- Член од
- 24 јуни 2016
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 9
Ве молам за одговор...Треба да поднесам Документи во Мп за државјанство. Гледам ми треба Извод од родени, дали тој треба да биде преведен и легализиран?!
да, треба да бидат преведени и легализирани. експрес легализација кошта 50 лева инаку треба 3 дена да седи преводот во министерство.Ве молам за одговор...Треба да поднесам Документи во Мп за државјанство. Гледам ми треба Извод од родени, дали тој треба да биде преведен и легализиран?!
Drugar koj broj si?Ajde Ako ima nekoj sto Vo skoroo vreme ee prekraten so prv bratucet od famoznata 2013 neka pise ili so dokumenti od vujko cicko Aa bil na finalen preglet blagodaram
Нема поминати со бкк. Нема поминати со со прв братучед од 2013. А л.м. наводно му кажал на некој дека тој по судски пат протуркал неколку со бкк. А зошто јавно не ги напиши со број на преписка на фб. А вака ова изглега само многу доходовен бизнис за л.м. и а.п. бидејќи си нови кои се ги форсираат да земаат бккс/30 евра по човек + преводи за изводи *50 000/годишно тоа се многу пари. Ете зато и а.п. и л.м. не тераат да вадиме бккс а до ден денес нема јунак шо поминал. Ако сум јас прекратиен со потврда од бкк а сум од 2013, сите после мене ќе дознаат по 1-3 години дека се прекратени, а до итогаж надевајте се, освен ако не се случи "чудо"Abe od avion se gleda kolku se zainteresirani za nas...30 evra se vo prasanje, toj aleksandar pandev e clen na nivnata bugarska partija kade sto clenuva i ovoj petar kolev, pa sea zamislete plus 30 evra za potvrda, plus aleksandar ke zeme 30 evra za prevod na bugarski ... iako mozebi toj bi bil i 10 leva okolu 5 evra no toa e, samo perenje na pari na nasiov narod, a aleksandar kje vozi dzipovi i ke kjari ponekogas i po 500 evra na den...strasen biznis...nemam zborovi...zamislete ste odnele dopolnitelni od prv bratuced i sea moralo i potvrdi....abe ne se lazete lesno brakja i sestri...neznam sto da kazam povise...
Мојот сопруг помина со прв братучед а е од 2013. Пасошот го зеде крајот на Март. Јас и тогаш пишав.Дали има инфо некој за прекратените од 2013 со потврда од кај Лазар Младенов, што со нив ова е крај или има некоја можност за жалби или дополнување, каде е Лазар сега да кажи јавно, нели минеше со неговото удостоверение,а до денес нема таков што поминал со потврда од бккс.
Нема поминати со бкк. Нема поминати со со прв братучед од 2013. А л.м. наводно му кажал на некој дека тој по судски пат протуркал неколку со бкк. А зошто јавно не ги напиши со број на преписка на фб. А вака ова изглега само многу доходовен бизнис за л.м. и а.п. бидејќи си нови кои се ги форсираат да земаат бккс/30 евра по човек + преводи за изводи *50 000/годишно тоа се многу пари. Ете зато и а.п. и л.м. не тераат да вадиме бккс а до ден денес нема јунак шо поминал. Ако сум јас прекратиен со потврда од бкк а сум од 2013, сите после мене ќе дознаат по 1-3 години дека се прекратени, а до итогаж надевајте се, освен ако не се случи "чудо"
Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .[DOUBLEPOST=1466870825][/DOUBLEPOST]Дали има инфо некој за прекратените од 2013 со потврда од кај Лазар Младенов, што со нив ова е крај или има некоја можност за жалби или дополнување, каде е Лазар сега да кажи јавно, нели минеше со неговото удостоверение,а до денес нема таков што поминал со потврда од бккс.
Нема поминати со бкк. Нема поминати со со прв братучед од 2013. А л.м. наводно му кажал на некој дека тој по судски пат протуркал неколку со бкк. А зошто јавно не ги напиши со број на преписка на фб. А вака ова изглега само многу доходовен бизнис за л.м. и а.п. бидејќи си нови кои се ги форсираат да земаат бккс/30 евра по човек + преводи за изводи *50 000/годишно тоа се многу пари. Ете зато и а.п. и л.м. не тераат да вадиме бккс а до ден денес нема јунак шо поминал. Ако сум јас прекратиен со потврда од бкк а сум од 2013, сите после мене ќе дознаат по 1-3 години дека се прекратени, а до итогаж надевајте се, освен ако не се случи "чудо"
Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .Дали има инфо некој за прекратените од 2013 со потврда од кај Лазар Младенов, што со нив ова е крај или има некоја можност за жалби или дополнување, каде е Лазар сега да кажи јавно, нели минеше со неговото удостоверение,а до денес нема таков што поминал со потврда од бккс.
Neka mu e so srejka pasosot a sto dostavi drugo osven dokumenti od bratucedMoj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .[DOUBLEPOST=1466870825][/DOUBLEPOST]
Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .
И со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја минаMoj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .[DOUBLEPOST=1466870825][/DOUBLEPOST]
Moj rodnina zema pasos sega pred 3 dena a e od 2013 god so prv bratuced .
jas ti ja svakam poentata i nejkam da zazemam strani. ama kazi mi i obajsni mu na clenovite so imat podneseno od braced dali ne mu se isplaka da si ja probat srekata za 50 evra? cekale 4 god i sega na krajot da ostanat samo so dokument od braced i da ne si probat srekata so BKKS dokument?И со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја мина
Ako gledame taka i mojo posrednik vikase deka ke bide tesko nemam nikakov protiv deka deckoto zemal pasos ali mi bese mislata mozi i da go sprecat iako e pred 3 -4 meseci ali mozebi ima nekoja nades a za tie sto gi odbile sigorno ke gi vratat pak vo procedura pozz i so srejka na site[DOUBLEPOST=1466880064][/DOUBLEPOST]И со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја мина
Ako gledame taka i mojo posrednik vikase deka ke bide tesko nemam nikakov protiv deka deckoto zemal pasos ali mi bese mislata mozi i da go sprecat iako e pred 3 -4 meseci ali mozebi ima nekoja nades a za tie sto gi odbile sigorno ke gi vratat pak vo procedura pozz i so srejka na siteИ со прв и со втор братучед зимаа ама пред 3-4 месеци, ги има на форумов прочитај уназад 3 месеци, сега моментално е реткос да мине некој со прв братучед, бидејќи има многу последниве 2-3 недели прркратени со 1 братучед. А за потврда бккс досега нема никој да каѓи дека минал а потврдите се голем бизнис иако се по 30 евра сега се форсираат многу. Ама јавно со потврда нема некој да кажи деја мина
Znaci tebe veke ne ti treba Bugarsko drzavjanstvo, si imas sponzor za rabota, si potpisala dogovor za rabota, sto znaci za nekoja godina ke si zemis Permanent Viza, ti si svrsi rabota,CestitoZosto da ne sama sum bez obvrski.Sto mislis vo Stip po konfekciite po kolku saati rabotat i toa za koj pari.Rabotnoto vreme mi e 9 casa tie se pisuvam jas volonterski ili menam koleska ako i treba zamena a i da bidam iskrena i rabotata ne e teska taka da ne gledam nisto cudno.A i koga zemam plata super dojdat tie dopolnitelni 600-700 funti plus.A i samata para te vlece.