Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Здраво форумџии. Да споделам информација во врска со закажување на датум за интервју. Денес бев да поднесам документи во министерството, и немав закажан термин. Имаше прилично гужва (поради такви како мене без термин), но еден бугарин (незнам дали работеше во министерството, или беше само посредник) кажа дека ова е нешто како последна недела кај што министерството ќе пропушта луѓе да влезат во зградата без да имаат закажан термин. Демек од идната недела ќе било само оние кои се со закажано однапред. Незнам колку е веродостојно, но сепак, тие што планираат да одат наскоро, нека си имаат во предвид. Инаку, денес е 09.09.2016, а ми закажаа интервју за 12.12.2017 - тоа е 1 година, 3 месеци и 3 дена. И да речеме уште година откако ќе помине интервјуто, се на се искача 2 ипол накај 3 години (ако не те вратат на дополнителна нормално - недај боже). Јас сум преку Македонско- Бугарско Пријателство, и друг доказ за потекло немам - а потврдата од МБП ми е издадена само врз нотарски заверена изјава. Останува да тече време и да видиме што ќе биде. Поздрав и среќно на сите :D
Prijatele da te prasam koj ti se prvite dva broja da znam kolku ke bideme 2017 jas sum avgust brojkata do avgust e 8000[DOUBLEPOST=1473505523][/DOUBLEPOST]
Здраво форумџии. Да споделам информација во врска со закажување на датум за интервју. Денес бев да поднесам документи во министерството, и немав закажан термин. Имаше прилично гужва (поради такви како мене без термин), но еден бугарин (незнам дали работеше во министерството, или беше само посредник) кажа дека ова е нешто како последна недела кај што министерството ќе пропушта луѓе да влезат во зградата без да имаат закажан термин. Демек од идната недела ќе било само оние кои се со закажано однапред. Незнам колку е веродостојно, но сепак, тие што планираат да одат наскоро, нека си имаат во предвид. Инаку, денес е 09.09.2016, а ми закажаа интервју за 12.12.2017 - тоа е 1 година, 3 месеци и 3 дена. И да речеме уште година откако ќе помине интервјуто, се на се искача 2 ипол накај 3 години (ако не те вратат на дополнителна нормално - недај боже). Јас сум преку Македонско- Бугарско Пријателство, и друг доказ за потекло немам - а потврдата од МБП ми е издадена само врз нотарски заверена изјава. Останува да тече време и да видиме што ќе биде. Поздрав и среќно на сите :D
Prijatele da te prasam koj ti se prvite dva broja da znam kolku ke bideme 2017 jas sum avgust brojkata do avgust e 8000

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Prijatele da te prasam koj ti se prvite dva broja da znam kolku ke bideme 2017 jas sum avgust brojkata do avgust e 8000[DOUBLEPOST=1473505523][/DOUBLEPOST]
Prijatele da te prasam koj ti se prvite dva broja da znam kolku ke bideme 2017 jas sum avgust brojkata do avgust e 8000
Бројчето за проверка на датумот за интервју ми е: 15***/2016. Со ова темпо до крај на година 20.000 ќе има сигурно

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
abe jas zaradi vcerasnite vesti malce se ispaniciv.......pak nekoj recesi ke praele .......se e izbudaleno....sepak fala :)[DOUBLEPOST=1473500736][/DOUBLEPOST]
abe jas zaradi vcerasnite vesti malce se ispaniciv.......pak nekoj recesi ke praele .......se e izbudaleno....sepak fala :)

ajde dajboze ke ve castam site :)
Kakvi vesti sto kazale vcera?

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
kolku pati spomnavme deka promeni za 2014 nema i nema i da ima se dodeka ne ja iscistat 2013 , dodeka ti cekas 11 meseci ja cekam 14-15 na dopolnitelna ...ali toa e
До кое бројче е отприлика исчистена 2013? За да очекуваме кога ќе ни дојде ред од 2014....[DOUBLEPOST=1473520468][/DOUBLEPOST]
14***/2013 uste dopolnitelna
Ќе си почека 2014 како и да е...

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
abe jas zaradi vcerasnite vesti malce se ispaniciv.......pak nekoj recesi ke praele .......se e izbudaleno....sepak fala :)[DOUBLEPOST=1473500736][/DOUBLEPOST]
abe jas zaradi vcerasnite vesti malce se ispaniciv.......pak nekoj recesi ke praele .......se e izbudaleno....sepak fala :)

ajde dajboze ke ve castam site :)
Druze kakvi vesti si slusnal pa sto si ispanicil???

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Образувана преписка N:7969/2013/31.05.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 87 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
cico dule so scejka[DOUBLEPOST=1473536814][/DOUBLEPOST]
Образувана преписка N:7969/2013/31.05.2013 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 87 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
cico dule so scejka

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Sakam da prasam slusnav za nekoj si Dejan skacka od Kumanovo bil dobar posrednik ama me interesira vase mislenje ako znaete nesto za nego dali e ok?
Koja budala ti kaza za nego begaj od nego imas mnogu drugi dobri posrednici od Kumanovo ...Edno brdo pari ce ti zeme dodeka ti zavrsi rabota toj e eden od najskapite posrednici

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
@kockica - mislenja na drugi clenovi

Znaci vaka ne si me razbral NE Bev preku Goshe Arsov tuku preku Sasko od Kavadarci. Kako sto rekov Goshe mi bese mn somnitelen barase pari demrk za preku red vo Dabc pa da pratam kapar po nekoj koj pominuval niz kav iseto toa unapred. Zatoa se odluciv za Sasko od Kavadarci i plativ ko ispadnav od Dabc. Covekot ne stavil na spisok preku red ne iscitaa vo 09h i za 15 min zavrsivme tamu. Prijateli vo dekenvri 12 bea i veke im izleze proishodot i mi bese siguren.i taka ispadna inace kazav duri toj mesto nas izvade potvrda id bkk strumica.
A od Goshe se otkazav poike i zaso nekese ni mob da mi dade , se vidov i so Skacka od Kumanovo prevarant pobara 700 eyr od covek i kao demek prati mi 150 eur kapar po kargo...i ka ke idete da zamrsime da me pocastete u kafana...
[DOUBLEPOST=1473549673][/DOUBLEPOST]
da toj Restoran za casot ke ve informiram na vreme pozz[DOUBLEPOST=1454163870][/DOUBLEPOST]
Ako sakas da izgoris so toj skacka pocni procedural
Pocekaj uste nekoj den ke gi objavam telefonote od kancelarijata taka da si bides na raat pa ke se javis I ke ti se objasni pozz[DOUBLEPOST=1454163981][/DOUBLEPOST]
Nema sansi nemoj da se izlazes ako ti kaze nekoj deka ima snasi pozz
[DOUBLEPOST=1473549706][/DOUBLEPOST]
Vcera bev vo Sofija i si go podignav ukazot (drzavjanstvoto), istiot den koga mi izleze brojot vo protokol. Ukazot e potpisan na 17.03 a statusot mi se smeni na 2 april. Taka da ima mnogu koi se potpisani i odobreni. Bi sakala da vi kazam na site da ne se budalite da plakate adresi na posrednicite tuku da si ja zemete sluzbenata adresa ul. Lege 6 opstina Sredec Sofija. I drugo nikako da ne si fakate rabota so Skacka od Kumanovo, zosto e maftadzija i samo ke vi gi zeme parite..Go sretnav vcera vo Sofija i uste se drzna da mi kaze deka nikogas nema da dobiam pasos...Site sto pocnuvaat procedura za pasos ili treba da nosat dopolnitelni dokumenti neka bidat krajno vnimatelni na kogo ke mu ja doverat rabotata. Najdobro e licno da si gi odnesete. Orginalnite dokumenti koi se podnesuvaat vo dopolnenie vi gi vrakaat.
Pozdrav i srekno na site sto cekaat.
[DOUBLEPOST=1473549962][/DOUBLEPOST]
Batali go skacka ako ne sakas da si imas problemi.

Последно уредено:
Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
kolku pati spomnavme deka promeni za 2014 nema i nema i da ima se dodeka ne ja iscistat 2013 , dodeka ti cekas 11 meseci ja cekam 14-15 na dopolnitelna ...ali toa e
jas cekav 18 meseci na dopolnitelna od 2013 so kakvi dokumenti si[DOUBLEPOST=1473572206][/DOUBLEPOST]zdravo na moj drugar od 2013 mu se promeni statuvot vo
Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. sdga treba odnovo da pocnuva procedura ili
da dade nekoj mislejne ili nekoe iskustvo

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Da ne znae nekoj kako odi postapka koga ke se podigne ukaz...da li moze istiot den koga go podignam ukaz nekoi raboti da se dovrsat...

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Da ne znae nekoj kako odi postapka koga ke se podigne ukaz...da li moze istiot den koga go podignam ukaz nekoi raboti da se dovrsat...
ova se praj vo istiot den koga ke si go podignis ukazot
Za da se podigne ukazot nema potreba da se zakazuva elektronski, zatoa sto nema mnogu lugje. Najprvo treba da uplatite 50 leva za ukazot vo postenskata banka. Taa se naogja od Kostas kafe na kosot. Svrtete se so grb na Kostas kafe prodolzete do kraj na ulickata i levo. Tamu ke kazete deka uplakate za ukaz. Ke vi dadat urnek. Ke go popolnite. Provizija e 5 leva. Kaj 9.30 bev vo Ministerstvo za pravosudie (tamu kade sto bev i na intervju). Treba da imate ispecateno dekz brojot vi e odobren( ili protokolot ili od trsenje so status deka vi e potpisan ukazot). Na vrata ke ve prasaat dali imate zakazano elektronski i ve pustaat da odite na 5 kat. Tamu cekate red. Obicno primaat po dvajca. Go pokazuvate ispecatenoto i pasosot i dve fotografii da se novi ne isti kako na proishodot. Potoa vi go naogjaat dosieto. Ke vi dadat eden list na koj pisuvate ime i prezime, data na podiganje na ukazot, toa go popolnuvate na KIRILICA. Ke ve prasaat za adresa, mene ne me prasaa zosto veke ja napisav. Toa e sluzbena adresa na opstinata koja se naogja vo blizina. Istata adresa e istaknata na vlezot na 5 kat. Potpis i ke vi vratat orginalni dokumenti koi ste gi podnele za doplnuvanje. Od tamu odite i pravite dve kopii od ukazot i od pasoso ( slikata na pasosot i vlezot vo Bugarija). Ja barate opstina Sredec. Tamu zemate formulari na eden salter. Gi nosite na kasa da platite. Ako ne mozete da se snajdete ke vi gi popolnat. Normalno ke pocastite 5 leva. Popolnetite formulari gi kopirate. Ke se vratite i vi davaat kvitancija za toa deka ste platile. Obicno za 7 dena vi izleguva maticniot broj. Odite da go zemete vo opstina i odite na slikanje. Slikanjeto e na drug kraj na Sofija vo opstina Slatina. Adresata e ul. Shipkovacki prohod 67. Ova go znam zatoa sto soprugot se slikase. Nie se najdovme so garmin. Ako nemate garmin, mozebi e pametno da zemete taksi. Tamu se plaka za 3 dena 124 leva na lice mesto, za licna karta i pasos. Ve slikaat, za 3 dena go podigate pasosot. Ako planirate vednas da zaminete vo EU pozelno e da izvadite evropska zdravstvena karticka. Taa se vadi vo blizi a na opstinata kade sto ke se slikate. Za cena i ualovi ke vi kazam koga ke izvadam, zatoa sto bez l.karta ne ja davaat. Moze da vi pobaraat dvajca svedoci so bugarsko drzavjanstvo da potvrdat deka ste toa vie. Ke zamolite nekoj od tie sto cekaat, normalno znaete treba da pocastite nekoj lev. Ako na nekoj ne mu e jasno slobodno neka me prasa.

Член од
7 ноември 2015
Мислења
40
Поени од реакции
27
jas cekav 18 meseci na dopolnitelna od 2013 so kakvi dokumenti si[DOUBLEPOST=1473572206][/DOUBLEPOST]zdravo na moj drugar od 2013 mu se promeni statuvot vo
Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин. sdga treba odnovo da pocnuva procedura ili
Drugar na dopolnitelna provverka bese drugar ti ili na finalen pregled[DOUBLEPOST=1473586395][/DOUBLEPOST]
Druze na dopolnitelna provverka bese drugar ti ili na finalen pregled, i so sto dokumenti go prekratija

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom