Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Зa 2015 тукa се шпекулираше сo брoјкa oкoлу 8500 a заменик министеркaтa и претседател на сoвет нa грaждaнствo кaжa декa зa 2015 имa 14000 мoлби.[DOUBLEPOST=1473329955][/DOUBLEPOST]
Ако може некој да напише како тече процедурата додека се стигне до бугарско државјанство.
Која е разликата доколку сами поднесуваме документи во конзулат во Скопје и поднесување документи преку посредник (кои бенефити се добиваат со посредникот, повлекуваат нешто посреднициве преку ред, прават некоја ујдурма, па секој успева да земе државјанство или?
т.е што се ти намалува од анганжман и нервози?)

И дали со бугарска лична карта од прадедо има шанса да се добие бугарско државјанство, и колку време отприлика трае целата процедура?

Сo личнa кaртa oд прадедо имaш гoлеми шaнси.целaтa прoцедурa не пoмaлку oд 2.5 гoдини

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
veke odprilika tri meseci negde mi pisit - По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство, pa rekov da vidam dali kaj nekoj trgnala rabotata .

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
veke odprilika tri meseci negde mi pisit - По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство, pa rekov da vidam dali kaj nekoj trgnala rabotata .
Koe brojce si i od koja god ??

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Tocno 4 meseca a posle milbata razgledana ako e se vi red pa eden mesec do kraj

Член од
13 септември 2015
Мислења
27
Поени од реакции
14
Uverenje iz maticnu knjigu vencanih da je baba bugarske narodnosti. Inace je rodjena na teritoriji koja je nekada pripadala Bugarskoj (zapadne teritorije)

D

dimitars

Гостин
3 meseci ke imas posle 20 oktomvri neli? Do togas sedi miren i prati na sajt!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom