Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Здраво на сите. Ја почнав постапката само со потврда од Мак - БГ Пријателство. Пред некој месец најдов крштеница од дедо ми, па решив да ја подадам како дополнителни документи заедно со изводите за поврзување. Дали некој знае да каже дали е подобро да ги подадам на шалтер веднаш, или да чекам и да ги дадам на самото интервју? Исто, дали прифаќаат заверена копија од крштеницата или мора да се даде оригиналот таму? Фала

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Brojce sto go sledam 3665 od 2016 god od 20maj denes e na finalna staveno

D

Drexel

Гостин
Дечки да споделам мој случај и ако има некој совет да ми даде, во мојот случај преведениот и легализираниот извод што е достсвен во министерството има печатна грешка во името на мајка ми значи фали една буква од "Габриела" во изводот пишува "Габриел" не го забележав овој проблем одма и веќе се поднесени и сум со финален статус а потеклото го водам од крштеницата на дедо ми па мајка ми (татко и) и јас, како може да се поправи ова ако знаете или треба да чекам и да видам што ќе направат прво тие во советот, во секој документ што го имам поднесено, молбите декларациите дури и во произходот стои правилното име на мајка ми освен во преведениот и легализираниот извод (чиста несреќа....) нели до сега имаше членови кои со стари документи не им се совпаѓаа ни име или презиме ни датум на раѓање или умирање и пак ги одобрија преписките...сега незнам дали ќе ме држат до стриктна бирократија за вакво нешто или ќе согледаат дека е печатна грешка па ќе пуштат....мада знам дека политиката е сменета ама недајбоже до волку за вакви ситници за една буква....да не има некој со слично искуство и ако да што направивте?

Член од
10 јануари 2015
Мислења
58
Поени од реакции
83
Илијана Jотова е комунистическа мајмуна. Винаги когато БСП дојде на власт...започват проблемите.

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
http://www.mediapool.bg/ministerstvoto-na-pravosadieto-smyata-da-preseche-biznesa-s-balgarskoto-grazhdanstvo-news260945.html
A бе Оваа Илијана Јотова само што дојде и одма направи проблеми. нека иде у пм.
Уште кога Цецка Цачева ги изгуби изборите, се знаеше дека сите што чекаме гражданство ќе го јадеме. Пишав за тоа пред неколку месеци.

Сега се пред нови избори, па ситуацијата претпоставувам е иста како во Македонија - се собираат ситни политички поени од секаде. Противниците на Бојко добија претседател па удираат секаде кај што можат и секако страдаат тие што најмалку треба.

Једина надеж е ГЕРБ некако чудесно да победи на изборите. Ја паметам изјавата на Бојко уште пред 10тина години - Додека е тој премиер гражданство за Македонците секогаш ќе има.
За зал по последните анкети станува поизвесно дека ГЕРБ ќе ги изгуби изборите.

Во превод пак ќе го јадеме. Посебно ако е точно тоа што го пишува во статијата - 90% од постапките ќе се прекинат.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Уште кога Цецка Цачева ги изгуби изборите, се знаеше дека сите што чекаме гражданство ќе го јадеме. Пишав за тоа пред неколку месеци.

Сега се пред нови избори, па ситуацијата претпоставувам е иста како во Македонија - се собираат ситни политички поени од секаде. Противниците на Бојко добија претседател па удираат секаде кај што можат и секако страдаат тие што најмалку треба.

Једина надеж е ГЕРБ некако чудесно да победи на изборите. Ја паметам изјавата на Бојко уште пред 10тина години - Додека е тој премиер гражданство за Македонците секогаш ќе има.

Во превод пак ќе го јадеме. Посебно ако е точно тоа што го пишува во статијата - 90% од постапките ќе се прекинат.
Искрено мене веќе ми се преку глава, не верувам на ништо и никој. Најмалку верувам дека со 100ти избори по ред нешто ќе се промени за нас. Се променија последниве 4-5 години и т.н "добри" и "лоши" за нас, па јас со неколку документи за потекло не успеав ни да дојдам на ред за доразгледување, па тек одлука да дочекам. Мене ми е важно да добијам конечен одговор за да знам на што сум. Така да што и да прават само нека забрзаат и со тоа да си ги испочитуваат сопствените законски рокови за тоа колку време можат некој да го држат во неизвесност... Тука е нивниот грев.

п.с како тргнало и косовски или српски пасош е поперспективен од нашава држава без иднина. И така знаеме дека сите околу нас ќе се интегрираат побрзо од нас. That is.... ако некој не не анектира попрво ;)

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Искрено мене веќе ми се преку глава, не верувам на ништо и никој. Најмалку верувам дека со 100ти избори по ред нешто ќе се промени за нас. Се променија последниве 4-5 години и т.н "добри" и "лоши" за нас, па јас со неколку документи за потекло не успеав ни да дојдам на ред за доразгледување, па тек одлука да дочекам. Мене ми е важно да добијам конечен одговор за да знам на што сум. Така да што и да прават само нека забрзаат и со тоа да си ги испочитуваат сопствените законски рокови за тоа колку време можат некој да го држат во неизвесност... Тука е нивниот грев.

п.с како тргнало и косовски или српски пасош е поперспективен од нашава држава без иднина. И така знаеме дека сите околу нас ќе се интегрираат побрзо од нас. That is.... ако некој не не анектира попрво ;)
Те разбирам потполно пријателе. Верувај не ми е непознат начинот на којшто се чувствуваш. И се слагам со тебе. Дали позитивно, дали негативно - барем да биде решено нашето барање па после секој да си брка работа. Неизвесноста е најлоша. Од друга страна дури и негативно решено барањето - секогаш ќе има друга опција за тие што не ја гледаат својата иднина во Македонија.

За политиката и случувањата во нашата држава поврзани со неа, не би сакал ни да коментирам - до толку ми се преку .. ај да речам глава...

Позз

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Sega zborev so pravosudie i kazaa deka ima merki za pretpazlivo razgleduvanje na dokumentite zaradi kriminalci sto gi bara interpol ili imaat praceno problemi niz EU inace dokumentite se orginal i so zakon vazat od pradedo ili dedo pred 1918 bidejki togas sme bile bugarska egzarhija i vazat toa e izglasano so zakon vo bugarski parlament zatoa ne se sekirajte site ke zememe pasosi i samo zamoletegi sote vasi prijateli so bugarsko drzavjanstvo da izlezat da glasaat za bojko borisov i za karacakanov !!!
Za borisov ili za karakacanov da glasame ne razbiram?

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369

A zosto tie 90 000 makedonci sto dobile pasosi ne glasaa za saceva kako sto glasav jas?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom