Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Jugoslovenska voena kniska vo koja pisuva deka mojot dedo sluzel bug.vojnik. Sega se slusnav so posrednikot i mi kaza deka e mnogu zategnato deka nepustale so bratucedi,cickovci,vujkovci i drn drn. E duri sega ne znam so ke bide neka bide.
Ајде пак истите муабети од пред две недели дека од 1 април затегнато е не пуштаат со братучеди, чичковци, стрини и глупости. И пак после ама мене посредникот ми кажа. Еве пуштаат од пред два дена имаше и со чичко, и со вујко и со братучед. Јас не знам што е работата со вас што ве враќаат, додека други пуштаат, ама луѓе преиспитајте се дали документите ви се во ред. Дали сте дале се и во рок и уште поважно, дали сте се поврзале со роднините ко што треба, дали сте легализирале документи ко што треба, дали сте дале оригинали или копии, дали сте чисти во криминална евиденција. Не може некој да го вратат, а друг да го пуштат.[/quote]
Без нервози :)

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ајде пак истите муабети од пред две недели дека од 1 април затегнато е не пуштаат со братучеди, чичковци, стрини и глупости. И пак после ама мене посредникот ми кажа. Еве пуштаат од пред два дена имаше и со чичко, и со вујко и со братучед. Јас не знам што е работата со вас што ве враќаат, додека други пуштаат, ама луѓе преиспитајте се дали документите ви се во ред. Дали сте дале се и во рок и уште поважно, дали сте се поврзале со роднините ко што треба, дали сте легализирале документи ко што треба, дали сте дале оригинали или копии, дали сте чисти во криминална евиденција. Не може некој да го вратат, а друг да го пуштат.
Без нервози :)[/quote]
Ама дали има смисла веќе, сериозно?

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Decki da ne ima nekoj problem so sitemot bidejki od cekanje da mi go podpise ukazot vicepremierot sega povtorno mi dava deka e aplikacijata na ekspertsa proverka ?????

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Член од
16 февруари 2016
Мислења
9
Поени од реакции
1
Jas sum so br.144**/2013 statusot mi se smena.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Posle ova dali ke pominam nekoe iskustvo dali imate :) i kolku vreme se ceka?

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Jas sum so br.144**/2013 statusot mi se smena.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Posle ova dali ke pominam nekoe iskustvo dali imate :)
e zavisi de od dokumentite procitajte vo pogorni postoj ili ve mrzi

Sent from my MI 4LTE

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Без нервози :)
Ама дали има смисла веќе, сериозно?[/quote]
Moжно е да се направени големи системски грешки,сепак некој ги ажурира (човечки фактор).Тие што со цврсти документи се вратени повторно на дополнителна проверка нека си проверат на шалтер или како @Bayern Bayern .

Член од
15 мај 2016
Мислења
16
Поени од реакции
5
Дечки на другар му излегува ова: Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП. Што треба да направи сега, иначе оди преку пасош на вујко му ?
Сега провери и статусот му се сменил во: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Тоа значи дека иде на добро работата така ?

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Сега провери и статусот му се сменил во: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. Тоа значи дека иде на добро работата така ?
toa znaci deka ili ce bidi ili nema da bidi 50-50

Sent from my MI 4LTE

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
да надобар пат си стигнал..

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Подобро од претходното!?Сега или ке добие указ,вратен на дополнитена или прекратен(не дај боже).

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
inace i jas sum vejce 3 ta nedela so toj status pa sea ce vidime zdravje samo

Sent from my MI 4LTE

Член од
15 мај 2016
Мислења
16
Поени од реакции
5
Подобро од претходното!?Сега или ке добие указ,вратен на дополнитена или прекратен(не дај боже).
Пред 2 дена кога провери беше извадена на дополнителна а денеска вика на финален експертски преглед. Па ајде со среќа на сите. BTW ова е на другар статус, јас сум на почеток уште :)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Nekoj se ima li javeno vo ambasada vo Sk za da prasa dali e stignata diplomatskata posta?
Jas do minatata nedela vrtev premnogu cesto i veke sram mi e zosto me naucija :D :P:LOL::pos:

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Nekoj se ima li javeno vo ambasada vo Sk za da prasa dali e stignata diplomatskata posta?
Jas do minatata nedela vrtev premnogu cesto i veke sram mi e zosto me naucija :D :P:LOL::pos:
ami smetaj ako na denesnicava ne bidis dosaden ili dosadna nisto ne prajs

Sent from my MI 4LTE

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom