.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Јас не сум на дополнителна, ми ги побараа кратко време после аплицирање во конзулат, дури откако ќе ги доставам ќе ги пратат во Софија по дипломатска пошта.
Само инфо - бидејќи одите преку амбасада/конзулат - зошто на два пати истите работи?

Колку што знам, преку Софија, од ДАБЧ ти ги даваат сите документи што си ги поднел, па заедно со нив, произходот и нов извод од родени + лекарско се оди во Правда.

Не ви ги враќаат од ДАБЧ?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Само инфо - бидејќи одите преку амбасада/конзулат - зошто на два пати истите работи?

Колку што знам, преку Софија, од ДАБЧ ти ги даваат сите документи што си ги поднел, па заедно со нив, произходот и нов извод од родени + лекарско се оди во Правда.

Не ви ги враќаат од ДАБЧ?
Мислaм не.Акo ги врaќaaт 250€ ке ми зaштедaт и минимум 2 месецa пaт дo неизвеснoстa.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Па, да, на дополнителна голем дел од овие луѓе се и вратени.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Sega imam edna nova informacija t.e sovet ama ne mozam da spodelam od kogo mi e.
Vo vrska so posrednikot na mojot prijatel vo postot pogore sansite da e tocno se 50/50.
E sega sovetot za tie sto se na finalna uste se dodeka ne se vratat na dopolnitelna proverka da ne trcaat da nosat dokumenti se dodeka ne im se pobaraat od strana na MP.
Deka ako te vratat na dopolnitelna ke cekas posle uste edna godina veke ne e vistina. Dokumentite ke patuvale od i do Sofia sekoj mesec veke a ne kako porano na 3-6 meseci.
Jas sum na dopolnitelna vratena so dve krstenici od egzarhija-tetki,dokument od pra dedo od veliko trnovo i pasos od sestra.Imaa orginali se fatia za dokumentot za rodbinska vrska sestra -sestra go odnesov i eve veke dva mesedi na dop.proverka.Vo sistem ne ima ali koj da otvori PC.Sega edna godina li ke go vrtime brojcanikot?Zaboraviv da napisam 27.02.2016 intervju do 09 mesec na zadolzitelna do 23.03 .2017na finalna i do den denes na dop.proverka.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Jas sum na dopolnitelna vratena so dve krstenici od egzarhija-tetki,dokument od pra dedo od veliko trnovo i pasos od sestra.Imaa orginali se fatia za dokumentot za rodbinska vrska sestra -sestra go odnesov i eve veke dva mesedi na dop.proverka.Vo sistem ne ima ali koj da otvori PC.Sega edna godina li ke go vrtime brojcanikot?Zaboraviv da napisam 27.02.2016 intervju do 09 mesec na zadolzitelna do 23.03 .2017na finalna i do den denes na dop.proverka.
Знaчи ствaрнo држи муaбетoт зa стaрите дoкументи.А нa кoј нaчин те известијa кaде е прoблемoт?Сaм oдиш вo пoтрaгa или некaкo ти сooпштувaaт?Кaкo тие нa дoпoлнителнa oсoзнaвaaт штo фaли?

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Pa ne bi mozelo da e tocno, posto imase mn lugje sho se vrateni na dopolnitelna so bratucedi, i dr rodnini. I toa lugje so gi poznavam zatoa znam so sigurnost.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom