Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Баш. Најточно кажано.

Од политичка перспектива, да пробам да влеам надеж кај сите на форумов (иако ова е моја претпоставка)...моментално, вака е рејтингот во Бугарија:

Прегледај го приврзокот 166856

Владата што ја предводеше Бојко Борисов (ГЕРБ) и падна (односно тој си даде оставка) имаше поддршка од Обединени патриоти (ВМРО и др. - но не беа дел од Владата), Реформаторски блок и АБВ-Д21 (беа дел и двете).

ДПС (#4 погоре) е партија на Турците. ВМРО не се мириса со нив. :)

ГЕРБ (Бојко), се "мириса" со Обединени патриоти, АБВ-Д21 & Реформаторски блок. Тука, додајте ја и Волја (#5 погоре) и имате нова Влада (Волја е популистичка партија, исто како ГЕРБ/ВМРО/Реформаторски блок + Марешки, лидерот, е бизнисмен и повеќе си го сака Бојко него ли БСП).

Така да >>>>>

Јас сум спремен за на интервју во Софија. Хахахахах...
Taka treba malce pozitivno da gledame bravo

E2E

Член од
11 март 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
Ova mi e statusot> Образувана преписка N:11XXX/2016/28.11.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
E sega valjda ova e momentot kaj shto cekash...
И јас така си викам... Можда после ова се иде на потпис кај вицепрезидента

Член од
17 март 2017
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ova mi e statusot> Образувана преписка N:11XXX/2016/28.11.2016 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
E sega valjda ova e momentot kaj shto cekash...
Pozdrav svima. Meni je isto ovaj status> Образувана преписка- Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване
N:11XXX/2016/28.11.2016 г. intervju u ambasadi u Beogradu 13.09.2016.
Nadam se da necemo cekati dugo...

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Може некој да објасни малку како од прилика изгледа биографијата што ја бараат за државјанствово?

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Може некој да објасни малку како од прилика изгледа биографијата што ја бараат за државјанствово?
И јас ова сакам да го знам. Си го имам она официјално CV што си го праќам за работни места на бугарски, дал тоа или да му додадам родители/брат/сестра некаде во него.

Друштво?

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
И јас ова сакам да го знам. Си го имам она официјално CV што си го праќам за работни места на бугарски, дал тоа или да му додадам родители/брат/сестра некаде во него.

Друштво?
Treba da. Ova povekje lici na avtobiografija kao roden/a sum tamu i tamu, vo bg semejstvo..Ne se sekjavam bash. Jas i dadov informacii na preveduvackata i taa si go napisa na bugarski ko sho treba. Taka dajte im go na preveduvacite ke vi sredat.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694

Друштво?
Да споделам....кога дојде време да пишувам и јас се двоумев што да правам.CV-то што го праќаме за работа си е токму за таа намена...за работа па решив да го напишам слично на есеј напоменувајќи дека моите предци се од блгарски произход,каде и кога сум роден,име на мајка,татко,сестра па степените на образование,годините кога сум започнал и кога сум го завршил образованието како и името на образовните институции,некои награди ако сте освоиле како ученик,пофалиници и сл. потоа работното искуство каде сте работеле и на која позиција и на крај напишав што работам во слободно време,хоби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom