- Член од
- 30 ноември 2014
- Мислења
- 469
- Поени од реакции
- 948
Јас земав на 30 септември а поднесов 30 дена пред тоа.Dali nekoj na forumov dobil proishod od DABC,od septemvri navaka i za kolku vreme go dobil od podnesuvanje na dokumenti.
Јас земав на 30 септември а поднесов 30 дена пред тоа.Dali nekoj na forumov dobil proishod od DABC,od septemvri navaka i za kolku vreme go dobil od podnesuvanje na dokumenti.
А со што документи поднесе јас на пример поднесов крштеница и венчаница од блгарска екзархија од брат на дедо ми.Posto ja podnesov sredina na septemvri i niti sum odbien,niti sum vraten,a uste ne e gotovo.Koga podnesuvav i mene mi kazaa da dojdam za 30 dena deka ke bide gotovo,ama eve uste ne e.
Svidetelstvo od osnovno od sestra na dedo mi,kaj sto pisuva deka ima bugarska nacionalnostА со што документи поднесе јас на пример поднесов крштеница и венчаница од блгарска екзархија од брат на дедо ми.
оргинал ли ти беше документот или копија зашто тоа би можело да биде проблемSvidetelstvo od osnovno od sestra na dedo mi,kaj sto pisuva deka ima bugarska nacionalnost
Original.Se javiv vo Dabc da prasam,mi kazaa deka uste ne e gotovo.Mnogu se zabavi rabotava.оргинал ли ти беше документот или копија зашто тоа би можело да биде проблем
Си заглавил негде другар тогаш имаше инспектори поради лошата работа во ДАБЧ а можно е и да редуцираат бидејќи има многу натрупани нерешени прдмети во правосудие па да не се трупаат уште повеќе. Јас поднесов на 8 октомври со број 102хх а за после мене има само околу 600-700 бројчина за 3 месеца така да немаат дадено происход на многу луѓе не само на тебе изгледа сум имал среќа што сум поминалOriginal.Se javiv vo Dabc da prasam,mi kazaa deka uste ne e gotovo.Mnogu se zabavi rabotava.
Дали е гола вода времето ке покаже. Луге ако имате роднина со бг пасош носете ги документите веднаш во мин.за правосудие во Софија на превод и не чекајте да ве вратат на доп.проверка. Ви треба извод од роднината фотокопија од пасош и бројчето кое ви е, Ако не можете сами најдете посредник ,Знам лично 5-6 луге кои добија државјанство без да бидат вратени на доп. проверкаДечкото и да ви нацрта нема да разберете , џабе е...
Крштеницата или свидетелство од 41-45 напишано на бугарски е доказ поради тоа што тоа време немало ништо официјално македонско свакаш ли? Тоа дава големо значење во целата процедура на тие што ги имат зачувано документите .... И поради тоа 'lorenita' може да добие бг пасош а некој што ке поднесе само документи од бг пасош од братучет кој има добиено со изјава дека се чуствува бугарин е гола вода ....
И јас исто чекам од средина на септември, ама би требало од февруари веќе да почнат да даваат происход.Posto ja podnesov sredina na septemvri i niti sum odbien,niti sum vraten,a uste ne e gotovo.Koga podnesuvav i mene mi kazaa da dojdam za 30 dena deka ke bide gotovo,ama eve uste ne e.
fala za odgovorot,gi razbrav procedurite i dokumentite sto se potrebni i tvojot odgovor sekako mi pomogna,no poentata mi e sledna jas ke gi nabavam site tie dokumenti sto oni gi baraat za notari,lekarsko,uverenija ke gi prevedam itn,no hipoteticki prasuvam posto imam originali od dedo i baba koi ucele vo bugarija i se izjasnile kako bugari i mislam deka za proishod ke mi dadat,no dali ima i nekoi drugi dopolnitelni raboti sto bi mozele da mi pobaraat za izdavanje pasos posto nekako po vasite komentari ja zategaat procedurata@dance01 ти треба твој извод, потврда дека не си осудувана од суд со назнака за бугарско државјанство, лекарско уверение во кое треба да се наведе дека не си билна од СИДА, сифилис и други заразни болести (т.е. дека е негативно). Умреници од баба ти и дедо ти, извод од мајка ти или татко ти зависно по која линија докажуваш потекло и оргиналните свидителства. Изводите треба да се преведени и легализирани, а копија од свидетелствата заверени на нотар во Бугарија. Тие документи се потребни за да ти издадат происход и да ти закажат термин за интервју.
Поздрав и со среќа.
Не ти треба ништо друго таму бараат официјален документ издаден од бг власти што ти веќе ги имаш друго на што треба да внимаваш е имињата и презимињата на сите документи да се исти единствено не е проблем ако презимето во извод завршува на -ски а во бг сведителството на -ов.fala za odgovorot,gi razbrav procedurite i dokumentite sto se potrebni i tvojot odgovor sekako mi pomogna,no poentata mi e sledna jas ke gi nabavam site tie dokumenti sto oni gi baraat za notari,lekarsko,uverenija ke gi prevedam itn,no hipoteticki prasuvam posto imam originali od dedo i baba koi ucele vo bugarija i se izjasnile kako bugari i mislam deka za proishod ke mi dadat,no dali ima i nekoi drugi dopolnitelni raboti sto bi mozele da mi pobaraat za izdavanje pasos posto nekako po vasite komentari ja zategaat procedurata
blagodaram za odrovorotНе ти треба ништо друго таму бараат официјален документ издаден од бг власти што ти веќе ги имаш друго на што треба да внимаваш е имињата и презимињата на сите документи да се исти единствено не е проблем ако презимето во извод завршува на -ски а во бг сведителството на -ов.
Со среќа.