Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Запомнете -
22 и 23 септември се неработни денови во Б'лгарија !
Следниот работен ден е 26 септември.

Мене ми се смени денес:
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Бр. 79**/2015
Мене ми се смени денес:
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Бр. 79**/2015
I mene mi se smeni...prepiska XXX/Jan/2016

Здраво
Сигурно некој веќе го има ова објаснето, но се многу страници и неможам да најдам.
Ве молам дали може некој да го објасни? „Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.“

И уште колку се чека после ова за да може да се извади пасош?

Благодарам

So oovo status sum od juni mesec.imam 3 pati poteklo podadeno od tetka i od prv bratuced...
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Na eden moj komsija mu se smeni ovoj status bez nikakvo poteklo intervju avgust 2013
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште
Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

A kolku mu e vreme stojal taj status pred da se smene?jas od juni cekam a poteklo podnesev oktomvri 2015 i vo juli 2016 pak poteklo podnesev

Нема да ти одговорам директно на прашањето, само ќе ти кажам "да би имал јас такво друштво како Младенов, и јас би те упатил кај мене за потврда и после да се трчкаш со адвокати"...толку :)
мислам дека не ја разбираш ситуацијата,,тие што се прекратени от 2012/2013 тогаш потврди неммаше и не ги важеа плус ако добро се секавам Младенов тогаш се тужеше порадитоа,никакви документи не врвеа тогаш освен егзархија и воена книшка сведителство ништо друго не признаваја..сега Младенов ти дава можност и со потврда и молба со негови адвокати да си ја вратиш прекратената процедура назад во игра,ова е нешто ново барем несретнав некој досега да го проба ова...

мислам дека не ја разбираш ситуацијата,,тие што се прекратени от 2012/2013 тогаш потврди неммаше и не ги важеа плус ако добро се секавам Младенов тогаш се тужеше порадитоа,никакви документи не врвеа тогаш освен егзархија и воена книшка сведителство ништо друго не признаваја..сега Младенов ти дава можност и со потврда и молба со негови адвокати да си ја вратиш прекратената процедура назад во игра,ова е нешто ново барем несретнав некој досега да го проба ова...
Konecno, nekoj ne ubo, tuku najubo da objasni i da kazi zosho N.M. velit -Site postari prekrateni predmeti, dojdite da izvadite potvrda od BKKS i ce ve upatam kaj advokati moi ludje, i sigurno ce bidite vrateni vo procedura i povtorno da bidite razgledani od komisijata od Ag. za grazdanstvo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom