- Член од
- 22 февруари 2011
- Мислења
- 62
- Поени од реакции
- 40
Ne znam, ova bese dadeno kako primer na stranata Bugarsko drzavjanstvo na facebook.a koja godina e izdaden toj proizhod za toa lice sto napisa?
Ne znam, ova bese dadeno kako primer na stranata Bugarsko drzavjanstvo na facebook.a koja godina e izdaden toj proizhod za toa lice sto napisa?
Za pasos ne treba nisto toa e pasos kako tuka kaj nas koga se slikas formular e obicen a stari dokumenti i tie raboti za poteklo koga vadis drzavjanstvoTi znaes ili onaka od rakav..... prasuvam dali treba primer vencanica izvod itd neznam kaj da procitam
2015 na sekoj cas proveruvamIma li nekoj od 2014 kako mene sto proveruva dali mu e statusot smenet po 5 pati na den![]()
Taka treba malce pozitivno da gledame bravoБаш. Најточно кажано.
Од политичка перспектива, да пробам да влеам надеж кај сите на форумов (иако ова е моја претпоставка)...моментално, вака е рејтингот во Бугарија:
Прегледај го приврзокот 166856
Владата што ја предводеше Бојко Борисов (ГЕРБ) и падна (односно тој си даде оставка) имаше поддршка од Обединени патриоти (ВМРО и др. - но не беа дел од Владата), Реформаторски блок и АБВ-Д21 (беа дел и двете).
ДПС (#4 погоре) е партија на Турците. ВМРО не се мириса со нив.
ГЕРБ (Бојко), се "мириса" со Обединени патриоти, АБВ-Д21 & Реформаторски блок. Тука, додајте ја и Волја (#5 погоре) и имате нова Влада (Волја е популистичка партија, исто како ГЕРБ/ВМРО/Реформаторски блок + Марешки, лидерот, е бизнисмен и повеќе си го сака Бојко него ли БСП).
Така да >>>>>
Јас сум спремен за на интервју во Софија. Хахахахах...
Ima ne si samIma li nekoj od 2014 kako mene sto proveruva dali mu e statusot smenet po 5 pati na den![]()
И јас така си викам... Можда после ова се иде на потпис кај вицепрезидентаOva mi e statusot> Образувана преписка N:11XXX/2016/28.11.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
E sega valjda ova e momentot kaj shto cekash...
Jas 5xx/2016 intervju 27.01.2016Bi ve zamolil ako moze da spodelite koj datum ste bile na intervju i otprilika brojot na prepiskatа
(primer 2xx/2016)
Pozdrav svima. Meni je isto ovaj status> Образувана преписка- Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуванеOva mi e statusot> Образувана преписка N:11XXX/2016/28.11.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
E sega valjda ova e momentot kaj shto cekash...
Fala da si docekas, 10 meseci na zadolzitelna, 6 meseci na finalnaЧеститкиии! Сите те бомбардиравме малку, ама ако може да ми кажеш претходно колку време беше на задолжителна?
И јас ова сакам да го знам. Си го имам она официјално CV што си го праќам за работни места на бугарски, дал тоа или да му додадам родители/брат/сестра некаде во него.Може некој да објасни малку како од прилика изгледа биографијата што ја бараат за државјанствово?
Treba da. Ova povekje lici na avtobiografija kao roden/a sum tamu i tamu, vo bg semejstvo..Ne se sekjavam bash. Jas i dadov informacii na preveduvackata i taa si go napisa na bugarski ko sho treba. Taka dajte im go na preveduvacite ke vi sredat.И јас ова сакам да го знам. Си го имам она официјално CV што си го праќам за работни места на бугарски, дал тоа или да му додадам родители/брат/сестра некаде во него.
Друштво?
Може некој да објасни малку како од прилика изгледа биографијата што ја бараат за државјанствово?
Да споделам....кога дојде време да пишувам и јас се двоумев што да правам.CV-то што го праќаме за работа си е токму за таа намена...за работа па решив да го напишам слично на есеј напоменувајќи дека моите предци се од блгарски произход,каде и кога сум роден,име на мајка,татко,сестра па степените на образование,годините кога сум започнал и кога сум го завршил образованието како и името на образовните институции,некои награди ако сте освоиле како ученик,пофалиници и сл. потоа работното искуство каде сте работеле и на која позиција и на крај напишав што работам во слободно време,хоби.И јас ова сакам да го знам. Си го имам она официјално CV што си го праќам за работни места на бугарски, дал тоа или да му додадам родители/брат/сестра некаде во него.
Друштво?