Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Денес гледам ми се сменил статусот во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Не знам кога точно се сменил, обично секојдневно проверувам на страната ама оваа недела оставив, оти август одмори се и имав слушнато дека послабо работеле во август ама еве денес видив дека се сменил статусот, инаку сум со воена книшка од прадедо, и број 56**/2015 со интервју во септември, колку време одприлика се чека за промена на овој статус и што статус доаѓа после овој ? Знае некој ?
3 do 4
Денес гледам ми се сменил статусот во По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Не знам кога точно се сменил, обично секојдневно проверувам на страната ама оваа недела оставив, оти август одмори се и имав слушнато дека послабо работеле во август ама еве денес видив дека се сменил статусот, инаку сум со воена книшка од прадедо, и број 56**/2015 со интервју во септември, колку време одприлика се чека за промена на овој статус и што статус доаѓа после овој ? Знае некој ?
3 do 4 meseci intervju vo sofija ili skopje pravese ?[DOUBLEPOST=1470995749][/DOUBLEPOST]
3 do 4
3 do 4 meseci intervju vo sofija ili skopje pravese ?

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Добро Утроо !!!
Среќна Вест - ја разрешиле директорката за бг државјанства кој го направи целиот овој застој !!!
Новоста е ќе добиеме -
за сите ние од 2013 година ...
што сме на финална после одморите или до средината на септември !!!!
Надежта последна умираа ❤❤❤
Druze link nesto ako moze, da vidime so svoj oci znaes kakva e situacijava nema ljutenje...

Член од
25 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
54
Информацијата ја добив од пријател , дека е разрешена таа некоја која правела застој (директорка на тој одел) тоа е така - а која е незнам ако добиам + инфо ќе пишам .
Јас сум исто 2013 и сакам да влеам позитивност затоа што моментално ова е најпозитивното според мене .
Сите ние од 2013 заслужуваме да бидеме среќни и тоа најмногу иде накај тоа .

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Информацијата ја добив од пријател , дека е разрешена таа некоја која правела застој (директорка на тој одел) тоа е така - а која е незнам ако добиам + инфо ќе пишам .
Јас сум исто 2013 и сакам да влеам позитивност затоа што моментално ова е најпозитивното според мене .
Daj boze da e taka a dali od 1 septevri ke pocnat so rabota ili tesko od 1vi[DOUBLEPOST=1471020098][/DOUBLEPOST]
Daj boze da e taka a dali od 1 septevri ke pocnat so rabota ili tesko od 1vi

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
cudno ne im se otvara stanata za proverka

ERROR
The requested URL could not be retrieved
The following error was encountered while trying to retrieve the URL: http://www.justice.government.bg/

Unable to forward this request at this time.

This request could not be forwarded to the origin server or to any parent caches.

Some possible problems are:

• An Internet connection needed to access this domains origin servers may be down.
  • All configured parent caches may be currently unreachable.
  • The administrator may not allow this cache to make direct connections to origin servers.
Your cache administrator is admin@proxy.

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
Do 7000/2015 i nesto sitno se na finalna imase postovi deka pocnale i od septevri sto bile na intervju da im se menuva statusot vo finalna. AJDE se nadevam ja deka ke se smeni vo narednive denovi i kaj mene jas bev vo Oktomvri na intervju vo Skopje 2015

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Јас бев во Софија на интервју, септември, чекам сега на финална

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Добро Утроо !!!
Среќна Вест - ја разрешиле директорката за бг државјанства кој го направи целиот овој застој !!!
Новоста е ќе добиеме -
за сите ние од 2013 година ...
што сме на финална после одморите или до средината на септември !!!!
Надежта последна умираа ❤❤❤
значи ТОЦНО Е и посредникот ова ми го каза пред една недела..,.

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Zdr imam edna informacija ama ne sum 100% siguren Eden prijaye mi kaza deka vo bitola vo ambasadata mu kazale deka e ukinat zakobo za potekla dali ima nekoj vakvo nesto slusnato ako nekoj neato znaj neka pisis pozz do site

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Јас имам пријател во март 2015 на интервју и сеуште е на финална, веќе 4 месеци. Најверојатно од септември ќе се убрза[DOUBLEPOST=1471091730][/DOUBLEPOST]
Јас имам пријател во март 2015 на интервју и сеуште е на финална, веќе 4 месеци. Најверојатно од септември ќе се убрза

И јaс дoбив информации oд Бугарија декa директорот на блгaрскo грaждaнствo кaтјa мaтевa е сменетa. Значи тoчнo е
Toa e добра информација, значи дека е земено во обзир барањето на ВМРО....да се потсетиме они бараа нејзино разрешување поради целиот застој што го направи.

http://defactolegal.bg/2016/04/11/нов-скандал-за-б'лгарското-гражданст/

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Zdr imam edna informacija ama ne sum 100% siguren Eden prijaye mi kaza deka vo bitola vo ambasadata mu kazale deka e ukinat zakobo za potekla dali ima nekoj vakvo nesto slusnato ako nekoj neato znaj neka pisis pozz do site
Jas sum od bt.Aj ke odam do konzulat od ponedelnik ke prasam.

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Neznam kolku e tocna informacijata zatoa i pobarav pomos dali nekoi znae sepak ako ne ti preci prasaj pa ke spodelis so nas sepak fala pozz[DOUBLEPOST=1471095386][/DOUBLEPOST]
Neznam kolku e tocna informacijata zatoa i pobarav pomos dali nekoi znae sepak ako ne ti preci prasaj pa ke spodelis so nas sepak fala pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom