Pa dobo Pepibe me prasa zenska stosi po nacionalnost i da kazam nekoj praznici dali sum prv pat i toae no odev beznadezno nekako .Inace sum so Bkk od Strumica.[DOUBLEPOST=1465509936][/DOUBLEPOST]од интерес....кјажи како помина.[DOUBLEPOST=1465509386][/DOUBLEPOST]
Pa dobo Pepibe me prasa zenska stosi po nacionalnost i da kazam nekoj praznici dali sum prv pat i toae no odev beznadezno nekako .Inace sum so Bkk od Strumica.од интерес....кјажи како помина.[DOUBLEPOST=1465509386][/DOUBLEPOST]
De bre, mislam deka april/2015 na intervju sto bile, sea se na finalni pregled, imas uste nekoj mesec cekanje do toj status.Година и две недење ми помина од интервју и уште сам на "Образувана преписка".Не мрда никако за нас из 2015.До сега би век требало да сум на финални преглед али ништу још нема.
убоо си прошал,,него зашто безнадежно,,,,еве сега ке почнат за месец одмори после до октомври ноември валда ке се смени ситуацијата на подобро па таман ке ти е.[DOUBLEPOST=1465515040][/DOUBLEPOST]Pa dobo Pepibe me prasa zenska stosi po nacionalnost i da kazam nekoj praznici dali sum prv pat i toae no odev beznadezno nekako .Inace sum so Bkk od Strumica.[DOUBLEPOST=1465509936][/DOUBLEPOST]
Pa dobo Pepibe me prasa zenska stosi po nacionalnost i da kazam nekoj praznici dali sum prv pat i toae no odev beznadezno nekako .Inace sum so Bkk od Strumica.
ти бате со што док.си!?!?!?Јас бев на крај на Април/2015 на интервју а од 4'ти Април 2016 сум на финален.
Инаку не верувам дека ќе чекам повеќе од уште месец и пол.
Македонскиот на излез од Македонија, бугарскиот понатаму. (Би требало да е така)Dali koga ke si go zemete bg.pasos za prv pat i izleguvate od bg.go pokazuvate i nego zaedno so makedonskiot so koj ste vlegle za da ve evidentiraat deka ste ja napustile bg.ili samo so makedonskiot za da vi stavat pecat sa izlez?Fala mn!
Ja sum na finalen eksp.pregled so br 100xx od 2013 ti kako stois so statusKaj tebe so status ostana?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Sredbata bila vcera!Sto ke pravite vie bez meneEve deneska vtorata sredba so optimizam za resavanje, ke vazat potvrdite !!!
https://frognews.bg/news_113533/Rizinski-za-Frog-Rastat-molbite-za-bg-grajdanstvo-horata-ne-viarvat-v-Makedoniia/
Ризински за Фрог: Растат молбите за бг гражданство, хората не вјарват в Македонија
8
|
2777
|09.06.2016
![]()
Мирослав Ризински
Минист'р Захариева пое ангажимент в нај-крат'к срок да б'дат преразгледани преписките, за които бјаха посочени конкретни примери за нарушенија от страна на дирекција „Б'лгарско гражданство”, зајави за Фрогнјуз македонскијат б'лгарин и дисидент Мирослав Ризински, којто е и учредител на БККС. Днес от БККС отново ште имат срешта, този п'т с'с зам.-минист'ра на правос'дието, за да се обс'дјат детајлите.
Изразена бе и п'лна подкрепа относно използванијат от БККС научно експертен подход за удостоверјаване на б'лгарски произход чрез статистиката на Васил К'нчов за етническијат с'став на населението в Македонија, призната от международната Карнегиева анкетна комисија, както и данните на секретарја на Б'лгарската екзархија Димит'р Мишев. Тези статистики са нај-достоверни, те реално показват б'лгарскија произход, според мен, каза Ризински.
Беше прието предложението на представителите на БККС да се подд'ржа постојанен контакт между служителите на Министерството на правос'дието, ангажирани в процеса за придобиване на б'лгарско гражданство, и организациите, с цел с'гласуване на позициите и недопускане на незаконос'образни откази в б'деште, разказа тој.
Желаештите да получат б'лгарско гражданство в Македонија се увеличават. Когато попиташ такива хора - зашто искат да получат б'лгарско гражданство, те отговарјат "за зор-заман", това означава, че те не вјарват в б'дештето на Македонија и по този начин искат да осигурјат друго б'деште за себе си и семејството си. Един от конкретните примери в полза на това тв'рдение е бивш в'рховен с'дија, којто е поискал гражданство за себе си и за цјалото си семејство. Това не се прави, заштото като б'лгарин можеш да п'туваш навсјак'де из Европа. Просто хората не виждат за себе си б'деште в Македонија, те не вјарват в тази д'ржава. Спад'т се вижда - и икономически, и политически. Колкото повече се зад'лбочава политическата криза в Македонија, толкова повече растат молбите за гражданство, коментира Ризински.
Dobre be druze, citirav del od tekstotSredbata bila vcera!
Drugarice, moljam Vi se prifatete korekcijata s's najblagoprijatna dumaDobre be druze, citirav del od tekstot![]()
Јас бев на крај на Април/2015 на интервју а од 4'ти Април 2016 сум на финален.
Инаку не верувам дека ќе чекам повеќе од уште месец и пол.
Еве човек ти даде одговор.По та логика је мени требало на почетак на мај да ми се смени јер сам на крај мај био на интервју а ја прескочи една година са образувана.Ке си видиш и сама кад дојдеш на нашата ситуација.Нервоза ке ти биде оште поголема негу сад.Со срека.De bre, mislam deka april/2015 na intervju sto bile, sea se na finalni pregled, imas uste nekoj mesec cekanje do toj status.
Hahahaa dobro togas, ti mnogo oficijalen bese.Drugarice, moljam Vi se prifatete korekcijata s's najblagoprijatna duma![]()