Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Konecno, nekoj ne ubo, tuku najubo da objasni i da kazi zosho N.M. velit -Site postari prekrateni predmeti, dojdite da izvadite potvrda od BKKS i ce ve upatam kaj advokati moi ludje, i sigurno ce bidite vrateni vo procedura i povtorno da bidite razgledani od komisijata od Ag. za grazdanstvo.
N.M. si ima zdruzenie i ako sakas da ti dade potvrda deka si clen treba da platis pari.Toa dali ke se dobiva drzavjanstvo vrz osnova na toa zdruzenie odlucuvaat vo ministerstvoto i po instituciite vo bg.Coekot si praj pari vo medjuvreme.Ako nemas druga alternativa izvadi od kaj nego potvrda ....

мислам дека не ја разбираш ситуацијата,,тие што се прекратени от 2012/2013 тогаш потврди неммаше и не ги важеа плус ако добро се секавам Младенов тогаш се тужеше порадитоа,никакви документи не врвеа тогаш освен егзархија и воена книшка сведителство ништо друго не признаваја..сега Младенов ти дава можност и со потврда и молба со негови адвокати да си ја вратиш прекратената процедура назад во игра,ова е нешто ново барем несретнав некој досега да го проба ова...
Друже, и јас бев прекратен од 2012та, мислам дека тоа ти кажува доволно. Плус од Струмица сум, така да знам некои работи. Не велам дека Младенов е лош човек, ама во принцип секој човек гледа да испрофитира од секоја ситуација. Прекратена постапка не се враќа. Спортски поздрав

N.M. si ima zdruzenie i ako sakas da ti dade potvrda deka si clen treba da platis pari.Toa dali ke se dobiva drzavjanstvo vrz osnova na toa zdruzenie odlucuvaat vo ministerstvoto i po instituciite vo bg.Coekot si praj pari vo medjuvreme.Ako nemas druga alternativa izvadi od kaj nego potvrda ....
Samo kazav deka e najubo objasneto toa sto nekolkumina na forumo objavija razgovor i sto im bilo receno od N.M. okolu prekratenite postapki, potocno za koi prekrateni postapki se odnesuva, za da ne se prai zbunka. A za drugoto sho go velish ne znam dali e tochno i dali e taka. Ce potvdri vremeto i nekoi sho ce probaat taka da napraat.

Samo kazav deka e najubo objasneto toa sto nekolkumina na forumo objavija razgovor i sto im bilo receno od N.M. okolu prekratenite postapki, potocno za koi prekrateni postapki se odnesuva, za da ne se prai zbunka. A za drugoto sho go velish ne znam dali e tochno i dali e taka. Ce potvdri vremeto i nekoi sho ce probaat taka da napraat.
Vremeto ke kaze kolku e verodostojno toa sto go tvrdi N.M. vo sekoj slucaj.Jas nisto ne tvrdam.

Мене не ми се смени. Уште е зaдoлжителнo сoглaсувaње. 1.12.2015. Бр. 82.../2015

Друже, и јас бев прекратен од 2012та, мислам дека тоа ти кажува доволно. Плус од Струмица сум, така да знам некои работи. Не велам дека Младенов е лош човек, ама во принцип секој човек гледа да испрофитира од секоја ситуација. Прекратена постапка не се враќа. Спортски поздрав
abre bre bre od strumica si i ne si mozel nieden star dokument da bajdes tuuuu bre[DOUBLEPOST=1474532496][/DOUBLEPOST]
abre bre bre od strumica si i ne si mozel nieden star dokument da bajdes tuuuu bre

768x432.jpg

Честит празник! Ден на Независимостта.

So oovo status sum od juni mesec.imam 3 pati poteklo podadeno od tetka i od prv bratuced...
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Zdravo Jas sum edna godina so toj status i odeseno poteklo

Ja sum poveke od godina.vtoroto poteklno go odnesev na 28/10/2015 i si cekam ...cekam...i koj znae uste kolku ke cekam.
P.S pred nekoj den se slusnav so posrednickata od bugaria i mi rece deka prosek posle podavanjeto na potekloto od 1 godina izlevalo drzavjanstvoto.pred nekoj den nekoj zel drzavjanstvo cekal 13 meseca otkako podnesel poteklo...

Дечки уште сум на дополнителна и само со потврда од Струмица сум. Во меѓувреме најдов и воена книжица. Па се мислам дали да ја доставам.

Бидејќи гледам почнаа и без никакви документи да пуштаат... Што мислите?

Дечки уште сум на дополнителна и само со потврда од Струмица сум. Во меѓувреме најдов и воена книжица. Па се мислам дали да ја доставам.

Бидејќи гледам почнаа и без никакви документи да пуштаат... Што мислите?
Nosi ic ne se misli!

мислам дека не ја разбираш ситуацијата,,тие што се прекратени от 2012/2013 тогаш потврди неммаше и не ги важеа плус ако добро се секавам Младенов тогаш се тужеше порадитоа,никакви документи не врвеа тогаш освен егзархија и воена книшка сведителство ништо друго не признаваја..сега Младенов ти дава можност и со потврда и молба со негови адвокати да си ја вратиш прекратената процедура назад во игра,ова е нешто ново барем несретнав некој досега да го проба ова...

Дали има некој вратен 2012/2013 од прекратените, преку Младенов и адвокатите од Софија?
прекратена преписка е веќе завршена преписка,
или е само купување на време и пари...[DOUBLEPOST=1474553472][/DOUBLEPOST]

Дали има некој вратен 2012/2013 од прекратените, преку Младенов и адвокатите од Софија?
прекратена преписка е веќе завршена преписка,
или е само купување на време и пари...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom