Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Најди си посредник побрзо ке завршиш работа.Ке треба адреса да пријавиш во бугарија и еден куп други процедури.Посредникот се ке ти објасни.BTW со срека...
Ne to trebat posrednik ides go prodigal udostovrenieto I ides Vo obstinate Sredec se prijavuvas Tamu adresa I eng pa posle Edna nedeli ides go Zemas engeto I adresa I ides Vo bg ambasada se slikas
Cent
40 leva Vo mp
15 leva Vo opstinata
2#2000denari za previous
30 leva slikanje ambasada taka te fake se na se okolu 100 evra[DOUBLEPOST=1466628106][/DOUBLEPOST]
Најди си посредник побрзо ке завршиш работа.Ке треба адреса да пријавиш во бугарија и еден куп други процедури.Посредникот се ке ти објасни.BTW со срека...
Ne to trebat posrednik ides go prodigal udostovrenieto I ides Vo obstinate Sredec se prijavuvas Tamu adresa I eng pa posle Edna nedeli ides go Zemas engeto I adresa I ides Vo bg ambasada se slikas
Cent
40 leva Vo mp
15 leva Vo opstinata
2#2000denari za previous
30 leva slikanje ambasada taka te fake se na se okolu 100 evra

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Cent
40 leva Vo mp
15 leva Vo opstinata
2#2000denari za previous
30 leva slikanje ambasada taka te fake se na se okolu 100 evra[DOUBLEPOST=1466628106][/DOUBLEPOST]
Cent
40 leva Vo mp
15 leva Vo opstinata
2#2000denari za previous
30 leva slikanje ambasada taka te fake se na se okolu 100 evra
Ispravka:50leva + 5 bank.provizija za MP(zemanje na ukaz)
30leva vo opstinata za EGN i vpisuvanje vo kniga na ziteli na sluzbena adresa opstina Sredec/Sofija
61lev za pasos i licna karta (slikanje vo Sofija vo policijata)

Член од
26 јули 2011
Мислења
31
Поени од реакции
31
30leva vo opstinata za EGN i vpisuvanje vo kniga na ziteli na sluzbena adresa opstina Sredec/Sofija
Za prijavuvanjeto za adresa bas ne mi e jasno, neli treba da ja navedam istata adresa na koja sto e zaveden tatko mi, a toj e vo Blagoevgrad, selo Rilci, ul. Ohrid[DOUBLEPOST=1466631508][/DOUBLEPOST]
Za prijavuvanjeto za adresa bas ne mi e jasno, neli treba da ja navedam istata adresa na koja sto e zaveden tatko mi, a toj e vo Blagoevgrad, selo Rilci, ul. Ohrid

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Denes mi se promeni statusot vo
Образувана преписка N:80*/2015/16.02.2015 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 50 от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација. Inaku so poteklo sum roditel bugarski drzavjanin. Moze nekoj sto veke zemal drzavjanstvo da mi objasni sega kako odi procedurata bidejki sama podnesuvav preku ambasadata vo Skopje.
Sega mozes da go cekas da stigne vo ambasada ili da si zakazes i da si go podignes licno vo Sofija. Koga ke go podignuvas ke treba da prijavis adresa, obicno site se prijavuvaat na sluzbenata adresa (Opstina Sredec, Lege 6.), odkako ke go podignes ukazot odis vo opstina Sredec kade sto apliciras za maticen broj (Opstinata se naogja vo blizina na Costa caffe) ke prasas i lesno ke se snajdes. Posle 7-10 dena odis da si go podignes maticniot broj i odis da se slikas za pasos i licna karta ( Slikanjeto e vo Opstina Slatina bul. Shipcenski prohod 67.) Za popolnuvanje na aplikaciite lesno ke se snajdes, ako ne mozes ke ti pomognat tie. Pozdrav i so srekja![DOUBLEPOST=1466633815][/DOUBLEPOST]
Za prijavuvanjeto za adresa bas ne mi e jasno, neli treba da ja navedam istata adresa na koja sto e zaveden tatko mi, a toj e vo Blagoevgrad, selo Rilci, ul. Ohrid[DOUBLEPOST=1466631508][/DOUBLEPOST]
Za prijavuvanjeto za adresa bas ne mi e jasno, neli treba da ja navedam istata adresa na koja sto e zaveden tatko mi, a toj e vo Blagoevgrad, selo Rilci, ul. Ohrid
Ako ja prijavis taa adresa ke treba povekje da platis, a i treba da se bara sopstvenikot pa ke mu baraat imoten list itn itn, ima povekje zafrkancii, ako se prijavuvas na sluzbenata adresa nema da imas problem, i ke platis samo 15 evra

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Ne moras navedija taa sluzbenata i si zqvrsil rabota[DOUBLEPOST=1466637723][/DOUBLEPOST]Eve cenovnik za licna karta i pasos
http://www.yambol.mvr.bg/Uslugi/Dokumenti_samolichnost/taksi_za_novite_bulgarski_documenti.htm[DOUBLEPOST=1466638058][/DOUBLEPOST]Ovde ima link za cenovnik za adresa i eng
http://sredec-sofia.org/bg/page/249/grazhdanska-registratsiya-i-obsluzhvane
Kolku se eftini 7 leva ekspres[DOUBLEPOST=1466638103][/DOUBLEPOST]Cenovnik za adresa i eng[DOUBLEPOST=1466638283][/DOUBLEPOST]Ovde e objasnuvanje i cenovnik za ukazot
http://www.justice.government.bg/24/
E tolku od mene pozz

Последно уредено:
Член од
26 јули 2011
Мислења
31
Поени од реакции
31
Ne moras navedija taa sluzbenata i si zqvrsil rabota[DOUBLEPOST=1466637723][/DOUBLEPOST]Eve cenovnik za licna karta i pasos
http://www.yambol.mvr.bg/Uslugi/Dokumenti_samolichnost/taksi_za_novite_bulgarski_documenti.htm[DOUBLEPOST=1466638058][/DOUBLEPOST]Ovde ima link za cenovnik za adresa i eng
http://sredec-sofia.org/bg/page/249/grazhdanska-registratsiya-i-obsluzhvane
Kolku se eftini 7 leva ekspres[DOUBLEPOST=1466638103][/DOUBLEPOST]Cenovnik za adresa i eng[DOUBLEPOST=1466638283][/DOUBLEPOST]Ovde e objasnuvanje i cenovnik za ukazot
http://www.justice.government.bg/24/
E tolku od mene pozz
Fala mnogu :)

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
dali ako veke e prekratena prepiskata voznozno e da se podnese dopolnitelni dokumenti dali ke gi prifatat ili kraj e so prikaznata mora od pochetok?[DOUBLEPOST=1466645676][/DOUBLEPOST]dali ako veke e prekratena prepiskata voznozno e da se podnese dopolnitelni dokumenti dali ke gi prifatat ili kraj e so prikaznata mora od pochetok?

Последно уредено:
Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Koga go podignuvas ukazot te prasuvaat kade,vo koj grad ke se prijavis da zivees(formalno).Zavisno koja adresa ke navedes i EGN -to go dobivas tamu.Vo toj grad vo opstinata ke ja navedes adresata i ke ti generiraat EGN a po negovo dobivanje odis vo MVR za licna karta i pasos.Treba da prasas dali e mozno na taa adresa od tatko ti i ti da se prijavis zatoa sto imaat nekoi standardi u smisol kolku lugje mozat da ziveat vo edna stanbena edinica.Mozat od MVR da te odbijat vo slucaj na taa adresa da se prijaveni povekje lica.Prasaj vo Blagoevgrad kakva e situacijata so taa adresa i zavisno od odgovorot ke se prijavis ili tamu ili kako sto pisav na sluzbena adresa vo Sofija.Vo mojot slucaj jas sum prijaven vo edno selo vo Blagoevgrad(imam LK za postojan prestoj)a kerka mi e prijavena vo Sofija...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom