Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

andrea85

Гостин
ЗНаете ли до кога ке штрајкуваат судовите,потврда не можам да си извадам...

Член од
16 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
32
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.(3)

Претходно беше да се однесат дополнителни документи а од денес ова...а не се однесени доп документи....што значи тоа (З)

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Не била на интер
a izvini bella_madchen koja godina bese na intervju sestrati pozz[DOUBLEPOST=1464839003][/DOUBLEPOST]
a izvini bella_madchen koja godina bese na intervju sestrati pozz
Догодина ќе и биде интервјуто, за произход кажав од ДАБЧ на кој начин го доби...

Член од
1 јуни 2016
Мислења
43
Поени од реакции
48
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.(3)

Претходно беше да се однесат дополнителни документи а од денес ова...а не се однесени доп документи....што значи тоа (З)
toa ne znaci nisto i jas se izraduvav koga dobiv takov status,za posle da se preformulira vo: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.Ne raduvaj se mnogu ne pajgaj vo trans deka e gotovo,samo cekaj i ke vidis,mozebi ke ti se pozlati

Член од
16 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
32
toa ne znaci nisto i jas se izraduvav koga dobiv takov status,za posle da se preformulira vo: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.Ne raduvaj se mnogu ne pajgaj vo trans deka e gotovo,samo cekaj i ke vidis,mozebi ke ti se pozlati
Не се радувам и не паѓам во транс...туку прашувам што значи тоа (З)

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76

Zdravo koja godina bese na iterviju I kolku vreme si na dopolnitelna.

Член од
28 ноември 2014
Мислења
59
Поени од реакции
20
Нема да те одбијат 10000000 посто, сестра ми доби со братучед пред месец дена, во ДАБЧ братучед поминува без НИКАКОВ ПРОБЛЕМ!!!!! А камоли брат!!!!![/quo

Фала мн ..али нез дали да продолжам зш некако гледам мн одбиваат ..а од баба-дедо документ немам никаков

Член од
16 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
32
2013 август интервју... бројче излезено на дополнителна од 2014 декември[DOUBLEPOST=1464887494][/DOUBLEPOST]
2013 август интервју... бројче излезено на дополнителна од 2014 декември

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Ja

jas dobiv pred mesec dena so prv bratuced podalcen cicko i od koj para deda i toa so para deda so kopi mi gi prizna inace 2013 GOD Prepiska 230x Denska moja rođena tetka zamina na intervju za Sofija dobi proshod so tije isti dukomenti[DOUBLEPOST=1464861543][/DOUBLEPOST]Ja

jas dobiv pred mesec dena so prv bratuced podalcen cicko i od koj para deda i toa so para deda so kopi mi gi prizna inace 2013 GOD Prepiska 230x Denska moja rođena tetka zamina na intervju za Sofija dobi proshod so tije isti dukomenti
Goce da te zamolam poubavo da gi objasnis dokumentite od pradedo ti, spomnuvas kopii nesto???

Член од
2 јуни 2016
Мислења
9
Поени од реакции
4
prvin mi besse status so finalen eksperten pregled, posle 3 dena se smeni vo dopolnitelna proverka MP, i pred dva dena se smeni vo
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

drugo prasanje ima li rok do koga se podnesuvaat tie dokumenti,dali rokot e pisan na protokolite,vrska neam sto se slusuca ako bide bide,ako ne zdravje

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
2013 doprva tresenje i prestoi.Na salter u pravosudie mi e kazano deka toa se starite statusi formulirani na poinakov nacin od pricina sto veke ne izleguvaat protokli.Isto taka mi rekoa deka ako po vtor pat se razgleda prepiskata so dokumentite ima dve opcii ili se pusta ili se prekratuva,treta opcija nema sto znaci po vtor pat nema dopolnitelna.Toa e objasnuvanjeto za novite statusi.Uste ednas pisuvam sto e znacejneto na statusot.Znaci nikavi hakeri ili neznam sto.....:pos::pos::pos:

Член од
2 јуни 2016
Мислења
9
Поени од реакции
4
prvin mi besse status so finalen eksperten pregled, posle 3 dena se smeni vo dopolnitelna proverka MP, i pred dva dena se smeni vo
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

drugo prasanje ima li rok do koga se podnesuvaat tie dokumenti,dali rokot e pisan na protokolite,vrska neam sto se slusuca ako bide bide,ako ne zdravje
2013 doprva tresenje i prestoi.Na salter u pravosudie mi e kazano deka toa se starite statusi formulirani na poinakov nacin od pricina sto veke ne izleguvaat protokli.Isto taka mi rekoa deka ako po vtor pat se razgleda prepiskata so dokumentite ima dve opcii ili se pusta ili se prekratuva,treta opcija nema sto znaci po vtor pat nema dopolnitelna.Toa e objasnuvanjeto za novite statusi.Uste ednas pisuvam sto e znacejneto na statusot.Znaci nikavi hakeri ili neznam sto.....:pos::pos::pos:
togas mene nekoj me laze hehehehe fala sega razbrav, sega znaci treba pak da se nosat dopolnitelni dokumenti..[DOUBLEPOST=1464893026][/DOUBLEPOST]prvin mi besse status so finalen eksperten pregled, posle 3 dena se smeni vo dopolnitelna proverka MP, i pred dva dena se smeni vo

togas mene nekoj me laze hehehehe fala sega razbrav, sega znaci treba pak da se nosat dopolnitelni dokumenti..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom