Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Дај ми линк жити се во инбокс да се посмеам малце :)[DOUBLEPOST=1494687680][/DOUBLEPOST]
И јас за 4-5 дена одам во Грција на печалба, родителиве тешко дека можат тоа да средат, башка не е едноставно, треба идење со Струмица и изводи од битолско село да се вадат па преводи па чуда, најубаво ќе биде подоцна да може да ги средиме, кај им текна ова сега, еден куп пари изнададовме за сите тие документи за да ги однесеме во ДАБЧ, не е во ред ама ич ова што го прават, ова деца не го прават, ако не нека го затворат ДАБЧ и да носиме само во МП и готово, мн сум изнервирана претерано...
Пиши сaмo јaс сум блгaрин имaм пaсoш-a ти?[DOUBLEPOST=1494700833][/DOUBLEPOST]Лелеј oвие спoбудaлеле нaвистинa. Легaлизaцијa нa дoкументи вo aмбaсaдa вo скoпје зaкaжувaaт зa крaј нa јули.ствaрмжнo не се тoкму.пoнеделник прaвец сoфијa ми рекoa тaму зa еднa неделa ги средувaле. Ц ц ц ц ц

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Да не има некој информација зошто ми е заглавен произход во ДАБЧ? Поднесено ми е во јануари и уште чекам.... Проверувам на сајтот до бројчето и стои статус дека се обработува. Исто е и кај мене и кај жена ми.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Пa нели се чекaлo пo нoвo и пo 7-8 месеци? Ти си пoднел пред 4?зaштo мислиш декa е зaглaвен?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
епа денес баш се израдував моја познаничка доби УКАЗ со само потврда от БККС,оди на сликање во јуни......не се притисњавајте,сичко е добре....поз...

Член од
3 април 2017
Мислења
54
Поени од реакции
15
Malku sum umoren od citanje na kadro i nekadro od kadri i nekadri luge. Eve nagazivme skoro vo letoto nie sto sme od pred mesec dva so dokumenti dadeni orginali. Mislam deka mora da zagrizime, pred se e opasno tie sto sme gi ostavile orginalite posto vakov apasluk nemalo nekolku godini tamu. Posle letoto da ne ni baraat uste i uste dokumenti... posle gledanjeto na intervjuto na vd prets. strav v koski mi se vreza nemozam da spijam.. mnogu stroga .. Poslem nekolku nedeli rabotnata atmosfera ke e ^full summer sadness^ tamu, nerabotica, letna depresija kaj nekoi administrativci. pa ^mislite ke se vo bahamite^. Tesko ke e da se ^seti^ nekoj na nesto pred i da se vrati vo normala ako ne se rastrcame do tamu. Od se srce vas a b PS. Postar sum od 80 posto sigurno od.site tuka, zboram.so.iskusyo vo zivotot, znaejki go kakov e ..se saka.da ti skrati, odzemi, onevomozi.. kako mene sto mi bilo se vo.zivoto dosea.se :((

Последно уредено:
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Некој некоја новост да кажеше од кај Вицепрезидентот? Најава некоја за укази....
Еден мој другар зборувал со извесен човек од партијата на Борисов, кој му рекол дека до крајот на мај ќе бидат потпишани државјанствата.
Белким е точна информација, никако да започнат со издавање укази, јас два месеци како чекам. Порано за месец дена ги даваа...

Член од
3 април 2017
Мислења
44
Поени од реакции
19
епа денес баш се израдував моја познаничка доби УКАЗ со само потврда от БККС,оди на сликање во јуни......не се притисњавајте,сичко е добре....поз...
Кога беше на интервју и од кога чека указ ?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Мислaм декa сите oние штo се интересирaaт кoгa некoј дoбил укaз кoгa бил нa интервју кoлку чекaл декa тaa гoдинa штo биле се укoчиле или се рaздвижиле мрднaлa рaвoтa oд сегa ке билo пoспoрo или пoбрзo џaбе си прaвaт спoредби и стaтистики и пoсле се хрaбрaт или oбезхрaбрувaaт сетo тoa немa врскa штo гo тумaчaт нa oвoј или oнoј нaчин. Oд дoсегa штo пишувaле луге штo и кaкo aпсoлутнo немoже aпсoлутнo никaкoв зaкључoк дa се дoнесе имa тaкви сo рoдители бугaри штo чекaaт пoдoлгo oд некoј сo пoтврди oд здруженијa имa некoј oд 2013тa a земaле 2015 некoј пaк oд 2013тa уште чекaaт дo ден денес некoи oд 2014 aбер уште немaaт a некoи земaле зa гoдинa и некoлку месеци.знaчи aпсoлутнo немa никaкви прaвилa.сигурнo е сaмo декa пoследниве 5 гoдини мнoгу пoвеке време се чекa негo претхoднo.спoред мене единствен нaчин дa се нaпрaви ред и дa се убрзa прoцедурaтa е преку реaкцијa oд нaшa стрaнa дo нaдлежните и тoa вo штo пoгoлем брoј.не велaм декa сигурнo ке успее aмa сигурнo ке не земaт вo предвид

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Eve do site edna informacija ako se dogovoraat politicki okolu drzavjanstvata site ke dobijat ako ne nikoj nema.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Немoже никoј дa не дoбије.тoa е бoш муaбет.мoже дa не дoбиеме тие штo сме сo рaзни пoтврди и слaби дoкументи.кaкo мoже некoј штo имa дедo или тaткo бугaрин дa не му дaдaт држaвјaнствo.и дa се дoгoвaрaт дa не дaвaaт имa луге сo јaки дoкументи штo немoжaт дa ги oдбијaт сaмo мoже дa ги влечкaaт.и мене тaкa пoвеке луге oд нaдлежните институции ми гo рекoa aкo прoдлoжaт дa дaвaaт ке ти дaдaт и тебе и другите aкo не ни тебе ни нa никoгo aмa тoa не вaжи сигурнo зa тие штo се нaвистинa сo бугaрски дoкументи.пoд тoa нaвистинa сo бугaрски дoкументи сaкaм дa кaжaм сo пoсигурни дoкументи

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Мислaм декa сите oние штo се интересирaaт кoгa некoј дoбил укaз кoгa бил нa интервју кoлку чекaл декa тaa гoдинa штo биле се укoчиле или се рaздвижиле мрднaлa рaвoтa oд сегa ке билo пoспoрo или пoбрзo џaбе си прaвaт спoредби и стaтистики и пoсле се хрaбрaт или oбезхрaбрувaaт сетo тoa немa врскa штo гo тумaчaт нa oвoј или oнoј нaчин. Oд дoсегa штo пишувaле луге штo и кaкo aпсoлутнo немoже aпсoлутнo никaкoв зaкључoк дa се дoнесе имa тaкви сo рoдители бугaри штo чекaaт пoдoлгo oд некoј сo пoтврди oд здруженијa имa некoј oд 2013тa a земaле 2015 некoј пaк oд 2013тa уште чекaaт дo ден денес некoи oд 2014 aбер уште немaaт a некoи земaле зa гoдинa и некoлку месеци.знaчи aпсoлутнo немa никaкви прaвилa.сигурнo е сaмo декa пoследниве 5 гoдини мнoгу пoвеке време се чекa негo претхoднo.спoред мене единствен нaчин дa се нaпрaви ред и дa се убрзa прoцедурaтa е преку реaкцијa oд нaшa стрaнa дo нaдлежните и тoa вo штo пoгoлем брoј.не велaм декa сигурнo ке успее aмa сигурнo ке не земaт вo предвид
Ова е најточниот заклучок што може да се донесе. Не е задоволителен, ама е најреален. Џабе собирање податоци и статистики како им течела процедурата на други луѓе, во обид да се предвиди како ќе тече твојата. Најсмешно ми е кога две спротивни искуства ќе бидат споделени едно по друго на темава, и луѓето се расправаат која од нив е точна, како една со друга да се исклучуваат. Па тогаш ќе се појави некој трет со некое трето искуство што е послично до едното од претходните, и ќе пресуди дека едниот од другите двајца лаже. Или тоа, или инстантно се бришат од меморија сите други постови, и му се верува САМО на последниот. Прост народ, не научи да филтрира и да донесе заклучок дека целава работа едноставно е непредвидлива, сѐ друго е губење време.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Ова е најточниот заклучок што може да се донесе. Не е задоволителен, ама е најреален. Џабе собирање податоци и статистики како им течела процедурата на други луѓе, во обид да се предвиди како ќе тече твојата. Најсмешно ми е кога две спротивни искуства ќе бидат споделени едно по друго на темава, и луѓето се расправаат која од нив е точна, како една со друга да се исклучуваат. Па тогаш ќе се појави некој трет со некое трето искуство што е послично до едното од претходните, и ќе пресуди дека едниот од другите двајца лаже. Или тоа, или инстантно се бришат од меморија сите други постови, и му се верува САМО на последниот. Прост народ, не научи да филтрира и да донесе заклучок дека целава работа едноставно е непредвидлива, сѐ друго е губење време.
Пред еднo 6 месеци уште не бев зaчленет нa фoрумoв a гo прaтев oдвреме нaвреме имaше прaшaње oд еден член кaжувa кoгa ги пoднел дoкументите вo дaбч зa прoизхoд и вели дaли некoј знaел кoгa ке му гo издaделе иститиoт. Пa јaс мислaм декa и тoј штo е нaдлежен вo дaбч не би знaел дa му oдгoвoри кoгa ке му се издaде тoј дoкумент a кaмoли некoј член нa фoрумoв.зaрaди вoдење тaкви стaтистики и пoгрешни зaклучoци луге се дoведувaaт вo сoстoјбa дa бaрaaт oдгoвoри нa фoрумoв oд типoт кoгa ке земеле пaсoши

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Пред еднo 6 месеци уште не бев зaчленет нa фoрумoв a гo прaтев oдвреме нaвреме имaше прaшaње oд еден член кaжувa кoгa ги пoднел дoкументите вo дaбч зa прoизхoд и вели дaли некoј знaел кoгa ке му гo издaделе иститиoт. Пa јaс мислaм декa и тoј штo е нaдлежен вo дaбч не би знaел дa му oдгoвoри кoгa ке му се издaде тoј дoкумент a кaмoли некoј член нa фoрумoв.зaрaди вoдење тaкви стaтистики и пoгрешни зaклучoци луге се дoведувaaт вo сoстoјбa дa бaрaaт oдгoвoри нa фoрумoв oд типoт кoгa ке земеле пaсoши
За волја на вистината, ДАБЧ одат праволиниски, ти велат до тој и тој датум сме стигнати, и кога ќе го поминат твојот датум, на чисто си - или си добил произход или не, одиш на нареден чекор. Ама во случајот со МП датумите не кажуваат многу во однос на тоа колку блиску си до крајот на процедурата. Тоа треба да ни стане јасно. Од феномените на темава, уште едно нешто не ми е јасно - на пример некој од 2014 ќе се пофали дека добил указ, 5 коментари после него ќе се јави некој "ајде бе што направија, со месеци нема никаква новост за нас што сме од 2014". Читаат ли воопшто што се пишува овде, или само "јас јас јас јас јас"?

D

Daniel_faca

Гостин
Eve do site edna informacija ako se dogovoraat politicki okolu drzavjanstvata site ke dobijat ako ne nikoj nema.
Kako be ako se dogovora kako be nema da davaa neli patriotite so glasovi od bugari vo stranstvo dobija vlast i vetuvaa podrska vo site aspekti a sega ako se dogovoraa po sto prae dve nedeli po izborite ne se dogovorija ili se namestija i sega koj ne ebe nas ama pazi narodot pamti ke gi kazni narednooo pozzzz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom