Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јуни 2016
Мислења
20
Поени од реакции
9
Ве молам за одговор...Треба да поднесам Документи во Мп за државјанство. Гледам ми треба Извод од родени, дали тој треба да биде преведен и легализиран?!

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
Ве молам за одговор...Треба да поднесам Документи во Мп за државјанство. Гледам ми треба Извод од родени, дали тој треба да биде преведен и легализиран?!
да, треба да бидат преведени и легализирани. експрес легализација кошта 50 лева инаку треба 3 дена да седи преводот во министерство.

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Ne priznavale so potvrda od v trnovo sto e bu dokument izdaden od nivna drzava ke priznaele dopl dokument potvrda od lazar ha ha mene mi izgleda deka sea e momentot da ja polnime kasata pa da pocneme od ponedelnicki.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
sjebano e mene me vlecese pojke britanija otkolku drugite drzavi radi toa sto angliskiot go razbiram a drug jazik pojma neam nikogas ne sum gi ni ucel po se ke se povtori istoto scenario ko jugoslavija sto se raspadna

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
Дали има инфо некој за прекратените од 2013 со потврда од кај Лазар Младенов, што со нив ова е крај или има некоја можност за жалби или дополнување, каде е Лазар сега да кажи јавно, нели минеше со неговото удостоверение,а до денес нема таков што поминал со потврда од бккс.
Abe od avion se gleda kolku se zainteresirani za nas...30 evra se vo prasanje, toj aleksandar pandev e clen na nivnata bugarska partija kade sto clenuva i ovoj petar kolev, pa sea zamislete plus 30 evra za potvrda, plus aleksandar ke zeme 30 evra za prevod na bugarski ... iako mozebi toj bi bil i 10 leva okolu 5 evra no toa e, samo perenje na pari na nasiov narod, a aleksandar kje vozi dzipovi i ke kjari ponekogas i po 500 evra na den...strasen biznis...nemam zborovi...zamislete ste odnele dopolnitelni od prv bratuced i sea moralo i potvrdi....abe ne se lazete lesno brakja i sestri...neznam sto da kazam povise...
Нема поминати со бкк. Нема поминати со со прв братучед од 2013. А л.м. наводно му кажал на некој дека тој по судски пат протуркал неколку со бкк. А зошто јавно не ги напиши со број на преписка на фб. А вака ова изглега само многу доходовен бизнис за л.м. и а.п. бидејќи си нови кои се ги форсираат да земаат бккс/30 евра по човек + преводи за изводи *50 000/годишно тоа се многу пари. Ете зато и а.п. и л.м. не тераат да вадиме бккс а до ден денес нема јунак шо поминал. Ако сум јас прекратиен со потврда од бкк а сум од 2013, сите после мене ќе дознаат по 1-3 години дека се прекратени, а до итогаж надевајте се, освен ако не се случи "чудо"

Член од
6 февруари 2015
Мислења
53
Поени од реакции
54
Дали има инфо некој за прекратените од 2013 со потврда од кај Лазар Младенов, што со нив ова е крај или има некоја можност за жалби или дополнување, каде е Лазар сега да кажи јавно, нели минеше со неговото удостоверение,а до денес нема таков што поминал со потврда од бккс.

Нема поминати со бкк. Нема поминати со со прв братучед од 2013. А л.м. наводно му кажал на некој дека тој по судски пат протуркал неколку со бкк. А зошто јавно не ги напиши со број на преписка на фб. А вака ова изглега само многу доходовен бизнис за л.м. и а.п. бидејќи си нови кои се ги форсираат да земаат бккс/30 евра по човек + преводи за изводи *50 000/годишно тоа се многу пари. Ете зато и а.п. и л.м. не тераат да вадиме бккс а до ден денес нема јунак шо поминал. Ако сум јас прекратиен со потврда од бкк а сум од 2013, сите после мене ќе дознаат по 1-3 години дека се прекратени, а до итогаж надевајте се, освен ако не се случи "чудо"
Мојот сопруг помина со прв братучед а е од 2013. Пасошот го зеде крајот на Март. Јас и тогаш пишав.

Последно уредено:
Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80

Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .[DOUBLEPOST=1466870825][/DOUBLEPOST]

Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .[DOUBLEPOST=1466870825][/DOUBLEPOST]
Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .
И со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја мина

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
И со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја мина
jas ti ja svakam poentata i nejkam da zazemam strani. ama kazi mi i obajsni mu na clenovite so imat podneseno od braced dali ne mu se isplaka da si ja probat srekata za 50 evra? cekale 4 god i sega na krajot da ostanat samo so dokument od braced i da ne si probat srekata so BKKS dokument?
-vistina tie si prat biznis i si berat parinja ali jas mislam deka nas ne treba da ne boli glata za toa, ete i drugi lugje si prat pari od nasiot grb pa nikomu nisto.. bidi pameten praj i ti pari od drugi lugje, toa si odi taka lancano

P.S. kraj kraeva nemora preku Aleksandar, ako znat da si gi suredat dokumentite mozat i sami da gi odnesat

Член од
25 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
54
Зборот штом се роди тој по една мисла ќе убива , благодарение на сите љубоморни .

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Ako gledame taka i mojo posrednik vikase deka ke bide tesko nemam nikakov protiv deka deckoto zemal pasos ali mi bese mislata mozi i da go sprecat iako e pred 3 -4 meseci ali mozebi ima nekoja nades a za tie sto gi odbile sigorno ke gi vratat pak vo procedura pozz i so srejka na site[DOUBLEPOST=1466880064][/DOUBLEPOST]
Ako gledame taka i mojo posrednik vikase deka ke bide tesko nemam nikakov protiv deka deckoto zemal pasos ali mi bese mislata mozi i da go sprecat iako e pred 3 -4 meseci ali mozebi ima nekoja nades a za tie sto gi odbile sigorno ke gi vratat pak vo procedura pozz i so srejka na site

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Zosto da ne sama sum bez obvrski.Sto mislis vo Stip po konfekciite po kolku saati rabotat i toa za koj pari.Rabotnoto vreme mi e 9 casa tie se pisuvam jas volonterski ili menam koleska ako i treba zamena a i da bidam iskrena i rabotata ne e teska taka da ne gledam nisto cudno.A i koga zemam plata super dojdat tie dopolnitelni 600-700 funti plus.A i samata para te vlece.
Znaci tebe veke ne ti treba Bugarsko drzavjanstvo, si imas sponzor za rabota, si potpisala dogovor za rabota, sto znaci za nekoja godina ke si zemis Permanent Viza, ti si svrsi rabota,Cestito

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
Ako gledame taka i mojo posrednik vikase deka ke bide tesko nemam nikakov protiv deka deckoto zemal pasos ali mi bese mislata mozi i da go sprecat iako e pred 3 -4 meseci ali mozebi ima nekoja nades a za tie sto gi odbile sigorno ke gi vratat pak vo procedura pozz i so srejka na site[/quote]
Da gi vratat vo procedura, znaci da ni odobrat? Od kaj ti e info. Koga kje ne vratat i kakov nacin kje bide toa vrakjanje/odobryvanje ? Pisi podetalno za prekratenite a so dop. Dok. Bkks od kaj l.m.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom